Luke 2

I dagens luke skal vi over på noe som man for et år siden ikke ville reagert på overhodet, og det skyldes ikke bare at det ellers dreier seg om en nokså handlingsmettet åpningsscene i en klassisk film. Vi skal til en film som starter med at en far ber om en tjeneste som rettferdighet for uretten som er begått mot hans eneste datter, en forespørsel som inkluderer ikke bare én, men to – sett med dagens øyne – store sosiale synder, og som først blir avvist, men så moderert og dernest innvilget. Det er altså verken film, hovedroller eller skuespillere vi spør om i dag, men hvilke handlinger i åpningsscenen som da den ble spilt inn var uskyldig, men som nå er sosialt tabu.

Hvilke er disse to store syndene som begås?

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

Rett svar innen én time (12.30) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

42 tanker om “Luke 2

 1. Filmen er Gudfaren, der Vito Corleone i opningsscena lyttar til ynskemål. Mannen som bed om rettferd for dottera si nys i handa, og etterpå kyssar han Corleone på handa. Ingen av desse handlingane er i tråd med smittevernsråda i desse koronatider.

 2. Filmen er Gudfaren.
  Det handler om sosial distansering – syndene er et kyss på hånden og et klapp på skulderen.
  Og da blir «an offer he can’t refuse» bare barnematen.

 3. Her brytes regelen om meter’n uten å blunke, men VIRKELIG grovt blir det når det hviskes i øret OG kysses på hånd!

 4. Man bør verken kysse hånd eller hviske i ører i (Advarsel: her kommer et forslitt drittuttrykk) disse coronatider, og hadde Bonasera forsøkt det på Equipatien hadde det blitt flathånd etterfulgt av allergitest. Av allergi mot bly.

  Equipatien svarer altså: hvisking i øre og kyssing av hånd er sosiale tabi.

 5. Fra Gudfaren. De to syndene er: mindre enn en meters avstand mellom personene og kyss på hånda til en annen person.

 6. Her skal vi nok til selveste gudfaren hvor faren til denne nevnte datteren bryter én meters regelen da han visker i Don Corleones øre. Da besøket er over velger han å kysse Corleones hånd.

 7. I dag skal vi til de store sosiale syndene som er å bryte 1(2?)-meteren. Bonasera burde visst bedre enn å drive med håndkyssing og ørehvisking, da dette er åpenbare smitteveier. At det pågår et bryllup samtidig gjør ikke saken noe bedre.

 8. Filmen er Gudfaren. Syndene som blir begått er nærkontakt (hviske i øret og kyss på hånden) samtidig som det feires bryllup.

 9. Skal til Gudfaren her, og iom at det står store får vi tro det siktes til å hviske i øret, og kysse hånden. Før den tid har han rukket andre (mindre?) smittevernsforseelser som å hoste i hånda, og ta imot et glass inn fra sidelinja, og 2 meters grensa er vel mildt tvilsom 🙂

 10. De to store tidsaktuelle syndene som begås i Gudfaren (1)s åpningsscene er følgende:

  1) De lokale forbud mot å arrangere eller delta på private sammenkomster med flere enn 10 personer til stede.
  2) Brudd på smittevernsråd, eksemplifisert med hvisking i øret og kyss på hånden som er et klart brudd på regelen om 1 meters avstand, og da til og med uten øyensynlig tilstrekkelig håndhygiene.

  Disse vil forruten å potensielt sanksjoneres av lokale myndigheter også utløse Bibelsk harme i kommentarfelt.

  Fysjom!

