Luke 21

Vi nærmer oss oppløpet, men heller ikke dagens luke blir en rein transportetappe. Vi skal nemlig ha en øvelse.

Gjenta etter meg:

«Støvel, kant, kant.», «Støvel, kant, kant.» Sånn ja, perfekt. Én gang til! «Støvel, kant, kant.» Der sitter uttalen!

Gratulerer, du har nå lært noe du kanskje aldri får bruk for. Ikke i særlig grad i alle fall. For det ble ikke så essensielt å lære seg dette som det kanskje kunne se ut som en stund, og øvelsen trengs vel ikke i verken klasserom eller mediehus. Enn så lenge, i alle fall. For hvem veit hva eller hvem framtida bringer.

Hva er det sekretariatet fabler om denne gangen? Det lurer man kanskje på.

Ja, det er det opp til dere å finne ut av.

Hva er det snakk om her?

 

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

Rett svar innen én time (12.30) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

29 tanker om “Luke 21

 1. Skeletor mener vi skal til den amerikanske valgkampens vanskeligste navn, Pete Buttigieg. Navnet hans er vanskelig for amerikanerene å uttale og for å gjøre det enklere har de skrevet uttalen av navnet som Boot- edge-edge ergo Støvel-kant-kant. Det er ikke aktuelt å pugge lenger da han trakk seg fra sitt presidentkandidatur.

 2. Vi skal til Pete Buttigieg og huskeregelen for å uttale navnet hans riktig (Boot-edge-edge). Han ble ikke president, og behovet for å lære navnet er ikke lenger like nødvendig. Selv om han da er utpekt som Secretary of Transportation, så kan være greit å kunne allikevel.

 3. Dette er CNN sin måte å lære bort uttalen til tidligere presidentkandidat Peter Paul Montgomery Buttigieg sitt etternavn.

  Boot-Edge-Edge

 4. Svadamene er ikke helt sikker på om det er totalt unødvendig å lære seg å uttale navnet på USAs kommende transportminister, så vi har nå uansett pugga, slik at det nå sitter riktig godt. Vedkommende har visstnok lært seg norsk for å lese Erlend Loe på originalspråket, noe vi her på berget selvsagt setter stor pris på. Vi skal i dag til tidligere presidentkandidat for demokratene Pete Buttigieg, eller Pete Boot-Edge-Edge om vi skal tro uttalen.

 5. Peter Paul Montgomery Buttigieg, populært kalt Pete Buttigieg ( det uttales jo «boot-edge-edge») lå lenge godt an til å bli demokratenes presidentkandidat til presidentvalget i USA. Det ble han jo som kjent ikke, og sekretariatet har nok rett i at vi ikke med det aller første trenger å kunne si dette navnet riktig. Selv om han vel kanskje blir transportminister i Joe Bidens nye regjering.

 6. Kom svaret fram? Helgarderer. Vi snakker her om Pete Buttigieg, som lenge lå an til å bli demokratenes presidentkandidat til presidentvalget i USA. Nå kan han kanskje bli transportminister i stedet. Transportminister Boot Edge Edge

 7. Ørehavna kvisskorps svarer at i januar 2019 kunngjorde Buttigieg at han vurderte å stille som Demokratenes kandidat til presidentvalget i USA 2020.

  På grunn av amerikaneres manglende evne til å uttale vanskelige ord, oppstod det en huskeregel for hvordan å uttale dette vanskelige etternavnet, som lød «Boot – edge – edge», Støvel, kant, kant på norsk.

  Den 1. mars 2020 kunngjorde han at han trakk seg fra primærvalgene, noe som gjør at det ikke så essensielt å lære seg etternavnet til Mayor Pete enn så lenge.

 8. Sprettballklubben lar seg villig transportere til kommende transportminister Pete Buttigieg. Og korrekt uttale av hans etternavn. Det er snakk om en direkte oversettelse fra engelsk til norsk av uttalen av Buttigieg. Fra «boot edge edge» til «støvel kant kant».

 9. I dag skal vi til Pete Buttigieg(boot edge edge), som ikke ble president, men får isteden den litt mindre lukrative stillingen som transportminister

 10. Støvel-Kant-Kant, den ikke så berømte huskeregelen for uttalen av efternavnet til Peter Paul Montgomery Buttigieg.

 11. Pete Buttigieg. Etternavnet hans uttales Boot Edge Edge. Han var med i primærvalget i USA. Han ligger an til å bli minister under biden og er vel en å regne med til presidentkanditatur i årene som kommer

 12. Her skal vi antakelig til mannen med de mange navn; «Mayor Pete» eller «Pete Boot-edge-edge» som mange kaller han, da de har problemer med å uttale navnet hans; Pete Buttigieg. Mannen som har lært seg norsk for å kunne lese Erlend Lo sine bøker, selv om de ikke er oversatt til engelsk.

