Luke 24

Med fare for å gjenta rikskringkastingens ordspillbonanza, skal vi i dag til noe som ikke akkurat er skuddsikkert, men visstnok går som en kule. I tillegg håper produsenten, fortsatt ifølge samme kilde, å ha truffet blink. Det er et fremkomstmiddel vi skal til, og selv om vedkommende ikke har noe med produksjonen av denne å gjøre, ville nok ingeniøren som har lånt ut sitt navn også omsider vært fornøyd.

Og hvem vet, kanskje den blir ekstra populær i deler av det sørøstlige Afrika…

Hvilket meget konkrete fremkomstmiddel skal vi til i dagens luke?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida.

NB! På luke 24 er det utvidet svartid!:

Rett svar innen en time (13:45) gir tre poeng.
Rett svar innen klokka 14.00 onsdag 25.12 gir to poeng.
Delvis rett svar kan gi ett (sekretariatet dømmer).
Fasiten kommer rett etter siste frist.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

23 tanker om “Luke 24

 1. Vi satser på at årets siste svar er sør-afrikanske Elon Musks Cybertruck, oppkalt etter den geniale ingeniøren Tesla. Og med det takker vi for nok en stressende førjulstid, og for at feeden vår fortsatt fylles med reklame for Pez og Pedigree. God jul fra Quizmas-familien!

 2. Framkomstmiddelet er en Tesla Cybertruck eller Pickup, hvis vinduer skulle være skuddsikre, men knuste under en demo der det ble kastet en metallkule på vinduet. Elon Musk er født i Pretoria litt øst i Sørafrika, og ingeniøren er Nicola Tesla (1856-1943).

 3. TESLA CYBERTRUCK
  Verdens minst skuddsikre, skuddsikre bil..

  God jul og godt nyttår til alle motstanderlag og til sekretariatet.. Neste år må StilleAnders invitere inn flere på laget eller i ringen om man kan si det sånn.
  Årets utgave har gitt flere nedturer enn oppturer men artig har det vært lell..

 4. Tesla Cybertruck er Rideklubbens endelige bidrag i årets adventsquiz.

  Vi takker for reisen og ønsker sekretariatet og medquizere en riktig god og fredfylt jul🎄

 5. Så er det endelig julaften og alle hjerter gleder seg. Men dessverre markerer også denne dagen at det er nesten et år til neste adventsquiz. Svadamene hadde dermed et anstrøk av melankoli idet vi gikk løs på den aller siste oppgaven. En lignende følelse hadde kanskje Elon Musk da hans siste kreasjon ikke var riktig så uknuselig som forventet. Moralen her er nok å gå litt ned i dimensjon når man stresstester vinduene. Svadamene foreslår sprettert – og har pr. julepost sendt tegninger på en hjemmesnekret modell med korkammunisjon til postmottaket i Tesla Inc. Vi skal i dag selvfølgelig frem til Teslas Cybertruck. Svadamene ønsker med dette alle en riktig god og fredelig julefeiring – og drister oss samtidig til å foreslå at quizmaster vurderer påskequiz.

 6. Vy, orsak, VI kjem skrensande inn frå sidelinja med eit skambod til årets siste luke:

  Sprettballklubben trur det er snakk om Tesla Cybertruck. Kalla opp etter ingeniøren Nikola Tesla, men ikkje på langt nær så skotsikker som Elon Musk skulle ha det til.

  Takk for grå hår, adventsparanoia og mykje moro i år! Vi planlegg eit studieopphald hos FSB (Føderasjonens sprettballklubb) for å trene til neste år.

 7. Quizzimmiliz avrunder årets adventsquiz med å svare Gautrain, altså sør Afrikas hurtigtog.
  God jul, nå blir det godt med en pause.

 8. Ikke alle som er rævhol skyter med Kalashnikov, men alle som skyter med Kalashnikov er rævhol. Vi skal ikke se bort ifra at oppfinneren av AK47 er rimelig lite fornøyd med utbredelsen av våpnet, passe fornøyd med å få sin oppfinnelse avbildet på sørøstafrikanske Mosambiks flagg, og hadde sikkert vært happy som en vodkaforsoffen sirkusbjørn over å låne navn til elbilen Kalashnikov CV-1. Gledelig jul, rævhol!

 9. Vi var så sikre så sikre- og det var visst alle andre også. Men vi takker og bukker for muligheten til å svare på nytt. Vi oppdaget da en fantastisk nyvinning, presentert i NRK i 2018, som helt uforklarlig har havnet i skyggen av Elon Musk og Tesla. Fremkomstmiddelets estetikk har en uslåelig appell til de som foretrekker russisk retro, og produsentene sier selv at det er en elektrisk superbil og lover at den skal gå som en kule. Og nettopp kuler er nettopp det den (selvlærte) ingeniøren, som har lånt navnet sitt til bilen, er mest kjent for. I den grad faktisk, at landet Mosambik i det sørøstlige Afrika har avbildet ingeniørens våpen på flagget. Ingeniøren selv uttalte et ønske om at han heller hadde funnet opp noe nyttigere som kunne hjelpe folk – som en gressklipper. Svadamene tenker derfor at han ville være fornøyd med bilen Kalashnikov CV-1 – og satser på at vi endelig har klart å finne det riktige svaret på julens aller siste oppgave.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s