Luke 17

I dagens luke skal vi til musikk, og til en låt fra Nordens mangslungne musikalske skattkammer. Denne låta har alt: Her er det kamp mellom nasjoner, frykt og fryktløshet, familiens ære, meteorologi, far/sønn-forhold, samfunnskritisk blikk på elverket samt et uoppklart forsvinningsnummer. Og vi kan vel gjerne slenge inn en såpass sexy referanse som Gul bok 315, 82.

Men hva i all verden er dette for en låt?

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

Rett svar innen én time (12.50) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

23 tanker om “Luke 17

 1. Equipatien er svake for skihopp, men i denne sammenheng er både herrer og merrer samstemte om at Di Derres vise om orientering er morsommere enn det vi tror er dagens svar: 90-meters-bakken.

 2. Overstadig Teige Bruseth tror dette er låta 90-metersbakken av Di Derre. Statsbudsjettets Kap 315, post 82 er momskompensasjon for bygging av idrettsanlegg. Låta inneholder ellers alle elementene som beskrives, og selv om det muligens var ressurssituasjonen i elverket som gjorde at lyset gikk midt i satsøyeblikket, så kan det ikke helt utelukkes at det er en overivrig vaktmester med sparekniv i beltet.

 3. Orsak – equipatien spesifiserer: Equipatiens medlemmer er naturligvis ikke herrer og merrer. De er hingster og hopper. Dette til orientering. – Sekretæren

 4. Den Derre Jesus Quiztus tar sats og hopper i det med «90-meters-bakken» med Di Derre.
  Hva gjelder synspunkter på verdikompensasjon ved bygging av idrettsannlegg, skal forbli usagt i denne omgangen.

 5. Hadde Cerebral Fadese lært seg klokka, så kunne man jo drømt om full pott. Men når vi ikke klarte det, så får vi ta sats og håpe på 2 poeng hvis vi sier at dette er Di Derres «90-metersbakken».

 6. Sprettballklubben støtter alle fryktløse nasjonalsportutøvere som suser gjennom mørket i manglende flomlys i 90-metersbakker. Selv om hopperen helst skulle byttet med noen andre. Svaret er 90-metersbakken av Di Derre.

  – Norsk Sprettballklubb (NSB)

 7. Etter mageplask i går er familien Hverdagsen tilbake igjen i dag.
  Vi prøver oss ydmykt med låten «90-meters-bakken» av Di Derre.

 8. Ørehavna og Omegn Quizkorps har ofte sett jenter komme og gå. Annen litteratur av dagens forfatter er unektelig svært spennende, men ingenting mot dramatikken som utspiller seg i låta «90-metersbakken» av Di Derre. Det er vårt svar.

  Analyse for spesielt interesserte:
  Kamp mellom nasjoner: Her nevnes det at
  «Normenn hopper lenger enn finner»
  Frykt og fryktløshet:
  «Stiv av skrek, min strake kropp skriker et stille «stopp!»
  Familiens ære: «Faren hans fikk endelig rett»
  Meteorologi: «Snefnugg fyker fort forbi»
  Far/sønn-forhold:
  «Ikke sistemann i treningsrenn
  Hvor fatter’n kom og ble satt til å dømme»
  «Faren hans fikk endelig rett»
  Samfunnskritisk blikk på elverket:
  «Et treningsrenn en vinterkveld, strømmen går og flomlyset forsvinner»
  Et uoppklart forsvinningsnummer:
  «Ingen har ham siden sett
  Han forsvann i sveven rett og slett»
  Referanse som Gul bok 315, 82: Handlingen i sangen foregår på et idrettsanlegg. Jmf. Kap 315 post 82: Merverdiagiftskompensasjon ved bygging av idrettsanlegg.

 9. Vi rytterne ble sendt på vendereis fra Paraguay uten hestene i går. De var slitne og fant vel klimaet bedre der. Det har gjort at vi har brukt apostlenes hester i dag. Ikke full galopp med andre ord.

  Vi har vært på rundreise i Nilsen x 3 sitt univers. Tekster og sanger om hverandre, og vi må vel innrømme at det svinger bedre av Jokke enn av Tanta tel Beate. Vi ble litt forført av lukens sexye referanse, og var naturlig innom både Zeshan Shakar og Don Martin og det litt mindre sexye statsbudsjettet. Tross kulturell rundtur, endte vi opp et helt annet sted. Nemlig på hoppkanten i en 90-metersbakke.

  Så vårt svar i dag blir: 90-meters-bakken av Di Derre.

 10. Denna var seig-tygd, men både smil og tenner sitter hhv løst og fast fortsatt blant lang/sen-lunchernes avdeling. Vi får da tro at den gule boken er statsbudsjettet, og frivillighetsmål i form av idrettsanlegg. Som igjen leder oss til, akkurat ja, Di Derre, her ikke den Derre, men derimot låta 90-meters-bakken.

 11. I dag har vi fått høre mye gamle idrettsslagere, vi endte på hoppbakken, heldigvis gikk ikke lyset, så vi fant til slutt motet til å ta sats nedover 90-meters-bakken.

 12. Quizzefar og reinsdyrene svarer :
  90 meters bakken med di derre
  Det er helt enestående å kunne bruke statsbudsjettet som hint til en låt…

 13. Etter å ha tråla diverse kataloger, fant vi noe overraskende ut at alt stemmer med 90-metersbakken med Di Derre.

 14. Leskur Leikekarar husker vagt en tur til Møllerbakken i Molde en gang på 60-tallet, tror vi iallfall, der vi muligens hadde inntatt noen psykedeliske stoffer, eller var det på 70-tallet? Lett å gå surr i årtiene med så mye rart innabords. Uansett, en av oss fant ut det kunne vært gøy å prøve seg på et skihopp, mens resten fant ut det kunne vært gøy å kutte flomlysene akkurat når han tok sats. Vi så ham aldri igjen. Kanskje han ble sur? Og så laget noen en sang om det, selv om bakken muligens ikke var så stor som vi husket. Uansett, vi svarer «90-metersbakken».

 15. Svadamene har i dag blitt innhentet av oppgaver som ikke lot seg skyve på. Det å løse gåter mens vi gjesper så høyt at vi nesten ikke ser skjermen – vel – det er bare å innrømme det.. Svadamene har hatt bedre dager enn dette. Men vi tar sats i unnarennet hopper i at svaret er 90 meters bakken med Di Derre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s