Luke 9

Kommunen vi skal til i dag har vært med å sette farge på landet, og er kjent for mangt og meget, ikke minst for idrett, og kanskje i særdeleshet vinteridrett. I tillegg er de berømt for sin spesielle kjøttmat som i form og tradisjonelt også innhold har et nokså maskulint preg, til tross for at heraldikken må kunne hevdes å dra oss i diametralt motsatt retning. Befolkningsmessig ligger kommunen et godt stykke under 100 000, hvorav de fleste er bosatt i administrasjonssenteret med et nærmest identisk navn, riktignok med endelsen n.

Hva heter kommunen?

 

Svaret sender du som kommentar nederst på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før dette. Reglene er som vanlig: Rett svar innen en time (klokka 12:45) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Og naturligvis: Alle hjelpemidler er tillatt!

23 tanker om “Luke 9

  1. Litt distrahert av om sprettballklubben får halde fram med å sprette over Finse går vi (nesten) rett på sak i dag: Falu kommune.

  2. Equipatien klarer kun å tenke på tre ting når den tenker på Falun: falukorv, falurødt og Mattias Flink, massemorder. Men når Equipatien får tenkt seg litt om, kommer alfahesten også på at det er en del skigåing der, og at kommunevåpnet må være et av universets mest femi, med sine tre venussymboler. Vi kan kanskje si kvinner er fra Falun, mens kæller er fra Moss?

    Uansett, kommunen heter Falu kommun, og Falun er administrasjonssenteret.

  3. Leskur Leikekarar har selvsagt vært på Vangen mange ganger siden de har til dels utmerkede skitrekk, firkantegg og annen tradisjonsmat, og ingen mangel på ivrige budeier. Kort vei er det også, og det går attpåtil et somletog dit et par ganger om dagen, og tog tilbake selvsagt, i tilfelle budeiens pappa skulle dukke opp med «hagla».

    Vi skal selvsagt til Voss, kommunen/bygden med over 90 OL- og VM-medaljer, omtrent like mange som resten av Norge tilsammen.

  4. Svadamene gjennomgikk norske kommunevåpen men fant til sin frustrasjon svært få utpregede feminine innslag. Det ble dermed nærliggende å se til søsterfolket i nabolandet. Der åpenbarte svaret seg da vi fant et fabelaktig og gjennomført feministisk kommunevåpen. Vi skal dermed til kommunen Falu – hvor administrasjonssenterets navn er Falun. Kommunen er kjent for vintersport, en gild rødfarge og ikke minst den berømte falukorven.

  5. Denne gangen må vi nok over til søta bror og Falu kommune med Falun som administrasjonssenter. Falukorv virker absolutt mer maskulint enn våpenskjolde med kvinnelig symbol.

  6. Smått utrolig å sitte I Sverige, starte med Vossakorv og nidkjær gransking av norske kommuner, uten å ense vårt naboland, og akkurat nå nabolag en tanke. Vi skal selvfølgelig til Falu kommun

  7. Temperaturen har vært stabil i stallen i dag. Vi har reist litt rundt, som seg hør og bør. Vurdert matretter som smalahove og værtestikler. Blitt godt bevandret i flere lands forskjellige kommunevåpen. Så fant vi da frem til ett, maskulint i utrykk, men ubestridelig feminint. Trippelt feminint, faktisk, ♀ ♀ ♀.

    Vi tar en falukorv og sier vi skal til Falu kommune i Sverige.

  8. Vi får ikke alt til å stemme, men i mangel av noe bedre går vi for Voss. Med Vossevangen og saueballer og vinteridrett. Og fargerike klær fra Kari Traa!

  9. Jesus Quiztus var farlig nær å gå for Voss, men da en disippel foreslo å kikke over kjølen etter alternativer åpenbarte Falu seg straks. Alle hint stemmer så da blir det svaret. Falu altså. Ikke Falun. Så lyder herrens ord.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s