Luke 4

I dagens luke fortsetter vi vår virtuelle rundreise i gamlelandet, det er jo ikke stort annet å gjøre for tida. I en serie alliterære påstander hevdes det at de padler i Elverum, bader i nettoen i Namsos, og er forfattere eller i det minste skribenter i Skien. Det er sikkert mye sant i dette altså, selv om det primært er påstander som kanskje får stå for denne kampanjens regning. Sekretariatet, som for øvrig visstnok bør være opptatt av motorer, våger for egen regning påstanden at folk i Stavern kommer heldigere ut av det enn folk i Vardø.

Men vossinger da, hva er eller gjør de, om vi skal tro på den samme serien med påstander?

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

Rett svar innen én time (13.00) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

34 tanker om “Luke 4

 1. Med lagets både operaelskende og opptatte Oslofolk, var det ikke så lett å skjønne at vi var på jakt etter Viltre Vossinger. Det er kanskje heller ikke så mange som spiser vår alles kjære(?) flykræsj. Likefullt deler Norsk Sprettballklubb Sekretariatets holdning om at det er bedre å være en Solstråle fra Stavern, enn en Vindskeiv Vardøværing. Motorinteresserte Mossinger er så klart å foretrekke uansett.

 2. Svadamene har kanskje ingen master i markedsføring, men vi har jo likevel en ganske klar oppfatning av at målet for denslags virksomhet er å nå ut til flest mulig. Produsenten bak denne kampanjen har derimot valgt å gå motsatt vei. Vi mistenker dog at det å snevre inn kjøpergruppen til slikt som avdøde dramatikere fra Skien og nakenbadere i Namsos, ikke er et sjakktrekk for Stabburets (les:Orklas) økonomi og sysselsetting. Men det er jo derimot mulig at salgsvolumet i Voss ble tilsvarende høyt, forutsatt at de både er viltre og liker makrell. Dette vet vi ikke svaret på. Svaret på oppgaven derimot er vi nå temmelig sikre på – for den ekstremt spissede og distriktsvennlige markedsføringen henvendte seg til Viltre Vossingar.

 3. Etter en lang samtale med Voss folkemuseum har vi fått et langt utdrag av hva en vossing er, kort oppsummert velger vi å svare En Vilter Vossing. Men velger å sende hele «wall or text» vi har mottatt av Voss Folkemuseum:

  Ivar Aasen sa «Vosserne ere et opvakt, modigt og bevægeligt Folk. Deres Tilbøielighed til Reiser og deres Udholdenhed i Strabaser er vel bekjendt»

  Sjølvaste Karl Johan lot seg imponere av vossingen sitt mot, slik denne skildringa nedskriven av Thrond S. Haukenæs, ein historiesamlar frå Hardanger, syner:
  «Ogsaa i den sidste Krig mod Sverige i 1814 lagde de en dødsforagtende Tapperhed for Dagen, som vakte Karl Johans Forbauselse.»

  Vossingen var tidlegare kjent for å ha eit hissig temperament. Hissig og modig kan nokre gonger vera to sider av sama sak, og forklarar kanskje litt av grunnen til at det har vore mange gode idrettsutøvarar frå Voss og at Ekstremsportveko nettopp oppsto på Voss. Ein annan måte å skildre ein modig og hissig person på kan vera vilter!

 4. Her måtte vi nesten gi opp håpet, men etter å ha googlet «nakenbading i Namsos» for mange ganger uten resultat kom ett av våre medlemmer, omgitt av Bråkete Bergensere opp med et litt mer konstruktivt søk og fant den ordrimende kampanjen. I Voss er de virkelig Viltre.

 5. Stabburet skal ha det til at folk fra Voss er «Viltre Vossingar», mens vi her i by’n bare er Motorinteresserte mossinger.

 6. Stabburet skal ha det til at folk fra Voss er «Viltre vossingar», mens vi her i byen bare er motorinteresserte mossinger

 7. Ja altsååååå, hva skal en si?
  Rideklubben er ikke annet enn oppgitt i dag! Dette gidder vi ikke!!
  I dag har rideklubben pisket hestene sine til øst og vest, vi har vært på Visit Norway og vi har vært på festivaler, vi har alle fått erfare hva som skjer når du googler nakenbading i Namsos, vi har vært i kontakt med folk fra Voss, vi har rima, vi har vært innom serier, det her er blod, svette og tårer stadiet, det går rundt i hodene våre, og når vi omsider får svaret så er det helt sikkert et superenkelt svar, bare at spørsmålet er stilt suuuuperdumt!
  Vi anser det som diiiin skyld at vi sikkert vippes ned fra tronen!
  Vi svarer: VOldsomme VOssinger!
  (Mens du helt sikkert er ute etter purple hippo eller XYx78=blå!).
  Takk for i dag!!

  Men vi er klare igjen i morgen altså❤

 8. Det har vært en særdeles hard dag i sleden.
  Kan det være at «vågale vossinger» er det vi søker?

 9. Nå har vi vridd hjernen i alle tenkelig retninger siden lunsjtid, uten å komme nærmere svaret. Laget har forsterket sin kompetansepolitisle profil med herr og fru fra Nesodden, og til og med samarbeidet med konkurrerende utfordrere. Sammenhengen er og blir uforståelig, men vi skyter fra hofta og svarer at vossinger er vågale og gjør vågale ting.

 10. Jordpoteten sier at Vossingene er stolte naturfolk med en av verdens bratteste togreiser som bedriver og selger ekstremsport som rafting, fallskjermhopping, paragliding, dragesurfing, kajakk ol

 11. Cerebral Fadese er på dypt vann her, det må innrømmes. Men vi synes nå i hvert fall at vossingene burde spille volleyball.

 12. Her er vi skikkelig i villrede. Vi tror det refereres til en reklamefilm, men kan ikke komme på hvilken, så vi får bare gjette vilt og uhemmet på at det vossingene gjør er å spise vossafår og hoppe i fallskjerm/paraglider.

 13. Vi vrengte våre vett og vandret verdensveven, og via vimeos vetlemannskastvideoer viklet vi vrangsiden av vevens vevre vadmel. Men det ville ikke virke, så Leikekarane tipper bare «vandrer».

 14. Vi vrengte våre vett og vandret verdensveven, og via vimeos vetlemannskastvideoer viklet vi vrangsiden av vevens vevre vadmel. Men det ville ikke virke, så Leikekarane tipper bare «vandrer».

 15. Verre enn vrient vanskelig
  var verset bak luke 4
  vi vet verken opp eller ned
  men svares skal det
  vi våger oss med
  at alle
  Vossinger er Våte

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s