Luke 7

Duene ja, de kommer, de er jo alltid der, som de alltid har vært. Men hans gamle venn glimrer med sitt fravær, lar ham sitte der, med ensomheten, redselen, søvnløsheten. Det kan man jo bli lei av og få lyst til å forlate, hvilket han også gjør. Sårt, melankolsk og på sitt vis frivillig og i dobbel forstand risset han seg inn i minnet på oss som bivånet det hele.

Hvilken fiktiv karakter skal vi til i dag, en etter eget utsagn gammel skurk som var her (helt til han ikke var det lenger)?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 13:05) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

27 tanker om “Luke 7

 1. I dag skal vi til Brooks «Brooksy» Hatlen, fra filmen Shawshank Redemption.
  Pikene i rideklubben senker skuldrene og skal nyte lørdagen, sette ridestøvlene til siden, ta av hjelmen og fore hestene med gulrøtter og bare nyte fritiden! Frem til i morgen!

 2. Friheten er ikke enkel. For denne karakteren så har verden utenfor murene blitt ugjenkjennelig og fiendtlig. Han tilbringer tid i parken med fuglene. Han venter på Jake – kråken som han reddet inne i fengselet – men den kommer aldri. Jake representerte håpet – og nå er alt håp ute. Dermed ender han med å risse inn «Brooks was here» i veggen før han gjør slutt på alt ved å henge seg. Karakteren vi skal frem til er Brooks Hatlen fra Shawshank State Prison, i den enormt gode filmen Shawshank Redemption.

 3. Levva Livet sliter litt med å logge seg på, men denne gangen tror vi i alle fall at vi skjønner spørsmålet.

  I Shawshank Redemption sitter Sandy Dufresne og Ellis Redding sammen i fengsel – men Andy stikker av og Ellis blir sittende igjen. Det er Morgan Freeman som forteller oss at han er en gammel skurk, og vi er derfor mener vi riktig svar må være Ellis Redding.

 4. Ptroooo! Et av Equipatiens trekkdyr vrinsket motsgridig, og ville forsøke å endre svaret til Brooks Hatlen, fra Shawshank Redemption. Resten av Eqyipatien kan kun trygle om Sekretariatets miskunn.

 5. Vi skal nok til filmen The Shawshank Redemption idag. Som på finurlig vis ble hetende Frihetens regn på norsk. Og i første omgang kunne oppgaven peke mot fortelleren, og en av historiens hivedroller; Ellis «Red» Redding. Men i enda større grad på fengselets bibliotekar, som ble løslatt, men aldri «fri». Vårt svar blir derfor Brooks ( Hatlen)

 6. Familien Hverdagsen har litt uklare kommandolinjer i dag, men pytt, pytt…
  Svaret vårt er uansett Scrooge, Ebenezer Scrooge

 7. Populærkultur er nok kanskje ikke Leskur Leikekarars sterkeste side, men vi har jo fått med oss at der er et eget populærkultur-univers som deles av nordiske reality, tv-serier, bøker og filmer. En av de mest kjente karakterene i dette universet er Elling, spilt av Bjørn Sundqvist. Elling flytter sammen med Bjarne Kjell fra Mot i Brøstet (også spilt av Bjørn Sundqvist), som er en annen tv-serie som Ingvar Ambjørnsen publiserte under pseudonymet Erlend Loe.

  Elling er viden kjent for sine kokkekunster, og var kokken i alle Gutta På Tur sesongene, og ingen kan vel glemme hans portvinsmarinerte skogsduer med soppsaus og surkålsdikt. Vi må svare Elling, og vi kondolerer for Bjarne Kjells rituelle selvmord i skrekk- og katastrofefilmen «Byråkratarbeidsplasser flyttes ut av Oslo Ring 1».

  (En liten takk til uncyclopedia for oppfriskning om norsk populærkultur!)

 8. Vi svarer «Jesus». Ikke spør hvorfor. Vi er i tillegg usikre på om han faktisk er fiktiv. Vi får uansett svar på noe av det vi lurer på i løpet av kort tid, og det skal bli godt.

 9. På tross av iherdig bruk av hjelpemidler, har vi alikevel ikke kommet frem til noe passende svar.
  Dermed leverer vi det nest beste: en vill gjetning.
  Paul Edgecomb i den grønne mil.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s