Luke 12

«Alt vi gjør» er visstnok av kjærlighet til menneskets beste venn, eller mulig det er alt de gjør, det framgår ikke helt hvem dette firmaet mener når man er såpass vrang i sin lesing som det adventsquizsekretariatet har en tendens til å være.

Men uansett: Vi skal innom en kjæledyrmatprodusent med over 80 års erfaring, og en nokså kontroversiell og beviselig feil påstand de kommer med i sin reklame. Hva er det de mener bikkjer også har, i likhet med oss mennesker, og som man kan hjelpe dem med å rengjøre daglig ved noen stix de selger?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 12:50) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

22 tanker om “Luke 12

 1. Dentastix frå Pedigree skal reingjera tennene for å motverka tannstein, for hundar har også tenner, men ikkje gebiss.

 2. Pedigree mener at deres dentastix vil redusere dannelsen av plakk med80% og være med på å slipe tannstein.
  Dette er feil. Dentastix kan ha en viss effekt på sliping av oppstått tannstein men best effekt har daglig tannpuss av hunden. Tannkremen smaker lever. Nam nam..

 3. Equipatien dundret rett på Friskies, som er eid av jævla Nestlé, men fant ingen umiddelbare kontroverser der i gården. Som med alt annet tilhørende Nestlé er det dog god grunn til å mistenke at det er kontroverser, for eksempel at Friskies er lagd av barn, av barn, i kummerlige forhold.

  Det viser seg imidlertid at Pedigree påstår at bikkja di får renere smil av Dentastix. Siden Friskies tilhører Nestlé er det per def løgnaktige drittsekker, mens Pedigree nå har elevert seg til samme liga.

  Smil, der, altså.

 4. Pedigree mener at tenner kan rengjøres for plakk ved hjelp av dentastix. Det er derimot ikke bevist at selve stixen har den effekten, men at det er spyttet som hunden produserer fjerner plakk. Derfor er endelig svar tenner.

 5. Vi skal vel til Pedigree idag, og en finurlig spørsmålsstilling. For svaret er vel hverken plakk eller tannstein- men hender: «Dogs have hands»

 6. Sprettballklubben meiner å ha funne truverdige kjelder på at både hundar og menneske har tannstein. At Pedigree Dentastix skal redusere oppbygginga av tannstein med opp til 80 % er derimot beviseleg feil, svaret er nærmare 47 %. Forskarar ved Norges miljø- og biovitenskaplige universitet tilrår heller dagleg tannpuss av bikkja og eit margbein å gnage på (til bikkja, altså).

 7. L-A-G går for (hunde)gebiss i dag, hvor det vises hund med en perlerad av en (menneskelig) tanngard. Pedigree Dentastix er forøvrig produktet.

 8. Svadamene tok sjansen, uten internettstøtte, å etablere det faktum at både mennesker og hunder har til felles at begge har tenner. Begge bør også rengjøre tyggeredskapene daglig og en viss produsent av godbiter mener at man gjøre dette enkelt ved å tygge på produktet Dentastix. Svadamene har aldri testet Dentastix som et lettvint alternativ til tannbørsten, men ingenting tyder på at dette er en konstruktiv vei å gå hverken for hunder eller mennesker. Noen tygg hver dag kan påståelig redusere plakk og oppbyggingen av tannstein med opptil 80 prosent. Men Svadamene vil nok fortsette å gå for tannbørsten – samt at svaret på dagen oppgave er tenner.

 9. En vranglesing av Mars/Pedigrees’ reklame for Dentastix tilsier at bikkjer har hender, og det er vel beviselig feil.

 10. Vi ønsker å endre svaret til tenner (skyldes tentamensretting og førjulsstress)

 11. Pedigree Dentastix skal visstnok hjelpe bikkjen med å kvitte seg med tannstein. Så lenge den blir tygd på lenge nok da. Visstnok.

 12. Vi mistenker for at dette er et skikkelig lurespørsmål som kanskje skal lede oss inn i fristelsen å svare tenner, tannstein, tannbørste eller tannkjøttsjukdom. Men går for Gebiss!! i . Vi er ingen hundefamilie.

 13. PEDIGREE sier jo i reklamen sin at DENTASTIX hjelper mot TANNSTEN. Det gjør det ikke
  Når tannstein hos hunder først har oppstått kan den ikke fjernes ved hjelp av tyggeben eller spesislfor. De må renses på klinikk.

 14. AdventsLukas 2:17
  Og Jesus sa til dem: «Når du etter endt ærend utenfor leirplassen tar blader og tørker deg, vil du da kalle det å rengjøre din ende eller rengjøre bæsj?»
  Svaret i dag må være tenner! Det man ønsker renset bort er blant annet plakk som fører til tannstein og tannkjøttsykdom, men siden spørsmålet er HVA som rengjøres og siden Jesus Quiztus også er såpass vrang i sin lesing som det adventsquizsekretariatet har en tendens til å være må svaret bli tenner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s