Luke 10

I dagens luke skal vi ut på ordjakt.

Vi skal til et ord som både er en essensiell grammatisk kategori, en hedersbetegnelse på talefør person og kallenavn på sagnomsust og myteomspunnet antihelt fra det store lerretet, prisbelønnet spilt av et Thalias barn som skulle vise seg å leve opp til deler av filmens originaltittel.

Hvilket ord?

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

Rett svar innen én time (13.00) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

40 tanker om “Luke 10

 1. Verbal er ein grammatisk kategori, ein eigenskap somme av oss har og kallenamnet til Roger Kint i filmen Dei mistenkte (The Usual Suspects). Skodespelaren Kevin Spacey skulle jo seinare vise seg å bli nettopp mistenkt for litt av kvart.

 2. Kevin Spacey har sine svin på skogen, sånn som alle andre svin har. Fra «De mistenke» husker vi han best som Keyser Söze, men han var også Verbal, som er vårt svar.

 3. Equipatien er glade i The Usual Suspects, og kanskje i sær antihelten Roger «Verbal» Kint. Han er jo en verbal herre, og faktisk har minst to av Equipatiens medlemmer hotellbodd i Skokie, Illinois – et sted som altså er gjenstand for en av Verbals mange verbale skrøner i filmens forhørsscener.

  Verbal gestaltes av Thalia-løsungen Kevin Spacey, som vant Oscar for blant annet De Mistenkte.

  Verbal er også en essensiell grammatisk kategori og hedersbetegnelse på taleføre.

  Equipatien svarer altså: Verbal.

 4. Etter å ha gått i baret i går fordi spørsmålet viste seg å være lettere enn vi trodde, er vi i dag sikrere på å ha funnet ønsket svar. I dag skal vi til «verbal», noe Kevin Spacey både var og ble kalt i ‘the usual suspects’.

 5. Her snakker vi om Keyser Söse himself, aka Roger «Verbal» Kint. En svært verbal karakter i filmen «The unusual suspects/De mistenkte», som Kevin Spacey fikk Oscar for «Best Actor in a Supporting Role» for i 1996. Han ble i tillegg selv en mistenkt da han ble anklaget for seksuelt misbruk i 2018. Verbal er i tillegg et setningsledd som utgjør kjernen i en setning, og en hedersbetegnelse på en talefør person. Så svaret vi skal fram til er altså ordet VERBAL.

 6. Verbal.

  Det er både en grammatisk kategori og en hedersbetegnelse på talefør person, og også kallenavnet til Roger Kint aka. Keyser Söze fra The Usual Suspects, spilt av Kevin Spacey som i senere år har blitt mistenkt for seksuell trakassering.

 7. Jesus Quiztus ble tidlig fascinert av setningsanalyse, og kan derfor konstatere at verbal er en essensiell grammatisk kategori. En talefør person omtales gjerne som verbal. Det var kanskje ikke Roger «Verbal» Kints sterkeste side, men Kevin Spacey fikk Oscar for rollen. Kint viser seg å være den mystiske Kayser Söze, som ingen helt vet om faktisk eksisterer. Det samme kan kanskje sies om Spacey i dag.

 8. På en dag der messenger bestemte seg for å gå i knestående, var det deilig med en oppgave vi greide å løse ganske kjapt. Ordet vi skal til er verbal, som både betyr veltalende og er en grammatisk kategori. I tillegg er det Roger Kints kallenavn i filmen The Usual Suspects, der hovedrollen bekles av selveste Kevin Spacey. Som vi vet ble han, som en rekke andre, felt av sin egen seksualdrift, og må nok kalles «a usual suspect» nå.

 9. Ordet er ‘verbal’. Det er både en essensiell grammatisk kategori, synonym for talefør person og kallenavnet på Kevin Spaceys karakter i «The usual suspects».

 10. Leskur Leikekarar svarer i dag «verbal», representert ved vår alles kjære Roger «Verbal» Kint fra Usual Supect, spilt av den etter hvert mindre kjære og mer suspekte Kevin Spacey.

 11. Dagens svar fra Familien Hverdagsen.
  Ordet er den essensielle grammatiske kategorien VERBAL. Å være VERBAL er også en hedersbetegnelse på en skravlekopp. Ferdig snakket.

 12. Skuespiller Kevin Spacey gestalter en veik skurk som faktisk viser seg å være en beryktet skurk, med navn Keyser Sôze, i filmen The Usual Suspects. Skurkens alias har et klengenavn som antyder at han er god til å snakke for seg. Spacey endte opp som en suspect, eller skurk selv, og filmskurkens alias var Roger «Verbal» Kint. Løsningsordet er: Verbal.

 13. Cerebral Fadese er menn av sine ord. Men det er vel også det eneste – på godt og vondt – vi har til felles med mistenkte Robert «Verbal» Kint, Verbal, altså.

 14. Cerebral Fadese er ikke så verst ordmektige selv, men kommer kanskje til kort – på godt og vondt – mot Roger «Verbal» Kint. Verbal der, altså.

