Luke 22

La oss si at du og ditt lille barn i barnevogn skulle ta dere en tur med Østfoldbanen fra hovedstaden, og synes at to minutter på halv fem på ettermiddagen er et passende tidspunkt å begi seg av sted en hverdag. Du kommer inn i en vogn med skilt der det står at så og så mange plasser er reservert for folk i din situasjon.

Hvor mange plasser er egentlig satt av til den typen reisefølge som dere utgjør i denne vogna?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 13:15) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

20 tanker om “Luke 22

 1. Familien Hverdagsen tar stadig vekk toget fra Oslo S mot Østfold, med barnevogn, som regel med et av familiemedlemmene oppi…Uansett, vi bruker å gå på vogn nr 3, for der er det faktisk satt av ikke mindre enn to plasser for barnevogner.

 2. «Vi som egentlig vant» svarer:
  På hverdager klokken 16.28 kjører NSB sitt regionstog, type 70 strekningen  Oslo S – Halden. Der er det satt av 2 plasser til barnevogn i vogn nummer 3.

 3. I akkurat dette toget er det reservert 2 plasser til barnevogn. Til familien er det derimot ikke reservert noen plasser. Så egner seg dårlig for familier på akkurat dette tidspunktet. Det har til og med NSB sagt sjæl.

 4. De siste tiårene har nok intercity-somletrikkene på østlandet fått minst 90% av alle nasjonale samferdselsbevilgninger, uten at det ser ut til å hjelpe nevneverdig. Hvorfor det kalles Intercity når det kun er én by på Østlandet vites ikke, men der kreves vel for tiden knapt nok et lyskryss og en Mix-kiosk for å kalles by (eller «city» som det heter på nynorsk) her til lands.

  Spesielt fokus ser ut til å gå til den såkalte «Østfoldsbanen», noe som virker som en noe flatterende beskrivelse for «buss for tog», men er jo mulig NSB vil signalisere at det innimellom er «somletrikk for buss for tog». Når en har med ekstra hjulgående transport på «somletrikk for buss for tog», f eks barnevogn, begynner dette å bli en bra rekke, men heldigvis har NSB den klare begrensning på *2* barnevognsplasser på 16:28 «ekspress’en» fra OsloloSen på Østfoldsbanen, og disse er plassert i én vogn.

 5. Både vi og NSB kundeservice mener 2 plasser er reservert. Ellers ser vi at for Oslo/Akershus er det personalet som avgjør hvor mange barnevogner det er plass til

 6. Idag mener Svadamene bestemt at alle tog som trafikkerer Østfoldbanens vestre linje har to barnevognplasser!

 7. Med stor uenighet blandt togpendlerne på laget, velger vi å svare at det er åtte plasser til barnevogn, fordelt på to togsett på 16:28 avgangen.

 8. Det er ikke satt av et bestemt antall plasser til barnevogner, men det er godt med plass i de vognene med barnevognsymbol. Fire til seks barnevogner er det alltid plass til, men det er til slutt personalet som avgjør hvor mange det er plass til. Man har lov til å ha med seg en barnevogn gratis per person og det er klappseter i umiddelbar nærhet.

 9. Ved bestilling av billetter med avreise kl 1628 fra Oslo S til Moss er det kun mulig satt av 3 plasser til barnevogn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s