Luke 15

Ny luke, nye muligheter:

Det er så mye jeg liker, jeg liker å løpe, jeg liker ild, og natten også, jeg liker en god del land, jeg liker maten din, og ikke minst liker jeg deg. (Forresten liker jeg tidenes kanskje beste fotballspiller også, men det får jeg fortelle om en annen gang.) For nå var det deg det handlet om: Jeg liker deg.

Men, kjære hjertet mitt, hvor mye er klokka sånn på mårrakvisten (om vi skal tro på klokkeradioen da)?

 

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

Rett svar innen én time (12.40) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

32 tanker om “Luke 15

 1. Ørehavnas Quizkorps er også glad i veldig mange ting, men klokkeradio klokka 5 om morran er ikke en av dem. Vi må gå på kompromiss med oss selv, men svarer likevel : klokka er 5 om morgenen.

 2. Radio reloj
  Cinco de la mañana
  No todo lo que es oro brilla
  Remedio chino e infalible

  Radioklokke
  Fem om morgenen
  Ikke alt som skinner er gull
  Kinesisk og ufeilbarlig middel

  Svaret er 05 om morgenen

 3. Cerebral Fadese er litt skremt av, men mest fornøyd med hvor kjapt vi kom frem til denne. Etter en bitteliten omvei via Erlend Loes univers fikk vi oss et gjenhør med gode, gamle Manu Chao. Og drøye to minutter inn i videoen til «Me gustas tu» kan vi konstatere at klokka er «Cinco de la mañana» – altså 05 om morgenen.

 4. Klokken er 5.
  I Manu Chao sin låt «Me Gustas Tú» sier klokkeradioen at det er kl. 05 om morningen.

 5. Det er mye vi pikene liker også, og en av de tingene er å sove. Men av og til på mårrakvisten så viser klokkeradioen 05.

 6. Klokken fem om morgenen eller «cinco de la mañana» blir Jesus Quiztus like soft som Manu Chao selv. «

 7. Fraksjoner av Ørehavnas Quizkorps mener vi bør spesifisere svaret ytterligere. Svaret har vi hentet fra den noe vanedannende låta «Me gustas tu» av Manu Chao. Her nevnes flere tidspunkt, men det er 5 klokkeradioen sier. Fotballegenden det siktes til er Maradona. Manu Chao var tidligere med i bandet Mano Negra og de hadde låta Santa Maradona.
  Men ja: fortsatt er klokka fem om morgenen.

 8. Svikeranene og den trofaste begynner virkelig å merke påkjenningen denne quizen er. Spesielt tungt blir det også når svikerane atter en gang begynner å svikte. Vi antar klokkeradioen skal innom et radioprogram, men dessverre har ikke den trofaste anledning til å lytte seg gjennom alle mulige programmer alene i dag.
  Apropos svik og trofasthet, så tar man rett og slett å tipper at klokkeradioen er et sted mellom 05.33-05.45 slik at man får med seg morgenandakten. Om ikke annet satser vi på sekretariatets nestekjærlighet og håper i det minste på 1 poeng. Så kan man bare oppfordre resten av dette laget til å ha klokkeradioen på 05.33 fremover.

 9. Først er jo klokka både 23 og 00 rundt i verden (Men særlig Cuba, El Salvador og Nicaragua) Så er den plutselig fire på morran, før vi kaster bbåde bin og ban og bin bon bam og til og med litt obladi og oblada inni der. Men så kommer heldigvis klokkeradioen- fornuftens røst i galskapens tid (Radio reloj). Og da er den fem. På morran. (Cinco de la manana)

  (Og dette er altså den komplett meningsløse teksten til Manu Chaos – Me gustas tu, en av verdens aller verste låter)

 10. Radioen annonserer kl. 5 på morrakvisten. (Og kl. 1 tidlegare i låta, men det er jo om natta.)

 11. Klokken var både tolv og 02. Men når han spør hjertet er den fire på morgenen. Når han spør klokken er den fem.
  Så svaret er fire på morgenen, og L-A-G ber ydmykt om at feiltrykk på send ikke straffer oss her.

 12. Cinco de la mañana, me gustas tu. 05:00. Unntatt i adventstiden. Da er det faenmeg verken gustas eller tu.

 13. Livet er en tombola, og i dag skal vi til den meget språkmektige Manu Chao, som sannelig liker veldig mye forskjellig, men spesielt deg. Midt på natta er klokka 0200, men på morgenkvisten sier klokkeradioen 0500, som er vårt svar.

 14. Spansksyngende franske smørsangere er vi ikke så gode på i reinsdyrsflokken men med ørlite hjelp av et overløper reinsdyr i sekreteriatets utvidede familie kom vi frem til at det er klokka fem eller cinco en punto om de vil..

 15. Dette var veldig tilfredsstillende! Umiddelbar gjenkjennelse skjer ikke ofte i denne marerittaktige quizen, men dagens låt er jo en av globaliseringsbevegelsens store nachspielhymner. Den catch’a vi med en gang!

  Vi skal til Manu Chao, og sangen Me Gustas Tu. – og det var like før vi gikk på limpinnen… For, om dette er en nachspiel-sang må man jo tenke at den skal stå på hele natta, og at det selvfølgelig er slik at mårrakvisten er på slutten av sangen, og ikke på starten.
  (vi skulle nemlig til å svare at klokka er 12 i Havana og 11 i San Salvador).

  Klokka er 5 på mårran når klokkeradioen ringer og det er på tide å legge seg.

  Svaret er 05:00.

 16. 2:00 de la noche sier klokken i videoen til Me Gustas Tu av Manu Chao. Litt av en låt. Videoen derimot.

 17. Erratum fra Laksevåg. Beklager på det groveste. Om man hører sangen ferdig sier klokka fem om morgenen, vi tar selvkritikk, legger oss flate. Slikt skal ikke skje, det skjedde, men vi skal gjøre vårt ytterste for å sikre at vi aldri mer leverer rettelse på innsendt svar. Beklager. Lo siento.

 18. A la bin, a la ban, a la bin bon. Klokkeradioen forteller at klokka er cinco de la mañana, altså fem om morgenen.

 19. Leskur Leikekarar er litt usikker på om vårt forsøk på 3-poenger gikk gjennom da karen som postet hadde noen innloggingproblemer. Nå har vi forhåpentligvis fikset QuizID for mobil (kodeord: FIFFIG RESPONS) og prøver igjen, med noen presiseringer:

  Klokka er 11 på kvelden (altså 23) i El Salvador, midnatt i Havana, i følge frøken ur i Me Gustas Tu. Dette kan jo fint regnes som mårrakvisten om en har døgnrytmen til en leikekar. For mer firkantede mennesker så er klokka 6 om morgenen norsk tid. Forøvrig registrerer vi at klokkeslettene tyder på at det ikke var sommertid når sangen ble spilt inn, siden det da ville vært to timer forskjell mellom Havana og El Salvador. Rett skal være rett.

  PS: viderebringer herved edder og galle i retning innloggingsgreiene på vegne av flere leikekarar, og sikkert andre deltakere også

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s