Luke 8

Navnet skjemmer ingen, og i tillegg er jo navn gratis, dette er kjensgjerninger som forklarer en god del merkelige og pretensiøse  sammensetninger på navnefronten. Ingen har likevel, såvidt vites, tatt dette fullt så bokstavelig som det Traci gjorde i 2012/13, da hun satte en nokså spesiell idé ut i live.
Det vites ikke hvor inspirasjonen kom fra, men var det fra en skuespiller kan det ha vært fra Benedikt og hans Blues, eller det kan ha vært fra en norsk fotballtrener som fortsatt er aktiv på øverste nivå, og var så stor i sine kretser i sin tid at en karakter i en populær såpeserie ble oppkalt etter ham – han har riktig nok bytta klubb siden da, men kun én gang. Deres navn følger ihvertfall begge samme mønster, dog kortere og kun initielt. De blir nok heller ikke, i motsetning til innehaveren av navnet vi skal til i dag, mobbet for dette fenomenet når de boarder.

Hvilket fornavn på fem bokstaver skal vi til i dag?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 12:20) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

23 tanker om “Luke 8

 1. Jordpotetene drister seg på det noe spesielle navnet Abcde som moren Traci Redford kaller sin datter. Benedikt fra serien Dag spilles av ABC Anders Baasmo Christiansen og fotballtreneren kan muligens være DEF Dag-Eilev Fagermo

 2. Sprettballklubben støttar sekretariatet i vurderinga av at namn som Anders Baasmo Christiansen og Dag-Eilev Fagermo nok er mindre til uheppe for barnet enn namnet Abcde. Men Abcde fekk vere dagens svar, ikkje dei to andre, og det er jo noko.

  Trenaren i Sprettballklubben ventar på telefon frå ein såpeserie som vil bruke namnet hans. Det kan vere han må smøre seg med tolmod.

 3. I luke 8 må Geotippen innrømme at man sliter litt med å finne ut av alle hinta, men vi går uansett for Abcde eller «ab-si-dee” som det uttales i følge moren.

 4. Leskur Leikekarar har jo ofte endt opp på akutten etter at enkelte fester har tatt helt av, så vi har jo plukket opp litt akutt-kompetanse som hjelper på når andre gjester sliter på en Leskur-fest. Den viktigste undersøkelsen er jo ABCDE, dvs Airways Breathing Circulation Disability og Environment. Og hvis du er akutt-sykepleier med dysleksi et sted som er helt texas kan det være greit å ha en post-it som gjør at en husker ABCDE. Noen ganger kan den post-it’en være et barn, og navnet vi da er ute etter er selvsagt Abcde.

 5. Svadamene er ikke helt enig om det er svært fantasifullt – eller ekstremt fantasiløst – å kalle datteren din for navnet som er dagens løsning. Det er jo også en mulighet for at det er et utslag av intenst latskap å ikke forholde seg til valgmulighetene som hele alfabetet gir. Traci holdt seg ihvertfall til de fem første bokstavene da hun ga navn til datteren Abcde, som også er svaret på dagens quiz.

 6. Familien hverdagsen går for abcde som svar på dagens luke og gleder seg over å kunne nyte resten av søndagen uten denne distraksjonen

 7. I dag skal vi til lille Abcde (ut. Ab-si-dee), som sannsynligvis ikke er oppkalt etter verken Anders Baasmo Christensen eller Dag-Eilev Fagermo (som neesten fikk en rollefigur i Hotell Cæsar oppkalt etter seg).

 8. Crazy Traci å kalle kidden sin Abcde. Bedre enn for eksempel Hibiscus Bløtkake, eller t.d. andre lokalt nærværende navn det er helt umulig å ta på alvor. Equipatien finner det å korrigere Sekretariatet, og anfører at navnet skjemmer *noen*, eller kommer iaf til å gjøre det på et tidspunkt.

  Anders Baasmo Christiansen – eller Anders Baasmo, som han heter nå – som gestalter Benedikt, og fotballtrener Dag-Eilef Fagermo deler bokstavrekkefølge slik som dagens navn, og sistnevnte har vært aktuell som «as himself» i Hotell Cæsar.

  Dagens navn er Abcde.

 9. Traci Redford sin datter med det flotte navnet ABCDE ble mobbet av flyselskapet under boarding. Slikt blir det sak av.
  Mulig Traci fant som inspirasjon fra Bendicts Blues, filmemusikken fra serien DAG hvor Bendic spilles av Anders Baasmo Christensen, ABC.
  Det kan jo selvsagt også være fra Strømsgodet-trener Dag-Eilev Fagermo, DEF. Svein Krogstad i Hotel Cæsar ønsket å kalle opp barnebarnet sitt etter Dag-Eilev Fagermo.

  Men svaret er derimot ABCDE

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s