Luke 16

I dag skal vi ut i geografien, og til et land med to offisielle språk og derav også to offisielle navn. Landets gjeldende konstitusjon er fra forrige årtusen, de holder seg med felles statsoverhode og regjeringssjef, og til tross for at det er et flerpartisystem har landets politikk vært mektig dominert av ett parti helt siden etterkrigstiden, kun avbrutt et par håndfuller år. Dette partiet, som igjen er ved makten, kan tilsynelatende høres ut til å ha hentet navnet sitt fra en nordamerikansk delstat. Landet grenser ikke til noe land som er mindre enn det selv, og gjør det bedre i fotball på både herre- og kvinnesiden enn areal og befolkningsstørrelse skulle tilsi.

Hvilket land skal vi til?

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

Rett svar innen én time (13.15) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

34 tanker om “Luke 16

 1. Sprettballklubben stig ut av den meksikanske hagen og fer i staden opp til Paraguay, eit lite, tospråkleg land som er ganske gode i fotball og ikkje fullt så gode i fleirpartidemokrati i praksis.

 2. Etter det Ørehavna Quiskorps kan se er det kun Paraguay passer i alle bokser utlagt av sekretariatet. I hvert fall hos oss, så vi svarer det.

 3. Åge Hareide er kanskje den verste keeperen Norges håndball-landslag har hatt og Leskur Leikekarar var på stadion da Åge slapp in syv mål mot Paraguay i mai 2006. På det første målet tok han en Bjarte Flem med *tjue* i stil, det neste målet ble idømt for brudd pån karanteneregler med Solbakken på tribunen, nummer tre skyldtes icing etter en mislykket Eddie l’Aigle parodi innen fem-meter, og de fire siste så vi ikke for da forlot vi skøytehallen i protest. Vi endte opp på en luguber brun bar med ugle-logo med øyelapp, og noen timer senere kom et par glade sør-amerikanere innom. De var fra Paraguay, og de spanderte tereré fra en lommelerke på oss. Vi går for Paraguay siden de var så hyggelige.

 4. Etter flere luker der vi bare har gått rundt grøten og ikke kommer til mål, kom det endelig noe vi føler vi har snøring på. For i dag skal vi til Paraguay. Ikke at vi har vært der før, men partinavn ute i den store verden det kan vi litt om.

 5. Her tenker vi at landet det er snakk om er República del Paraguay eller Tetã Paraguái, der de har to offisielle språk, spansk og guarani, og der the Colorado Party har regjert i uminnelige tider.

 6. Jeg og reinsdyra er mye ute og flyr! Quizzefar bruker tida på å holde seg fast mens dyra leder an..
  De mener at Paraguay er endelig svar idag..

 7. I dag fikk quizluncher`ne seg en etterlengtet runde i verden for å sjekke språk, politikk, areal og fotball. Landet vi til slutt landet på var Paraguay.

 8. Equipatien var nær ved å falle for Quizaksens uruguayanske finte, men lander etter en svipp innom Abkhazia på at dagens svar er Paraguay.

 9. Paraguay! Regjeringspartiet heter Colorado Party, og de to offisielle språkene er spansk og guarani.

 10. Paraguay svarer svikerane og den trofaste
  med kun 1 min igjen går vi for dette. Bommet med kun 30 min i går og fikk 0 poeng, mens andre bommet med 3 timer og fikk 1 poeng.

 11. Dahls julebrus tror at vi i dag skal til Paraguay, som har to offisielle språk: spansk og guaraní, og to offisielle navn: República del Paraguay og Tetâ Paraguay. De er ranket som nr 48 på kvinnenes fifa-ranking, 34 på mennenes, og har ingen naboer som er mindre enn det selv. De andre faktaopplysningene stemmer også. Men det var da vi så at det er Coloradopartiet (ANR) som styrer landet, at vi ble rimelig sikre på svaret.

 12. Vi satser på at vi skal til Paraguay. Coloradopartiet ble utslagsgivende for vårt valg.

 13. Vi skal til Paraguay som har blitt styrt i 62 år uavbrutt til 2008 av Colorado-partiet, som igjen sitter med makten i dag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s