Luke 22

Vi nærmer oss jo tiden da De tre vise menn igjen er aktuelle, men sekretariatet spår at ingen av dem kunne målt seg med den vise (og allsidige) kvinnen vi skal til i dagens luke.

Hun er riktignok ikke gynekolog, men har dette året vist at hun likevel har vært villig til å ta en titt. I en annen setting handlet det ikke om matlaging, men likevel om det italienske kjøkken, da hun talte til 625 og 500g. Ellers egner historie, humor, kultur og vitenskap seg som stikkord, og det er heller ingenting å utsette på fysikken (reint objektivt, selvsagt, helt uavhengig av sekretariatets eventuelle syn på saken).

Hvem er det snakk om?

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

Rett svar innen én time (13.00) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

24 tanker om “Luke 22

 1. Equipatien skal vaske gølvet, bære ved, sette opp fuggelbænd og pynte tre i dag, og har derfor kun tid til en rågjetting på Selda Ekiz. Titt, titt, si.

 2. Dette må være Selda Ekiz, fysiker og programleder i det virkelige liv og gynekolog i tv-serien Norsk-ish.

 3. I dag skal vi til fysiker, programleder og skuespiller Selda Ekiz!

  Og med det lar pikene hestene hvile og fortsetter videre inn i julestria!

 4. En av svadamene fikk i dag umiddelbart en assosiasjon til fysikeren og programlederen Selda Ekiz. Når det i tillegg viser seg at hun har spilt gynekolog i serien Norsk-ish, da var det ikke så mye mer å stusse på. I dagens luke skal vi altså til den vise damen Selda Ekiz.

 5. De tre vise menn er igjen snart aktuelle, da de kanskje må levere gull, røkelse og myrra til en gravid kvinne. Og hun er ikke hvilken som helst heller, hun er nemlig programleder, fysiker, gullrutevinner, æresalumn ved Universitet i Bergen, vinner av Mensaprisen, Norges nest mest sexy dame for nesten ti år siden, samfunnsengasjert og flammetemmer – ja i hvert fall om vi skal tro hennes egen hjemmeside.

  Ørehavna kvisskorps slår to atomer sammen (om det går an) og svarer at i dagens luke skal vi fram til Selda Ekiz – en kvinne som også lett kunne overbevist som gynekolog, hun spilte i det minste ganske overbevisende i Norsk Isj, som vi var så heldige å få på skjermen i år.

  Selda Ekiz altså, fysikkens store datter

 6. I dag dreier det seg omkring multi-talentet Selda Ekiz som nok gruser de såkalte vise menn.
  For hva i alle dager er klokt med å reise helt fra Persia til et fattig par i en stall i Betlehem og ha med noe så unyttig som røkelse og myrra? Hva skal man med det, lizzom?
  Nei, takke seg til folkeopplysning, humor og forskning.

  Seksjon for Nyttebaserte Gaver og Donasjoner,
  På vegne av Jesus Quiztus.

 7. Overstadig Teige Bruseth (avdeling E6 gjennom Gudbrandsdalen) tror vi her snakker om Selda Ekiz, som spilte lege i «Norskish», hun var vel almennlege ogikke gynekolog, men tok likevel minst én titt. Hun har utført spaghettieksperimenter i «Alle mot 1» på NRK og er fysiker i tillegg programleder i den historiske reisen «ANNO» og alt det andre sekretariatet listet opp. Allsidig og vis er hun i hvert fall!

 8. Vi tror det er snakk om Selda Ekiz. Spiller kynekolog i Norskish, drev med historie i anno og har en master i fysikk 🙂 Er også en habil standupkomiker.

 9. Quizluncher`ne fikk i dag en lang lunsj med grubling på tall og italiensk mat. Men, når matematikken endelig falt på plass var vi enige om at dette er snakk om fysikeren Selda Ekiz som er gynekolog i «Norsk-ish» og i «Alle mot 1» kan opplyse om at det er 625 spaghettistrå i en 500 g. pakke. I dag er det altså Selda Ekiz som er svaret.

 10. Dur&Moll tror vi skal til Selda Ekiz – fysiker, forskningsformidler, humorist, programleder etc, og skuespiller som i serien Norsk-ish spilte rolle som gynekolog.

 11. Levva Livet prøver igjen. Svaret er Selda Ekiz, tror vi. Hun er fysiker, og later som hun er gynekolog.

 12. Da er Levva Livet omsider logget inn i wordpress igjen, og svarer på nytt at dette er Selda Ekiz.

  Gynekolog, spagettiknuser og mye annet. Blant annet da altså fysiker – og generelt ei bra dame.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s