Luke 11

Sylte min skogsopp!

Er det noe vi har fått tid til i år, så er det jo å lese. Og det gjelder visst ikke bare oss vanlig dødelige, men faktisk også forfatterne og penneknektene selv. Ja, enkelte av dem kaller seg faktisk det selv. Samtidsforfatteren vi skal til i dag, for eksempel, som kommer fra et sted som nok gjør at man trives overalt, og fikk sitt store gjennombrudd med sin 13 bok, selv om det samme gjennombruddet først kom etter 31 bøker. Litt komplisert det der, men det stemmer faktisk. Det er jo leserne som avgjør.

Men: Hvilken bok mener denne forfatteren selv er den beste vedkommende har skrevet?

 

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

Rett svar innen én time (13.00) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

37 tanker om “Luke 11

 1. I dag skal vi frem til Gert Nygårdshaug sin bok, Himmelblomsttreet, som han iallefall i intervju med VG i 2011 mente var sin beste roman.

 2. Gert Nygårdshaug er ein mann som trivst på så mange slags stader, og som tidvis tar seg god tid med kommersiell suksess. Vi i sprettballklubben har ikkje tenkt å bruke 18 år på å svare, og satsar i staden på umiddelbar suksess med svaret: Prost Gotvins geometri er boka han sjølv tykkjer er best, når han tenkjer litt djupare enn standardsvaret «den siste». Det er i alle fall det han skriv på Facebook, og vi må vel stole på at han snakkar sant.

 3. Vi skal til Tynset! Vi skal til Gert Nygårdshaug, som selv mener at boka, Prost Godtvins geometri, er hans beste verk. Og i tillegg til god vin, er han mest sannsynlig, veldig glad i sylta skogssopp. God fredag fra Hverdagsen ❤

 4. Gert Nygårdshaugs 13., Mengele Zoo fra 1989, slo nok skikkelig gjennom i 2007 da den ble kåret til Norges beste bok. Nygårdshaug selv mente i 2011 at oppfølgeren Himmelblomsttreet fra 2008 var den beste boken han hadde skrevet.

 5. Dagens forfatter som har kalt seg selv en penneknekt fra Tynset, og fikk sitt gjennombrudd med sin 13. bok Mengele Zoo er Gert Nygårdshaug. Selv mener forfatteren (via et innlegg på sin egen facebookside 19. november kl 20:16) at Prost Godtvins Geometri er den beste han har skrevet.

  Her er en faksimile av svaret i ren tekst:

  «SYLTE MIN SKOGSOPP! Ja, jeg er pokka nødt til å svare på dette spørsmålet som jeg stadig får fra mine lesere: Hvilken bok av de du har skrevet synes du er best? Som regel svarer jeg `den siste`. Men går jeg i dypet av meg selv, rager nok PROST GOTVINS GEOMETRI høyest. Er mine FB-venner enige i dette? Den finnes for øvrig i vakker pocketutgave.»

  Mvh

  Truls A. Bakken
  Ørehavnas Quizkorps.

 6. Dette er Gert Nygårdshaug, utflytta Tynseting (kjem’n tel Tynset så trivs’n!) og hans egen favoritt av egne bøker er Prost Gotvins Geometri.

 7. Gert Nygårdshaug er jo en gammal traver i Adventsquizaksen, og vi er glade for å igjen dykke litt inn i hans verden.
  «Mengele Zoo» er gjennombruddet. Men det er ikke den han liker best. Han liker «Himmelblomsttreet» bedre. I tillegg er han fornøyd med å ha fått til «Prost Gotvins geometri». Og ler seg skakk av egen «Nullpluss».

 8. I følge et intervju i VG i 2011 sier Gert Nygårdshaug at Himmelblomsttreet fra 2008 var hans beste roman.

 9. Som han Solan sier: «Kjem ‘n fra Tynset trivs ‘n overalt». Gert Nygårdshaug er fra Tynset og selv om han nå bor i Lier, så trives han vel der da. Nygårdshaug sa i et intervju at Mengele Zoo, hans gjennombrudds bok, nummer 13 i rekken, faktisk ikke er hans egen favoritt. Hvilken liker han så best selv?

