Luke 3

I dag skal vi på jakt etter en som er kjent for å være ute på eventyr med sine venner, men Orville Burrell får ikke være med. Det er nemlig ikke han som er en venn, selv om man skulle kunne tro det. Dagens navn har ellers i nokså liten eller ingen grad med fotball å gjøre, til tross for at figuren artsmessig nok kan bringe tankene hen til nordiske landslagsmålvakter som også de har røtter tilbake til 60-tallet og med en slags spin-off i ‘86. Utover at det samlede antall bein korresponderer disse imellom, må vi nok si at likheten stopper der (eller et stykke før). Derimot har kanskje Francis Albert noe med saken å gjøre. Om han da ikke bare er nok en fremmed i natten.

Hvem eller hva skal vi til denne gangen?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 12:50) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

23 tanker om “Luke 3

 1. Familien Hverdagsen har ikke mye til overs for svære dansker, spesielt ikke danske keepere med fortid i Manchester. Derfor velger vi en som vi liker mye bedre og svarer: Scooby-Doo.

 2. Quizluncherne kan godt lige en lille. Men idag skal vi nok til en stor firbent «danske»: Scooby Doo

 3. Figuren vi skal til er Scooby Doo. Han er av rasen grand danois, og f.eks. Peter Smeichel har vel blitt kalt The great dane. Sønnen til Peter, Kasper Smeichel, er født i 1986.

 4. I dag skal vi nok frem til Peter Pan, hvor Frederick Orville har medvirket. De nordiske målvaktene er Peter og Kasper Schmeichel. Da passer det jo også bra at Frank Sinatra har sangen Fly me to the moon.

 5. Fra Peter Schmeichel og hans «spinoff» Kasper har vi resonnert oss frem, og rir inn våre hester med alle sine fire ben hver og med oss i stallen har vi the great dane; Scoobert «Scooby» Doo!

 6. Vi har vært på jakt og funnet ut at Scooby-Doo er riktig svar i dag og ikke Shaggy eller noen av de andre vennene hans.
  – Regionrevolusjonen

 7. Leskur Leikekarane er store tilhengere av rosa tyske kaninringetoner, men vi setter enda mer pris på animerte hunder, spesielt store danske hunder som er store nok til å blokkere fotballmål. Når disse drar ut på fargerike eventyr blir det jo enda bedre, så vi slår følge med Scooby Doo et al.

 8. På vegne av de som egentilg vant, erklærer jeg svaret «Scooby-Doo» som avgitt.

  Det ble spekulert mye rundt disse fotball-referansene. F.eks. om det kunne ha forbindelse med bytte av målvakt på det danske landslaget etter VM i Mexico -86 fraTroels Rasmussen til Peter Schmeichel (spin-off 1986) og at Scooby-Doo er en «Great Dane».
  Personnavnene er vel uansett referanser til henholdsvis artisten «Shaggy» og Frank Sinatra.

 9. I frykt for at quizmaster har valgt det alt for lette svaret som riktig svar på dagens luke, føler Geotippen at man kanskje bør utbrodere sitt tidligere avgitte svar. Siden det fortsatt er tidlig i advent og BNP helst ikke bør bunnoteres første virkedag, ble kanskje svaret litt kort.
  Som nevnt tidligere er jo Fredrick Orville Perkins et nokså ukjent blad for de fleste som forfatter av Peter Pan, så om han og JM Barrie var venner eller ikke skal være usagt.
  Skal det derimot knyttes til det opplagte svaret mot Orville Burell, ja så må det i så fall være Shaggy Pan!
  Artsmessig er jo også Peter Pan lik sin navnebror Peter Schmeichel som for øvrig er født i 1963 og spin-off’en er selvfølgelig Kasper som ble født i 1986. Hvor vidt de skal sammenlignes med Grand Danois, vil ikke Geotippen være bekjent av – da vi har både Man U og Leicester fan på laget.
  Hvor vidt Frank Sinatra har noe med saken å gjøre vites heller ikke. Selv om han skulle være en fremmed i natten, så kan det bli Too Much! Derimot har han jo en vakker sang med Fly me to the moon – og vi har jo alle mange fine minner om de utallige bildene av Peter Pan flyvende i silhuett foran månen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s