  På vegne av
  Jesus Quiztus

 11. Det er et slitsomt år som går mot slutten for Leskur Leikekarar. Fortiden var vanskelig også, og spesielt er det hardt å se gamle filmer hvor de ikke brydde seg om pandemitiltakene. Det er nok best hvis noen går grundig gjennom eldre filmer for å fjerne de groveste bruddene på reglene. Vi så litt på åpningsscenen i Gudfaren og den er fylt til randen med handlinger og referanser til handlinger som er grove, veldig grove brudd på reglene. Di groveste bruddene ser ut til å være å totalt ignorere én-meteren (så mye klemming!), kyss på hender (hender skal ikke til munn), ekstrem sosial samling med mer enn 50 personer i privat hjem, uvedkommende dukker opp hjemme hos en, osv. Nei, en skulle nok heller fulgt Ivar Aasens eksempel med å være en omreisende handelsmann som holder god avstand og snakker fremmed sprog.

 12. Bonasera hvisker Vito i øret, kysset Vitos hånd og får en arm over skulderen. Fysj. For ikke snakke om gammeltestamentlig justis og politisk ukorrekte skjønnhetsidealer.

 13. Vi er ganske sikker på at filmen det gjelder er Gudfaren, og at de utilgivelige aktivitetene i åpningscenen er håndkyssing og hvisking i øret. Mord er visst underordnet i denne coronasammenhengen.

 14. Denne scenen ble tolket på flere måter hos oss, vi mener at både 1 meter regelen ikke følges, hosting i hånden og fest\bryllup pågår i møtet og i bakgrunnen på Gudfarens hjemmekontor.

  Så hvem skal ut, vi tror at det som er blitt moderert og nå tabu er 1 meter regelen og fest.

 15. De Raude føler seg litt mer på hjemmebane i dagens spørsmål, og svarer kjapt at Quizaksen tenker på åpningscenen i Gudfaderen.
  Av allle synder som forekommer i denne klassiske filmen, tror vi at samling av over ti personer innendørs (datterens pågående bryllup) og manglende sosial distanse (bl.a. Kyssing av hånd) er de vi skal frem til i dag.

 16. Pikene har forsøkt å kanalisere vår indre Lars Tveiten og kom frem til filmen Gudfaren.
  Her både hostes det i hånden, det hviskes i øre, kysses på hånden, arm slenges om en annens skulder, og her føres også en hånd til munnen.
  Nå vites det ikke om disse gutta er i samme kohort, men om de ikke er det begår de synder ved å ikke overholde sosial distansering og hoste i hånd. At det kysses på hånden kan vel ikke regnes som håndhilsing, men dette er vel også et brudd.
  Forsøker å avlevere svar for tredje gang og da etter fristen selv om samme svar ble levert rett før kl 1230 men det ville ikke nettsiden registrere. Vår indre Lars Tveiten tar den på sin kappe sier han.

 17. Filmen er Reisen til julestjernen og syndene i åpningsscenen er at gjøglerne sitter for tett uten munnbind og at de reiser landet rundt.

 18. Svadamene postet svaret i rasende fart for å rekke fristen 12.30. Vanligvis ser vi jo vårt eget svar etter posting, men denne gangen forsvant det helt. Dermed ble vi særdeles usikre på om det ble registrert og ber om tilgivelse for at vi garderer med å legge inn en søknad om to poeng, hvis det nå var slik at trepoengeren glapp: Svaret er hvisking i øret og kyssing på hånden, som skjer i åpningscenen til Gudfaren. Begge er handlinger som for bare ett år siden ikke ble sett på som synder i det hele tatt, men som i dag er fullstendig tabu. Mord er underordnet i denne sammenhengen, for med riktig våpen kan det fint utføres med korrekt sosial distansering.

 19. Vi skal til Gudfaren, og til Don Corleones kontor. En desperat far ber først om at overgriperne skal drepes, og gjøre dette ved å både viske i året til Marlon Brando – og siden ber han om at de skal lemlestes, og gjør dette ved å kysse hånden hans. To ubegripelige handlinger, som begge bryter med alle akspeterte regler for adferd (og smittevern).

 20. Cerebral Fadese drar til med åpningsscenen i Gudfaren, der den gode Amerigo Bonasera både hoster i HÅNDA og ellers topper sitt eklatante brudd på énmeters-regelen med et kyss på Don Corleones hånd. Hvor er Espen Nakstad når man trenger ham?

