Luke 5

I dag skal vi til et ord som er felles for både en TV-serie og en tidløs underholdningsmaskin som kan lede tankene hen til et kjøpesenter i vår egen hovedstad, i tillegg til å være verbal slang for tøys og tull nå for tida, bare spør Ingvar Ambjørnsen. Men verken singularis eller imperativt har det har noe med ansiktspryd å gjøre, selv om mange ser ut til å tro det.

Hvilket ord?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 12:40) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

27 tanker om “Luke 5

 1. Equipatien flipper ut med TV-serien Flipper, flipperspill, henging på Arkaden. Nei, bare flipper, Equipatien henger ikke på kjøpesentra, ei heller i spillebuler med dønkere med fippskjegg, ikke flippskjegg. Flipper, altså.

 2. Flipper. Body-art.no driver med behandling av ‘flipp piercing’ som noen kan komme i skade for å anse som ansiktspryd. Vi mente vagt å huske at detektivbyrået Pelle & Proffen iført Ingvar Ambjørnsens penn kunne tillate seg en ordbruk av å flippe i betydningen av tøys og tull. Laget startet med hver sin bok og en av oss fikk treff på side 62 av ‘Sannhet til salgs’. Mye er jo til salgs i disse juletider, bare spør kjøpesenteret Arkaden som var beryktet for sitt brutale Flipperspill-miljø i glanstidene. Flipperspillet er jo fullstendig tidløst, kjent fra Hollywoods filmscene og stadig en aktuell syssel i 2019. TV-serien Flipper setter siste nagle i treverket, Geotippen svarer ‘Flipper’.

  Geotippen

 3. Leskur Leikekarar skjønner godt at Ingvar Ambjørnsen måtte flytte helt til Hamburg for å komme seg unna det knallharde Flipperspill-miljøet i Oschlo. En flipper liksom ikke med den gjengen som fikk høyere highscore enn Pelle og Proffen, og tok alle royalties. Willy Haugli som herjet Oslo på den tiden, uttalte jo at han skulle tatt et oppgjør med flipper, både tv-serie og spill, men ble distrahert av Bittelillevolden og Blitz. Vi leter åpenbart etter flipper.

 4. Dagens oppgåve fekk nesten sprettballklubben til å flippe ut, men da vi var halvvegs i den prosessen kom vi på at Flipper jo både er tv-serie og moromaskin og noko man kan finne i ein arkade, men så vidt vi veit ikkje i kjøpesenteret Arkaden. Ambjørnsen kan fortelje oss at klassekameratane til Pelle og Proffen stadig flippa med dei, men vi får håpe dei har slutta med det no når hobbydetektivane er godt oppi åra. Eit anna teikn på tida som går og (det språklege) forfallet er at det elles så sobre Norske Akademi for Språk og Litteratur faktisk har oppføringa «flippskjegg» som synonym for det korrekte «fippskjegg».

  Flippe, altså.

 5. Svadamene koblet ganske raskt både til delfiner, flipperspill og arkade. At Ingvar Ambjørnsen også har hatt sine runder med å være utflippa er jo også kjent. Men å flippe skjegget høres derimot temmelig ubehagelig ut, så de som tror at fippskjegg er flippskjegg kan neppe ha hatt mye erfaring med denslags ansiktspryd. (Ikke at Svadamene heller kan påstå førstehånds kjennskap med denslags)
  Ordet vi skal frem til i dag er dermed flipp, eller flippa – alt ettersom hvordan man velger å bruke det.

 6. Ordet er å flippe / Flipper, Flipperspil på Arkadenl, øreflipp, øreflipper. Serien Flipper. Å flippe er tulle og tøyse

 7. Med en smygende mistanke om at «dette ble for enkelt, så her har jeg missa noe» må vi pga tidsnød denne Torsdagen levere vårt svar: arkade.

 8. Mulig det la seg inn en skrivefeil i svaret fra Quizzimmiliz, så vi håper sekretariatet tar hensyn og tolker svaret dit hen at det er «Flipper» som er det endelige svar.

 9. Jordpotetene prøver seg på Flipper.
  Som både er en tv-serie, et arkadespill – Arkaden er et kjøpesenter i Oslo. Å flippe kan jo bety å tulle og tøyse. Flippskjegg var det mange som kalte det når en hadde litt skjegg på haka og oppover mot brødhølet. Det heter vel egentlig fippskjegg uten L, men flippskjegg godtas visst nå som et eget ord.

 10. Svaret er «flipper» etter både TV-serien, spilleautomaten, verbet, men ikke f(L)ippskjegg. Kjøpesenteret er Arkaden.

 11. Svaret i dag som både er en tidløs maskin og en tidligere australsk såpe opera, er Arcade. Eller Arkaden som det kalles i Oslo.

 12. Familien Hverdagsen svarer flippe/ flipper. Kanke flippe med oss vøtt, selv om noen av oss tror at det heter flippskjegg.

 13. Taz – tull og tøys
  Taz / Tazmaniandevil – tegneserie / arkadespill
  Taz.de artikkel med I Ambjørnsen
  Taaz ansiktsprodukter/sminke

  Lukter det 1 poeng???

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s