  – Jeg liker nok oppfølgeren bedre, Himmelblomsttreet. Og er veldig glad for å ha fått til Prost Gotvins geometri. Og jeg ler meg fremdeles skakk når jeg finner frem Nullpluss og leser litt i den igjen! Så Himmelblomstreet er altså favoritten.

 10. På dagens ridetur kom pikene frem til følgende svar på luke 11; Forfatteren er Gert Nygårdshaug og boken han selv er mest fornøyd med er Prost Gotvins geometri.

 11. I kveldens nøtt prøver vi oss på Nullpluss. Det er usikkert om forfatteren synes dette er hans beste bok, men det er den han selv er mest stolt over.

  Som metafor på universets sorte hull, spiser hovedkarakteren opp seg selv. Vi er usikre på om vi synes dette er Gerts beste bok, men den er, som alle hans bøker, herlig den også!

 12. Tynsetværingen Gert Nygårdshaug har gått fra Tynset til Lier – en selsom oppgradering av domisile, spør du oss. Han slo igjennom med Mengele Zoo, som er hans 13. bok – men ble først folkets favoritt med den samme boka etter sin 31. bok. Han anser Himmelblomsttreet (før 2008: Himmelblomsttreets muligheter) som sin favorittbok.

 13. Selv om mengele zoo er kåret til tidenes beste norske bok så sier gert nygårdshaug selv at

  – Han liker oppfølgeren bedre, Himmelblomsttreet. Og han er veldig glad for å ha fått til Prost Gotvins geometri. Og han ler seg fremdeles skakk når han finner frem Nullpluss og leser litt i den igjen!

 14. I dag har Cerebral Fadese gått rett til kilden. Det viser seg nemlig at folk fra Tynset ikke bare trives over alt – de er rett og slett veldig trivelige. Så når vi sender en melding til Gert Nygårdshaug og spør hvilken bok han selv
  liker best, så svarer han:

  Hei.

  Det tror jeg kanskje må være
  Prost Gotvins Geometri.

  Gert.

 15. Hmm. Etter litt videre undersøkelser så oppdager vi at forfatteren, i et intervju fra 2011, sier at hans beste bok er Himmelblomsttreet. Vi er usikre på om penneknekten har endret mening gjennom årene, eller om han er mest stolt av Nullpluss (uttalt i 2017), men mener at hans beste roman er Himmelblomsttreet (uttalt i 2011).

 16. Vi tror att du söker Gert Nygårdshaug och han tycker att Himmelblomsttreet från 2008 var hans bästa roman.

  ”Er en fra Tynset så trivs en over alt!»

 17. 13 er ikke et tall Jesus Quiztus kimser av, noe han angivelig lærte sin siste nattverd.
  I likhet med forfatteren Gert Nygårdshaug og som tynsetinger flest, trives JQ over alt sammen med sin allestedsværende Fader og alter ego.
  Nå har riktignok JQ kun vært ghostwriter av én bok, mens Gert Nygårdshaugs 13. bok var «Mengele Zoo», som nok regnes som hans gjennombrudd. Dog, i følge han selv henter han frem «Prost Gotvins geometri» fra dypet av sitt selv, som sin beste.

  Ref:

  Så lyder Herrens URL

  Markedsføringsavdeling, Seksjon Verdensvev,
  På vegne av Jesus Quiztus

 18. A momentary analprolapse of reason tror at vi i dag skal til Gert Nygårdshaug. Hans favoritt blant egne utgivelser er visstnok IKKE «Mengele Zoo», men oppfølgeren «Himmelblomsttreet».

 19. …Men spørsmålet er hvilken roman han selv synes er best… hehe. Det så vi jo plutselig. Og svaret på det er Nullpluss.

  Boka handler etter sigende om en fyr som spiser opp seg selv. Som igjen er en metafor på universets sorte hull.

