Luke 21

Linda, Lisa og Melissa. Det er rart med det, alle passer de Lars like godt. Men la oss for enkelhets skyld holde oss til førstnevnte. Hun er nemlig bysbarn med en Johan (som for øvrig ikke har noe med saken å gjøre) – fra byen med fred og kjærlighet. Så da var yrkesvalget hennes kanskje gitt, selv om genren ikke har vært like opplagt.

Hva er det hun, eller kanskje er det han – for det er vel hans penn – etter eget utsagn ikke kunne leve uten?

 

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 13:21) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

16 tanker om “Luke 21

 1. Linda seier eigentleg ikkje kva ho ikkje kan leve utan. Derimot spesifiserer ho at ho «skulle kunna leva utan den där blicken som får mig ur balans».
  – Regionrevolusjonen

 2. Så vidt Familien Hverdagsen kan forstå er det han som ikke kan leve uten henne. Det ser ut som om ho har tenkt til å klare seg greit, selv om han forlater henne nå, eller «om du lemnade mig nu», som Linda og Lars synger på originalspråket. Så da blir vel det svaret vårt, da.

 3. Leskur Leikegutar har funnet frem til Miss Li og Lars Winnerbäck, der hen strengt tatt skriver at hen «kunne leva uten den där blicken som får mig ur balans».

 4. De som egentlig vant lurer på om det er skjedd en » ‘scuse me while I kiss this guy»-glipp som alle fra tid til annen gjør. Eller sagt på en annen måte; at man ved en glipp først legger en betydning til teksten som ikke er der, og som deretter blir det man alltid forstår ut av den.

  Uansett: vi er relativt skråsikre på at referansene leder oss til Lars Winnerbäck og Linda (Miss Li) Carlssons duett «Om du lämnade mig nu» hvor Miss Li fremfører linjen «Jag skulle kunna leva utan den där blicken». Det er da forferdelig lett å legge til aldri så lite «inte» der.

  Svaret må dermed bli:
  «den där blicken», altså «blikking» som det også så nymotens kalles.

 5. Lars Winnerbäck har sunget duett med LISA Ekdahl og MELISSA Horn, men med Linda Carlsson (Miss Li) har han sunget låten ‘Om du lämnade mig nu’. Hun synger ‘jag skulle kunna leva uten den där blicken’. Men hva var det hun (eller evt. indirekte forfatteren) IKKE kunne leve uten? Det uttrykkes ikke eksplisitt i teksten. Men hvis man legger litt mer amorøse mottagere til grunn så kan man si at at avsenderen i teksten ikke kan leve uten ‘du’, altså kjærligheten.

 6. Vi tror dette må være Linda miss Li Carlsson fra Borlänge, som kanskje er mest kjent for duetten med Lars Winnerbäck i Om du lämnade mig. Men der synger hun bare om hva hun kan klare seg uten, så da antar vi du vil fram til en duett med Winnerbäck, Jag har väntat på ett regn. Der synger hun Du er svår att leva utan. Så vårt svar er Du.

 7. Linda Carlsson, Lisa Ekdahl, Melissa Horn og Lars Winnerbäck.
  Linda eller Miss Li som hun kalles er fra Borlänge, byen med «peace & love festival»
  Det er også Johan, «Jussi» Björling.
  Lars og miss Li var sammen og Lars skrev «om du lämnar mig nu» som Miss Li fremførte.
  (Miss Li)
  Jag skulle kunna leva utan den där blicken
  Som får mig ur balans.
  Mulig de ikke kunne leve uten hverandre

 8. Etter å ha vært innom både såpeserier og annet endte Svadamene til slutt opp i Borlänge og bandyklubben Peace and Love City. Dette er også fødebyen til Johan Jonatan «Jussi» Björling og damen vi mener er dagens Linda. Linda Karlsson, eller Miss Li som hun nok er bedre kjent som, har sunget sammen med Lars Winnerbäck på singelen «Om du lämnade mig nu». Andre som har sunget sammen med Lars er Melissa Horn og Lisa Ekdahl.
  Og her begynner Svadamene å lure på om dette kan være et lurespørsmål. I teksten synger Miss Li: «Jag skulle kunna leva utan den där blicken som får mig ur balans».

  Men uavhengig av hvorvidt dette er et lurespørsmål, eller om Miss Li er noe ironisk i sitt utsagn, mener vi at svaret er: den där blicken som får mig ur balans.

 9. Miss Li skulle kunna leva uten det der blikket til Lars, men hun kan ikke leve uten dig/du/you (og rullekake, om vi skal tro sikre kilder i Stockholm).

 10. Vi dras uvegerlig mot Lars Winnerbäck, Miss Li, og peace & love byen Borlänge- som også er Johan «Jussi» Bjørlings hjemby. Og sangen om du lämnade mig nu. Og verset «Jag skulle kunna leva uten den der blicken, som får mig ur balans» . Og vet ikke helt hvor vi parkerer det ene ordet som skaper dissonans

 11. Lars og Miss Li = Winnerbäck og Om du lämnade mig nu;
  Klarer ikke leve uten hverandre. Klarer ikke leve uten frihet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s