Luke 14

Det norske herrelandslaget i fotball ser nok en gang ut til å lykkes i sin streben etter å ikke kvalifisere seg til et sluttspill, denne gangen er det Europamesterskapet som henger i en tynn tråd. Sist vi ikke kom til VM skulle Adventsquizaksens gjenganger av en fotballkommentator kaste terning over innsatsen. Vedkommende ønsket opprinnelig å kaste noe en ordinær terning ikke lander på, tok seg i det, og nøyde seg dermed med en nokså traust og gammelmodig konklusjon.

Hva ville han egentlig kaste, og hva var det han landet på?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 12:55) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

22 tanker om “Luke 14

 1. Did you see that ludicrous display last night?

  Leskur Leikekarar registrerer at Norge har et nasjonalt fotballag, You Go Girls!

  Når de forsøkte å kvalifisere seg til 2018 VM i Oktober 2017 ville Bengt Eriksen først gi dem terningkast null, og siden korrigerte han seg til terningkast 4.

 2. Terningkast 4, etter en liten retorisk hjernefjert der han tenkte at skalaen var 1-10. Selv kastet Equipatien buljongterning. Vegansk, økologisk og importert med flyfrakt, selvsagt.

 3. Equipatien spesifiserer: han ville kaste terningkast 0, men landet på 4 etter en liten retorisk hjernefjert der han sammenblandet 1-6 og 1-10. Equipatien står ved sin egen påstand om vega-øko-aeropostal buljong.

 4. her er bengt eriksen sjøl usikker på hva han har sagt, han faller på konklusjonen at svaret kan være: terningkast 0 men han sa først 4 fordi han tenkte børskarakter 1-10 istedet for terning 1-6

 5. Terningskast er jo på ingen måte en eksakt vitenskap, Familien Hverdagsen får, for eksempel, stort sett yatzy på første forsøk, men nok om oss.
  Quizmaster er vel som vanlig på jakt etter hva Bengt Eriksen har kasta, eller ikke kasta, så derfor:
  Familien Hverdagsen svarer at Bengt ville kaste 0, men endte opp med å si terningkast 4 (forstå det, den som kan)

 6. Sprettballklubben har, som fleire lag, prøvd å få hovudpersonen sjølv i tale. Vi tolkar svaret slik at han først ville trille 0 på terninga, men retta seg til 4 (men da meint som 4 av 10, for SÅ nøgd var han eigentleg ikkje).

 7. Vår venn Bengt Eriksen ønsket nok å kaste treneren før terningen, men – han ønsket å kaste 0, som en terning jo ikke kan lande på. Ga så 4, fordi han tenkte på spillerbørs som går til 10, og ikke terningen som går til 6.

 8. Team Antonsen henger mye med Bengt Eriksen. Dette er hans og vårt svar:
  Usikker, men HVIS dette er meg: Kan det ha vært 0 (null)? Så kom jeg i skade for å si 4 fordi jeg tenkte børskarakter 1–10 isf. terning 1–6.

 9. Han ønsket egentlig å kaste null, men siden det ikke er mulig måtte han nøye seg med å lande på terningkast 1.

 10. Etter en lugn dag, hvor vi har slappet av så lenge at vi nesten har glemt å svare er vårt bidrag i dag: Bengt Eriksen ville egentlig kaste 0, men landet på 4.

 11. Bengt Eriksen seier det slik:
  «Usikker, men HVIS dette er meg: Kan det ha vært 0 (null)? Så kom jeg i skade for å si 4 fordi jeg tenkte børskarakter 1–10 isf. terning 1–6.

  Detre var truleg 8. oktober 2017, i samband med kampen mot Nord-Irland.

 12. Luncherne ber herved pent om alt som har med hr B. Eriksen fjernes fra fremtidige quizmenyer. Det er jo ikke lett når ikke engang hovedpersonen selv vet svaret..I mangel av noe helt konkret, sjanses på følgende, delvis basert på BE’s egen Twitter input : Han ville kaste 0- som ingen terning lader på. Men endte opp med 4- egentlig ikke terningkast, men på en skala fra 0-10. Altså omregnet terningkast 2,4

 13. Vi regner med Bengt Eriksen hadde mest lyst å kaste null, men siden det ikke går, havnet han vel på en ener, da

 14. Ville trille terningkast 0 men kom i skade for å si 4. Tenkte på børskarakter som er 1-10 istedenfor terning som er 1-6

 15. Jesus Quiztus er nok langt bedre på å kaste steiner enn terninger. En disippel har kommet fram til at det kan være Bengt Eriksen som er kommentatoren vi skal fram til. Han ville egentlig gi terningkast 0 og han landet på den trauste og gammelmodige konklusjonen om at landslagstreneren måtte kastes.

 16. Levva Livet husker (nesten) at Bengt Eriksen ga Norge terningkast 4 for innsatsen i kvalliken. Etter først å ha vært fristet til å gi de det noe originale kastet 0.

 17. Idag slet Svadamene med å finne svaret, og etter mye tenking, grubling og spekulering har vi kommet fram til at følgende svar må være riktig. Fotballkommentatoren vi skal frem til mener vi er Bengt Eriksen, og vi tror at han initialt ville gi terningkast null til det norske laget. Dette endret han da Norge klinte til og vant de to siste kampene i kvaliken, og terningkastet ble hele 4! Ikke akkurat noe å skryte av når du skal på kino, men for det norske laget var nok terningkast 4 ganske overveldende.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s