Luke 22

Julen nærmer seg med stormskritt, og vi skal til en figur som ikke har noe med julenissen og hans behov for assistanse å gjøre: Hvilken for oss nordmenn nokså kjent figur som i dobbel forstand så dagens lys i USA på 1950-tallet, dukket paradoksalt nok – gitt omstendighetene, miljøet sitt og sin funksjon – bare opp, og ble aldri oppfunnet, ikke en gang med litt hjelp av seg selv, til tross for at en annen enn skaperen selv senere har forsøkt seg på en slags skapelsesberetning?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 13:15) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

16 tanker om “Luke 22

  1. Etter å ha pløyd oss gjennom den eine superhelten frå 30-talet etter den andre gjekk det eit lys opp for oss! Dette må vere Lille Hjelper, som dukka opp i ei Carl Barks-historie i 1956, men som Don Rosa fortalde om opphavet til. Usikre kjelder (svensk Wikipedia) kan fortelje oss att Lille Hjelper er nest best i spelet dam i heile Andeby, etter Bolivar. Vi tar eit slag backgammon i staden og ønskjer god solsnu.

  2. Leskur Leikekarar svarer i dag Petter Smarts sidekick Lille Hjelper. Vi ser for oss at den ekte skapelsesberetningen innebærer demoniske krefter.

  3. Vi skal til Den Lille Hjelperen i dag. Han dukket opp i en historie skrevet av Barks, og Don Rosa har senere skrevet en slags skapelsesberetning.

  4. Denne lille opplyste assistenten er ikke Santas little helper – men gir derimot uvurderlig støtte til Gyro Gearloose – eller Petter Smart som han heter på norsk. Vi skulle også gjerne hatt en slik, ikke minst nå i julestria, men dessverre innehar ingen av oss Carl Barks magiske pennal. Det var først neste generasjon tegner og historieskaper, nemlig Don Rosa, som kom frem til at denne lille figuren trengte en slags opprinnelseshistorie. I dagens oppgave skal vi dermed frem til Lille Hjelper, Petter Smarts litt smartere assistent.

  5. Familien Hverdagsen har hatt noe som minner om en kollektiv nedsmelting så langt i advent, derfor velger vi å svare Frosty the Snowman (snømannen Kalle) på dagens spørsmål.

  6. Lille Hjelper dukket opp midt på 50-tallet i en Carl Barks-historie, mens skapelsesberetningen om vedkommende ble skrevet av Don Rosa noen tiår senere.

    Forøvrig stiller Laksevåghalsene seg undrende til at det ble null poeng til tross for at vi fikk plottet inn Mons Ivar Mjelde tre minutter før midnatt i går. Nå hadde vi rett nok en negativ for mye pga. kombinasjonen høy puls og promille, men hadde håpet på i det minste ett poeng for innsatsen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s