 21. Etter intens møtevirksomhet og fraksjonering innad i Ørehavnas quizforening som nå har skiftet navn til Ørehavnas kvisskorps har vi følgende svar: Filmen er Gudfaren 1 der det i åpningsscenen foregår usømmelig oppførsel. Kyssing av hånd uten at den er spritet først og nærkontakt i form av holding rundt skulder på den fortvilte faren. Dette er svaret til Ørehavnas kvissforening

 22. Dette er fra Gudfaren
  Syndene er at han først kysser hånden, deretter er det arm rundt skulderen .
  Disse 2 synder var ifjor normen , men etter covid-19 kom, så er normen sosialdistansering, heldigvis vil noen si men dem om det…

 23. åpningsscenen i Gudfaren. Bonasera ber om revansje for datteren sin som har blitt forsøkt voldtatt. Han hoster i handa si og kysser handa til Don Corleone. Dette er et brudd på smittevern.
  Bonasera ber om at Don Corleone skal drepe de guttene som gjorde datteren fortred. Dette blir avvist, og så blir det inngått en eller annen form for deal.

 24. Vi tror det refereres til den første Gudfaren filmen og til brudd på smittevernsreglene.
  De er nærmere enn en meter, kysser hender, holder rundt skuldrene osv.
  De avholder også bryllup der det garantert er flere enn 20 personer. Når Vito Corleone inviterer til bryllup, da kommer man.

 25. Her må vi vel til den legendariske åpningsscenen i Gudfaren når Bonasera oppsøker Don Corleone om hjelp. I sin søken etter hjelp både hvisker han sitt ønske i øret til Don Corleone og senere kysser han på hånden.
  Det skulle jaggu tatt seg ut om noen fant på slik galskap i dag.

  Hviske i øret og kysse på hånden blir det altså fra Svikerane og den trofaste i luke 2

 26. Nr.1) 1-meters regelen overholdes ikke, Bonasera kysser jo noen utenfor kohorten på hånda…
  Nr.2) Bonasera hoster i hånda. Alle vet at man skal hoste i albuen!

 27. Hviske noen ord i noens øre, kysse noens hånd og legge armen rundt noen er intet mindre enn tre sosiale handlinger som man i dagens kontekst bare ikke gjør. Men som alle utføres i åpningsscenen av The Godfather. Du ba om to, så kanskje er ikke svaret rett, men åpningsscenen i denne filmen inneholder de øvrige ingrediensene i spørsmålet i alle fall 😊

 28. I vår foretrukne åpningssekvens er det en rekke ting som ville fått Fungass Nakstad til å stramme smittevernrynka i panna. Det å hoste i hånden, kysse en annen manns hånd, lene seg tett inntil å hviske noen i øret, samt å gå tett inntil mens man holder kameratslig rundt hverandre, er alle sosialt, totalt uakseptable handlinger i vår tid. Nå døde jo ikke folk primært av pest i Gudfaren (1972) men de kunne de altså fort ha gjort.

 29. I vår foretrukne åpningssekvens er det en rekke ting som ville fått Fungass Nakstad til å stramme smittevernrynka i panna. Det å hoste i hånden, kysse en annen manns hånd, lene seg tett inntil å hviske noen i øret, samt å gå tett inntil mens man holder kameratslig rundt hverandre, er alle sosialt, totalt uakseptable handlinger i vår tid. Nå døde jo ikke folk primært av pest i Gudfaren (1972) men de kunne de altså fort ha gjort.

 30. I den kjente klassikeren Gudfaren er det mye å ta tak i.
  Vi velger oss følgendec 2 synder fra åpningsscenen.
  For det første så hoster han i håndflaten og ikke i albuen som vi gjør det idag.
  For det andre så håndhilses det i form av kyssing på håndflate. Det er jo en dødssynd.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s