Luke 10

I dag skal vi markere kjærligheten og det som kan følge av den, idet vi skal til en figur som dukker opp et par måneder etter at et av filmhistoriens mest kjente romantiske øyeblikk slutter. Vedkommendes navn er et eget kapittel, det er nemlig ikke det samme i alle land. På svensk høres det ut som det dreier seg om en kanin, på fransk og engelsk er det faktisk likt, på italiensk sender det tankene til en norsk frontfigur, mens det norske navnet – som vi altså er ute etter – nok sier mest om hvem som er faren. Også av utseende bærer vedkommende vesentlig mer preg av fars enn mors bidrag, men for søsknene er det motsatt.

Hvem skal vi til i dag?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 12:10) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

24 tanker om “Luke 10

 1. Equipatiens yngste medlem (4,5) spiser spaghetti ved å feste spaghettitråden mellom tenna, deretter trykke seg selv på nesa, denne skjulte knappen som gjør at spaghettien suges inn i munnen. Muligens inspirert av det kjente romantiske øyeblikket, dog mye mer ketchup på skjorta. Hun er nok sintere, men mye mindre tispete enn cocker spaniel-søstrene til engelsk/franske Scamp, i italia kjent som (Lars) Lillo (Stenberg), på svensk kjent som Ludde og altså på norsk – Fant.

 2. Sprettballklubben har tydelegvis litt overlappande smak i romantisk film med sekretariatet og fant svaret utan å måtte konferere med korkje ladyar eller landstrykarar. Vi skal til Ludde, Scamp og Lillo, men ikkje Stenberg. Altså, på norsk, Fant.

 3. Svadamene hadde knapt lest ferdig spørsmålet før lyden av en italiensk stemme akkompagnert av trekkspill begynte å tone frem fra bakhodet. Like etter kom bildene av romantisk spising av spaghetti og snutehåndtering av kjøttboller. Det er kanskje ikke så rart at assosiasjonene kom i forkant av den mer målrettede tenkingen da vi skal til en film og en historie som er obligatorisk i julefeiringen. Resultatet av alliansen er en skøyeraktig og litt rampete valp som er som snytt ut av nesen til sin far – som også har et antall svært veloppdragne søstre som er ditto snytt ut av sin mors. (Svadamene kunne helst sett at søstrene også var litt mer skøyeraktig og mindre veloppdragne – men dette lå i tiden.) Vi har derfor konkludert med at svaret på dagens quiz er Fant.

 4. Mye kan skje mellom kjøttboller og spagetti! Tydeligvis blir det valper av det æv.
  Ludde, Scamp, Zampa og på norsk Fant.
  Jesus dømmer ingen, selv om navnet vekker mistanke til røverier.
  Så svaret er: Fant der altså…

 5. L-A-G svarer Fant i dag. Hunder er jo som kjent drektige i to måneder, og vi må anta at den spaghettien Landstrykeren serverte Lady resulterte i mer enn bare en kulinarisk opplevelse.
  Fant, der altså.

 6. Etter lugn gange gjennom gårsdagens luke, traver vi i dag inn svaret Fant. Sønnen til Lady og Landstrykeren.

  Vi tror forøvrig så absolutt at ridehjelm beskytter oss mot mer enn bare hjernerystelse.

 7. Leskur Leikekarar ser selvsagt en film innimellom, og vi satt jo spesiell pris på den svenske klassikeren «Svensk grense- og kommunereform» som har mange romantiske höydare, som når Østfoldingene tar imot svenske byråkrater med gledesscener, da østfoldingene stolt står frem med transnasjonal identitet og selv-identifiserer seg som svensker. Men høydepunktet er nok når de slår sammen kommunene Leidi og Strykekvartetetten kommuner i Dalarna. En verdenskjent orgasmescene der middelgråe svenske kommunebyråkrater deler svenske köttbullar med ketchup og ananas på IKEA og synkront bryter ut i «fake» orgasme, hvorpå de i gledesrus kaller den nye kommunen Fant. Vi skal frem til Fant.

 8. Idag skal vi til FANT. Lady og landstrykerens sønn som ble unnfanget under en deilig bella notte med spagetti og kjøttboller. Han kom til verden ca 2 mnd etter denne kvelden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s