 13. Quizlunchern`ne mener at sekretariatet i dag fabler om uttalen av etternavnet til den amerikanske politikeren Pete Buttigieg; Boot edge edge.

 14. Det sekretariatet snakker om her er mannen med klingende navnet Pete Buttigieg. Som uttalels boot edge edge. Han tapte demokratenes nominasjon og dermed muligheten til å bli USAs president, men ligger nå ann til å bli Bidens transport minister.

 15. Her er det snakk om primærvalget i Iowa, februar 2020 hvor kandidaten med det vanskelige navnet Pete, lå godt an. Mulig det var etternavnet Buttigieg (boot-edge-edge/støvel-kant-kant), som også mange slet med uttalen på, men det skal forbli usagt.

  Politisk Avdeling, seksjon Fonetikk.
  På vegne av Jesus Quiztus

 16. Mannen vi skal fram til her Pete Buttigieg, som uttales boot edge edge, tapte Demokratene i USA sitt nominasjonsvalg og dermed muligheten til å bli amerikansk president i denne omgang. Men han kan nå ligge an til å bli utnevnt til transportminister i USA.

 17. Leskur Leikekarar studerte som kjent ved Oxford, og det ble lange sene kvelder. Dette var den gangen Erlend Loe var det heteste på litteraturmarkedet, bortsett fra kokeboken «The Art of the Dill» og Nåsåens «Støveldans for firkantete» . En liten amerikaner hang rundt på festene, smart fyr, men ganske klengete, men selvsagt ikke like klengete som Party-Trond, det ville vært creepy. Denne amerikaneren fattet interesse for Erlend Loe, og siden Erlend Loe skriver «Simplified Norwegian» kunne vi lære ham nok norsk på tre kvarter så han kunne lese den selv. Vet ikke om det ble noe av ham, men han het Pete Buttigieg.

 18. Det er snakk om valget i USA der det så ut til at Pete Buttigieg kunne bli demokratenes presidentkandidat. Derfor måtte det øves på uttalelses av navnet hans. Pete Boot-edge-edge (eller støvel kant kant). Siden han ikke ble presidentkandidat ble dette til slutt unødvendig, men kanskje en gang i framtiden?

 19. I dag skal vi til Pete Buttigieg, som av ganske åpenbare grunner blir omtalt som ‘Mayor Pete’. Etternavnet hans er nemlig så vanskelig å uttale rett, at de fleste velger å la være å prøve.

  Etter mye rar uttale og mange spørsmål ble det et stykke ut i den demokratiske nominasjonskampen gjort et forsøk på å lære oss alle å¨si det rett. Uttalen, ble det sagt, skulle være Boot-edge-edge. Altså støvvel-kant-kant. Lenge leve pedagogisk politisk journalistikk.

 20. Det er når vi skal lære oss å utale etternavnet til Peter Buttigieg. Boot, edge, edge!
  ❤ Hverdagsen ❤

 21. Vi tror at «Støvel, kant, kant» = «Boot, edge, edge», som vel er riktig måte å uttale navnet til Pete Buttigieg på.

 22. Jordpoteten lurer på om det er uttalen av etternavnet til Pete Buttigieg det er snakk om her..
  Støvel, kant, kant blir noe sånt som boot, edge, edge på engelsk…

 23. Detta dreier seg om et navn enkelte har vanskeligheter med å uttale. Vi er vel blant disse.
  Navnet staves Buttigieg og uttales støvel, kant, kant.

  Da kan vi det.

  Pete Buttigieg der altså.

 24. Pete Buttigieg åpna godt i nominasjonsvalget, men holdt ikke distansen. «Boot, edge, edge» er sånn ca uttalen av etternavnet hans.

 25. Dur&Moll tror vi her skal til Pete Buttigieg, hvis etternavn uttales Boot-edge-edge (Støvel-kant-kant), og som en stund i nominasjonsprosessen til å bli demokratenes presidentkandidat lå godt an.

 26. Cerebral Fadese sier Boot-edge-edge. Det er visst frasen man må øve inn hvis man skal uttale Pete Buttigieg riktig, ifølge mannen selv. Vi sparer den til 2024.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s