Luke 1

Hei og velkommen til årets adventsquizaksen, førjulsstrias intellektuelle motbakkeløp!

Vi begynner årets kalender med en film. Den heter ikke «Jakten på den forsvunne diamant», men det kunne den godt gjort. Mye kan sies om denne filmen, og det har da også skjedd. Med fare for å såre eventuelle fans må man kunne hevde at den ikke er særlig dyp, det samme kan imidlertid ikke sies om den øyensynlig nokså fargeorienterte regissøren, for hvem 10912 er et nøkkeltall, selv om det fra i høst ikke lenger er det for oss andre.

Så hva heter filmen?

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

NB! Regel for dagen: Rett svar innen klokka 17.00 gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Fra og med i morgen må man svare korrekt innen en time etter at spørsmålet er lagt ut for å få tre poeng – og følg med: ingen veit når spørsmålet kommer.

25 tanker om “Luke 1

  1. I luke 1 går Geotippen for Titanic. Så får vi håpe at vi klarer å holde skuta flytende helt til 24 desember.

  2. Filmen er Snatch, regissert av Guy Richie som forlovet seg 9.10.2012 og er kjent for bruken av fargefilter. Filmen inneholdt vel blant annet en jakt på en uvurderlig, stjålen diamant …

  3. Quizluncher’ne innleder med Pink Panther 2, regissert av Harald Zwart. Og at 10912 er lista over kommunepolitikere han har ligget i krig med

  4. En Jesus Quiztus lignelse kan fortelle at filmen er Titanic og regissør er James Cameron som i 2012 tenkte at han skulle ta en liten duppert 10912 under havets overflate. Lignelsen sier ingenting om hvorvidt Moses kunne vært behjelpelig.

  5. Svadamene er overveldet over antallet filmer som dreier seg om diamantjakt – og hvor lite de filmene egentlig har med såkalt dype regissører å gjøre. Men så oppdaget vi at Cameron jo har vært og plasket rundt for å slå rekorden i Marianegropen – og slik kan man jo også oppnå dybde. Så vi satser på at svaret er Titanic.

  6. Leskur Leikekarar satser på klassikeren Pink Panther 2 av Harald Zwart, som er født i dypeste Nederland og ble kåret av People til verdens 10912. mest sexy mann. (Ok, vi er ikke helt sikker på det siste.)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s