Adventsquizaksen 2020

Velkommen til den ellevte utgaven av førjulsstrias intellektuelle motbakkeløp:

Adventsquizaksen 2020!
Reglene er som følger:

 1. Man kan delta alene eller som lag, og man må melde seg på med lagnavn og beskrivelse av laget.
 2. Hver dag legges det ut et nytt spørsmål på et tidspunkt nærmere fastsatt etter algoritmer utarbeidet av Det internasjonale adventsquizforbundet – stort sett ved lunsjtider.
 3. Svarer man korrekt innen en time får man tre poeng.
 4. Svarer man korrekt innen midnatt får man to poeng.
 5. Svarer man delvis rett kan man få ett poeng.
 6. Alle hjelpemidler er tillatt, husk at i adventsquiz og kjærlighet er alt lov!
 7. Den som har flest poeng når vi teller opp 1.juledag går seirende ut, vinner heder og ære, og kan kalle seg adventsquizmester et helt år.
 8. OBS: Sutring og klaging på motstandere, medspillere, adventsquizsekretariatet eller personer og/eller institusjoner tilknyttet dette, reglement (inkludert spørsmål, vanskelighetsgrad, tidspunkter, klagebehandling, inhabilitet, sekretariatets lemfeldige omgang med og fremleggelse av juridiske betraktninger osv.), surmuling, egotripper og annen generell oppførsel som drar tankene hen mot avdankede nordamerikanske presidenter eller portugisiske fotballspillere, belønnes ikke nødvendigvis med poeng. Med bestikkelser stiller det seg naturligvis annerledes.
 9. Kun gode vibber tillatt.

For påmelding: Skriv lagnavn og en beskrivelse av laget og deres adventsquizaksen-historikk som kommentar på denne sida. Husk også å skrive hvilket lag dere utfordrer.

50 tanker om “Adventsquizaksen 2020

 1. Rideklubben Piker-88 stiller til start full av entusiasme og pågangsmot, og siden det har blitt varslet fra sekretariatet at i år blir det lett, så kommer vi selvsagt til å ri inn mange 3-poengere og vi går for pallen!
  At vi ved tidligere års utgaver av adventsquizen både har stått i stampe og stanget hodene i veggen ser alle ut til å ha glemt, at quizen noen ganger blir altoppslukende og påvirker hverdagslivet til medlemmene i rideklubben det mener jeg også er glemt, og at det av og til vil være løpske ryttere, ja det regner vi med blir gjentatt som vanlig.
  Vi saler på og er klare til startskuddet vi!

 2. Team Antonsen melder seg på. Ingen endring i teamet eller dets medlemmers gjøren og laden siden forrige oppdatering.

 3. Cerebral Fadese lider under en horribel quiz-tørke i Oslo, og vi satser derfor på digital lindring. Vi er en gjeng som til vanlig er å finne på Heim på St. Hanshaugen på mandager, der vi er kjent som «de som er dårlige på sport».

 4. Jesus Quiztus fordømmer 2020 til Skjærsilden, men vi rekker en liten adventsquiz før den tid.
  I år nøyer vi oss ikke med å være nest best, (selvom det er det Jesusen egentlig er best på.)
  Disiplene har ligget i hardtrening på googling og Internett. Og vi har også brukt mesteparten av hjemmekontor-tiden på å analysere hvordan egentlig quizaksen tenker når han formulerer spørsmålene sine.

 5. Quizluncher’ne reserverer igjen bord i perioden 1.12-24.12. Basert på tidligere års drøvtygde og omfattende menyer gjøres reservasjonen 24/7. Regner med at tidligere medlunchere stiller til bords

 6. Melder på Skeletor. Røntgendamer med bein i nesa tar quizen på strak arm. Det blir (skje)lett 💪🏻

 7. Familielag som nok en gang satser på utvidet lunsj og god kommunikasjon mellom Asker, Drammen, Sandnes og Førde. Vi gleder og gruer oss!

 8. Melder herved på:
  Quizzefar og reinsdyrene.

  Laget er en blanding av de skarpeste reinsdyrene på nordpolen

 9. Laksevåghalsene har ikke lenger pappaperm, men satser på å ha tid til å quizze i år igjen for det om!

 10. Norsk Sprettballklubb (NSB) prøver noko nytt og spennande i år: Nemleg å stille med same lagnamn og sånn ca. same mannskap som i fjor! Dette er jo ein merittert gjeng, så vi satsar på at det går vegen. Eller bana, da. Ei endring har vi likevel: Sidan i fjor har regionkontoret i Bergen gått dukken, men vi styrkar det internasjonale tilsnittet med ei funklande ny avdeling i Brussel!

