Luke 23

Én av dem ble presentert av statskanalen i slutten av august, i forkant av valget, mens den andre ble presentert allerede 89 år tidligere i et supplement. Like plutselig, like nyskapende, kontroversielle, og til dels uten forhistorie, til tross for at nettopp det at de speiler sin tid er det som forener dem. Det og reiser, kanskje, enten det er av lyst eller behov. Ja, og så navnet da – ett av dem – og det er nettopp dette vi er på jakt etter i dag. Sekretariatet vil tro at uttalen er noe annerledes, men det skrives likt.

Hvilket navn?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 12:50) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

12 tanker om “Luke 23

 1. Den 20. august 2018 sette Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg seg ned framfor Riksdagshuset i Stockholm. Skolestreiken for klimaet varte kvar skoledag fram til riksdalsvalet september same år, og SVT meldte om streiken allereie dagen etter oppstarten. Etter valet heldt skolestreiken fram kvar fredag, og pågår framleis.

  Journalisten Tintin frå Belgia, først kjent i ungdomsbilaget til avisa Le Vingtième Siècle, ville kanskje heller rapportert om ein slik streik enn å delta, men som namnesøstera si har han i alle fall reist ein god del med både tog og båt.

  Magasinet Time har allereie kåra Greta Thunberg til årets person, så Sprettballklubben nøyer seg med å kåre Tintin til lukas namn.

  Vi takkar for orsakinga til å utsetje julevask og granpynting med eit par timar, og stiller med barnsleg forventing til årets siste luke.

 2. Greta *Tintin* Eleonora Ernman Thunberg, også kalt Greta Thunberg, har med en klokskap og tiltro til vitenskapen, som nok som ikke er pensum i en skole visstnok av det hardere slaget, streiket overfor sin egen for å markere klimasaken.

  Kontroversiell har hun, i likhet med sin navnebror, tegneseriefiguren Tintin, helt klart vært. Riktignok ikke for de samme sakene, men helt klart i sin tids ånd.

  Noe Jesus Quiztus lett kan relatere seg til.

  «Tintin» er dermed Quiztu ord.

 3. Vi landet fort på Greta Thunberg idag, tok bare litt tid å finne koblingen- som må være mellomnavnet: Tintin,

 4. Vi skal fram til Tintin, som fyrste gong vart prenta i 1930 og som er eitt av mellomnamna til Greta Thunberg.

 5. Enkelt i dag. Måtte bare få unna Grevinnen og Hovmestern først! Vi skal selvfølgelig fram til Tintin. Elsker både han og Greta ❤

 6. Før det svenske riksdagsvalget i 2018, satt plutselig en enslig 15-åring utenfor Riksdagen og streiket for klimaet. Der satt hun ikke alene særlig lenge. Fenomenet Greta ble presentert i NRK Urix i august – resten er historie. Tilbake til 1930 dukket et annet fenomen opp – i et supplement til en belgisk avis. Navnet var Tintin. En karakter som også er aktiv, meningssterk og reiser mye. Svadamene tør anta at kanskje en eller begge foreldrene til Greta har likt denne karakteren ekstra godt? Det kan man ihvertfall mistenke når man leser den unge klimaaktivistens fulle navn – som er Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg. Dermed er svaret på dagens oppgave Tintin.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s