 15. Cerebral Fadese er ikke så verst ordmektige av seg, men vi kommer nok til kort – på godt og vondt – mot Roger «Verbal» Kint. Verbal der, altså.

 16. Skeletor tror ordet er «Verbal». Thalias barn Kevin Spacey spilte Roger «Verbal» Kint i filmen The Usual Suspects som han vant Oscar for beste mannlige birolle for. Han lever også opp til tittelen da han titt og ofte opplever å være mistenkt i Me too-bølgen. Verbal er å være talefør og det er en grammatisk kategori som er det mest essensielle i en hver setning.

 17. Jordpoteten har lagt inn svar tidligere i dag, men ønsker å endre til «verbal» som er kallenavnet til Kevin Spaceys karakter i filmen The Usual Suspects. Og Spacey har vel blitt mistenkt, eller i det minste beskyldt, for både det ene og det andre…

 18. Det har kommet meg for øret at mitt såkalte Quizlag «Ørehavna quizkorps» nok en gang har vært litt i overkant rask på den såkalte avtrekkeren. Uten å bli alt for «verbal» ønsker jeg å søke sekretariatet nok en gang om å gjøre om det forrige svaret vår sekretær begikk i dag tidlig og heller benytte dette: Thalias sønn i dette tilfellet er Kevin Spacey som ingen kan si at ikke passer akkurat den beskrivelsen. I filmen man hinter til kalles Spaceys karakter Verbal, og filmens tittel var kanskje et frampek til det vi vet i dag om hans suspekte karakter en da filmen med tittelen The Usual Suspects kom ut. Kort sagt er svaret Verbal.

  På det mest underdanige, og beklagende (fyll på med beskrivende ord som ville gjort en abonnent på SmartFuck Magazine stolt)

  Truls A. Bakken

  PS! Deler av laget (som kan kalles quizfantomer) vil på det sterkeste fremdeles påstå at første innsendelse like godt kunne vært det rette svaret.

 19. Uforglemmelige «Verbal» , selveste Keyser Soze. Mulig jeg endte opp med å svare dobbelt pga litt usikker om jeg svarte under riktig luke. Tar gjerne dobbelt med poeng altså, går greit det også

 20. Dagens luke var hård men etter å ha fått supplert reinsdyrene med lærer som kjenner enn språkforsker så har vi stampet oss frem til et svar. Vi satser på at antihelt er roger «verbal» fra de mistenkte og at ordet vi skal frem til da er VERBAL.
  Reinsdyrene melder at de allerede gleder seg til de skal ut å fly imorra klokka 12

 21. Her brukte vi litt tid på å komme fram til antihelten som skulle bekrefte de to første hintene og selve løsningsordet, verbal. Men i det tredje hintet er det nok Kevin Spacey i rollen som «Verbal» fra filmen «De mistenkelige» det er snakk om. Fantastisk dyktig skuespiller, men som dessverre er mistenkt for utallige seksuelle overgrep.

 22. Dagens ord er verbal. Som både den gramatiske kategorien, den taleføre personen, og Verbal Kint fra «De mistenkte».

 23. Idag har quizluncherne kommet frem til at ordet er verbal. Verbal er en essensiell grammatisk kategori, verbal er betegnelse for talefør person,- og Kevin spacey fikk Oscar for beste mannlige birolle for sin rolle som Roger «verbal» Kint i filmen De mistenkte!

 24. Dagens ord er Verbal.
  Og verbal er jo også Kevin Spacey, samt mye mer viste det seg.
  Dette spørsmålet ga faktisk såpass mersmak at jeg faktisk tror vi skal se filmen på nytt nå. Tusen takk for denne deilige påminnelsen om den fryktelige Keyser Söze.

 25. Vi legger merke til at sekretariatet tidligere stusset over få klager. Svikerane og den trofaste, i dette tilfelle mest den trofaste – stusser veldig på svaret i luke 9 ( som sikkert veldig mange også vil jeg tro). Dermed gikk mesteparten av tiden vi skulle bruke til luke 10 med til å google og lete etter ytterligere beviser på at 13 mennesker har delt en smil som skulle påvises i luke 9.

  Siden svaret på luke 10 allerede er besvart tar vi oss litt ekstra tid og legger til en kommentar til.

  Man skulle altså påvise sist 13 mennesker delte en slik sjokolade – ikke flere enn 13 og ei heller færre enn 13. Nevnte reklame film fra 15.2.2019 sier sekretariatet selv ble delt med mer enn 13…
  Når det gjelder Dagbladet oppslag 11.10.2019, så påviser ikke det annet enn at «Jannik» delte smil til pressen. Om det var 13 sies det ingen ting om. For alt vi vet, så antar vi at førstemann i pressekorpset som fikk fatt i denne sjokoladen tok den selv og spiste – ja, helt alene. Dermed kan man fortsatt hevde at Smil er spist alene siden 1995.
  Smil😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s