Luke 24

Både befolkningsmessig og i avstand er det mye som skiller disse stedene, da én er millionby og i dobbel forstand nest størst i sitt slag, mens den andre knapt nok er småby, eller by i det hele tatt. I tillegg skiller det over 500 mil. Navnelikheten er imidlertid påtagelig, uten at de er vennskapsbyer av den grunn.

De hadde vel en slags søsterby også, på et tredje språk.

Men denne er nå lenger ikke engang i flyt.

 

Hvor skal vi i dag?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida.

NB! På luke 24 er det utvidet svartid!:

Rett svar innen en time (13:02) gir tre poeng.
Rett svar innen klokka 14.00 tirsdag 25.12 gir to poeng.
Delvis rett svar kan gi ett (sekretariatet dømmer).
Fasiten kommer rett etter siste frist.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

God jul!

12 tanker om “Luke 24

 1. Familien Hverdagsen avslutter denne karusellen av en adventsspørrekonkurranse med å svare St.Petersburg i Russland, samt Petersburg, Alaska.

 2. når man ikke vet hvor man har vært og ikke hvor man vil dra så drar man til mexico der lærer man ihvertfall å smøre brødskiva si sjøl..
  med den siste null poenger for i år sier jeg GOD JUL til quizaksen som har gjort ventetiden til en langvarig og artig pine som vanlig.. skal minne meg selv på hvilke temaer jeg egentlig bør kunne noe om ved å pugge dette års og tidligere års til neste år.. mulig jeg må skaffe meg et lag til da hvem vet..

 3. Vi avrunder adventsquizen men en rojal fransk/svensk tilnærming; at millionbyen er Port-au-Prince, og motstykket den noe mindre perlen Kungshamn. Og at en kongelig havn trilinguelt også er Port Royal, som mer eller mindre er vasket vekk.

 4. Og helt til sist takker vi for nok en runde med mye adventsquiz moro!! Etter å ha vært i kontakt med såvel Seksjon for kontrakorrumperende tiltak, Avdeling for tildeling av gaver, HR avdelingen, hovedtillitsvalgt, og selvfølgelig AKAN- har vi fått avklart at en gave til Adventsquizsekretæriatet i form av en flaske god vin er innafor. Så den vil bli overlevert den sterke en-manns organisasjonen ved første og beste anledning. Og ideen sendes naturligvis videre til alle med-deltagende lag 🙂

 5. De som egentlig vant tipper Edinburgh. Nest mest befokningsrike by i Skottland og nest største handelssenter i UK. Er i utvidet forstand en millionby hvis man regner med «city region». Ved samme navn finnes det en forstad til Adelaide, og Edinburgh har referanse til Proclaimers’ «500 miles», og Dunedin (som er Edinburgh på gaelisk og Ōtepoti på Maori).

 6. Litt for mye ribbe og akevitt og alt for lite geografi for Svadamene i innspurten- men vi prøver oss på å svare med St. Petersburg i Russland, Petersburg i Tyskland og den tidligere byen Petra.

 7. På Julaften fikk vi endelig muigheten til å være Onkel Reisende Leskur Leikekarar, og har vært innom byer over det meste av verden. Vi har besøkt byer oversvømt av demninger, kattedyrbyer i Frankrike og Arthurske legender, fremtids-Atlanta under vann, piratbukter tapt i jordskjelv og hvem som får dryssende juletrær fra norske navngitte veikryss. Men vi synes jo julen alltid er en god høytid å ta på oss kilt så vi skal til Edinburgh, eller den gæliske (eller muligens sindarske/sindariske) varianten Dunedin som er både i Kiwiland og Florida.

  Ellers ønsker vi selvsagt god jul til quiz-sekretariatet og de andre lagene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s