 11. A momentary analprolaps of reason vil gjerne være med. Noen har vært med med før, samt et par rookies. Primært en musikk-quizende gjeng, men satser på å levere til ståkarakter også her!

 12. Comfortably Dumb er som navnet sier, en gjeng som er svært komfortable i vår manglende quizerfaring. Vi lar det stå til likevel.

 13. Scharremyrens Herreequipatie stiller med oppbretta armer, pågangsmot og semipsykose, for 11. gang. Måtte det dårligste laget tape!

 14. Sidd Isaksens lag. Sidd har vært med flere ganger, men faller alltid av mot slutten. Utfordrer han stutte i aftenposten

 15. «Svikerane og den trofaste», formerly known as «Geotippen», melder seg til tjeneste. Etter at regjeringen har rasert enkelte store statlige organisasjoner, så har Geotippen blitt dratt med ned i avgrunnen. En er lojalt igjen, mens resten har vært smarte nok til å finne seg andre sysler.
  «Svikerane og den trofaste» avslutter et drittår med et mareritt (adventsquizaksen)!

  Mulig vi bare skriver S&T for å gjøre hverdagen litt enklere… Alle monner drar, siærøm.

  Gudd løkk!

 16. Levva Livet melder seg på i år også. Forsterket med enda flere trøndere – til og med noen som har holdt på dialekten og fortsatt opprettholder vår opprinnelig kultur i heimtraktene.

 17. Nykommere med ukuelig mot og enorm selvtillit kaster seg med på årets adventsquiz i siste liten: Slack advent

 18. Aristokattenes yngste representant, som nå holder til i Stavanger, har meldt avbud, men representantene i Bergen og Sandnes satser på å ramle innom når det passer, og prøve å samle noen flere kloke hoder når det trengs.

 19. The Blasted Punanies.
  Vi har total manko på håp og ambisjoner i denne quizen. Vi er kun med, med bøtter av popcorn, for underholdning og for å skue kaoset som utfolder seg fra første rad.

 20. Korsgatafarerne – bestående av en stedsforvirra østlending og en landsforvist sunnmøring som sammen utgjør den voksne delen av familiekonstellasjonen Forbord/Isaksen. For tiden bosatt i Stiftsstaden, men i bunn og grunn alltid på jakt etter nye eventyr og ser med spenning, samt glede, fram til deltakelsen som førstereis i dette quiz-eventyret. Noe inkompetent rent påmeldingsfaglig, da dette er andre forsøk. Satser på langt bedre uttelling rent poengmessig, men quizreisen er selve målet. Utfordrer Dahls julebrus som tipset om gildet og legger inn to slengere på Dur&Moll + Overstadig Teige Bruseth.

 21. Raude Weekend er, som raude Weekingar bør være, klare til dyst!
  Med kloke hoder spredt utover vårt vidstrakte fylke, satser vi på en bred kompetanse, og plass i det øverste sjiktet av denne rekken med ivrige quizianter!

 22. Også påmeldingsfaglig svake Overstadig Teige Bruseth består også av en Herr og en Fru. Såvidt innafor Oslo. Sentralt plasserte kilder, tett på politikk, snus, søm og samfundsliv og i svært konferanseutsatt sektor. Teige er egentlig mest overstadig, men det er jo ikke et morsomt ordspill. Det var Dahls julebrus som tipset om denne galeien. De skal derfor utfordres. Det samme skal Dur&Moll og Korsgatafarerne. Det lukter internt oppgjør.

 23. Levva Livet melder seg på igjen! Denne gangen også innlogget!
  Som tidligere meldt er vi fortsatt i all hovedsak de samme utvandrede trønderne. Men denne gang altså noe forsterket med enda flere trøndere – til og med noen av disse mer kulturelt ivaretatte eksemplarene som har holdt på dialekten og fortsatt opprettholder vår opprinnelig kultur i heimtraktene.

 24. Melder på laget «jordpoteten» og håper vi ikke er helt på jordet. Vi er fra Torsnes og Son og deltar for første gang. Siden tiden er knapp svarer vi Kjell Aukrust på 1. adventspørsmål

 25. Hei, vil gjerne stille hvis det ikke er for seint! Ingen historikk, men ble konsultert av et annet lag på de to første lukene denne gangen, så tenkte det kunne være gøy å delta selv.

 26. Gastro nurses… vil være med!
  En gjeng med utmerket kunnskap om mage og tarm, rett og slett. Eller svingete og slyngete, alternativt.
  Ikke vært med før, men vært til hjelp!

 27. Vi i quizquiaz er to stykker. Ektepar. Vi er nykommere og satser alt! Som vanlig går vi inn med høy sjøltillit, helt uten grunn😆. Gleder oss!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s