  Nullpluss altså.

 20. Vi skal fram til Gert Nygårshaug fra Tynset og den boka han liker best selv, som ikke er Mengele Zoo slik de fleste andre mener, men derimot Himmelblomsttreets muligheter fra 1995 (Himmelblomsttreet i Cappelen Damm-utgaven fra 2008).

 21. Hjemmelaget Gløgg svarer.
  Himmelblomsttreets muligheter mener Gert Nygårdshaug at er hans beste bok

 22. I følge Solan Gundersens påstand «Kjem’n fra Tynset så trivst’n overalt». Skeletor tror forfatteren er Gert Nygårdshaug fra Tynset og etter en mailkorrespondanse med han i kveld så svarer han at av alle sine verk er Prost Gotvins Geometri hans beste.

 23. «Kjem’n fra Tynset så trivs’n overalt» sa visstnok Solan Gundersen i et kjent sitat fra en verdens beste filmer (intet mindre). Svadamene har aldri vært i Tynset, men tolker sitatet dit hen at det er like greit å stryke denne destinasjonen fra ferieplanene. Men forfatteren vi skal frem til kommer derfra – og trives ifølge 1881 i Lier.
  Han fikk sitt gjennombrudd på slutten av 80-tallet med sin 13. bok, Mengele Zoo. Men jaggu klarte han det samme en gang til, da leserne i 2007 kåret Mengele Zoo til tidenes beste bok. På tidspunktet for kåringen hadde han totalt skrevet 31 bøker. Så ja – litt komplisert er jo dette, men Svadamene er helt enige med sekretariatet – det stemmer faktisk. Mengele Zoo ble lesernes favoritt i to omganger.
  Gert Nygårdshaug selv er derimot ikke helt enig med leserne. I henhold til et intervju i VG 2011, mener forfatteren selv at Himmelblomstreet fra 2008 er han beste roman.

 24. I dag skal vi frem til Hinmelblomsttreet, som forfatteren Gert Nygårdshaug selv trekker fram som sin beste i et intervju med VG i 2011. Den 13. boka, som også ble nyugitt som den 31. da den ble kåret til Norges beste bok i 2007, er Mengele Zoo. Nygårshaug er fra Tynset, og «kjæm en frå Tynset trivst en overalt», for det har Solan Gundersen sagt.

 25. Bodil Stenseth- Quizlings ran.
  Hennes bok «nr 13» er i allefall strålende, og det var alt vi rakk å komme frem til i dag 😁

 26. For forfattere handler jo det ofte om den vanskelige trettende boken, etter en lovende førsteroman, utydelig andreroman, en glemt tredjeroman, en fjerderoman som trivdes best alene, og de andre som ingen egentlig husker men sier «Åjaaa!» når noen nevner dem. Litt som folks reaksjon på alt Erik Fosnes Hansen gjør, hvorpå de spør høflig om han han snart blir ferdig med den neste av de helvetes biebøkene sine.

  Men vi Leskur Leikekarer driter i Erik Fosnes Hansen, han kan sitte og se på når én halvutdannet penneknekt av en krimjournalist tok SMILen til Jannik og gumlet den i seg helt alene. Vi er ute etter norsk litteraturs enfant terible Jens Bjørneboe som slo gjennom internasjonalt i nøgen positur i Uten en tråd. Hans favorittbok skal ha vært Also sprach Zarathustra av Nietzsche, men av hans egne bøker likte han Haiene brukbart godt og leste den høyt ved anledning.

 27. Vi ser at det å svare på quiz og sitte i Teams-møte samtidig utfordret vår simultankapasitet nok til at vi glemte å skrive inn hvem vi var. Vårt svar endte derfor opp som «Anonym på 11. desember 2020, kl. 12:55».

  Vi ser i tillegg at vi ikke har fått poeng fra luke 10 der vi svarte korrekt godt innenfor timen. Vi ber om at dette rettes opp så vi får vår rettmessige plass midt i haugen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s