Luke 5

Okei da, en liten tur utenlands kan vi vel unne oss: Hvilken europeisk selvbiografisk forfatter kunne i 2008 markere ti års hundeliv – og gjorde det ved å utgi en jubileumsbok i kjempeformat der man ble tatt med på en illustrert kronologisk reise gjennom et tiår med forhold, brudd, festing, reising og ungdommelig livsfilosofi?

 

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

Rett svar innen én time (12.30) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

31 tanker om “Luke 5

 1. I dag skal vi til Rockys hundeliv, skrevet av den noe mer menneskelige Martin Kellerman

 2. Utland er utland, sa folk. Her skal vi til Kellerman, og hans skildring av eget liv projisert i hundelivet til tegneseriehunden Rocky.

 3. I luke 5 skal vi til den svenske Martin Kellerman og hans alter ego, hundeskikkelsen Rocky som i 2008 ga ut «Rocky – utvalgte serier 1998-2008 »

  Slik lød Herren, Jesus Quiztus ord, 5. desember, det herrejemenis og gudbedres år 2020

 4. Ettersom Weekingane slumret litt for lenge foran fjernsynsapparatet i går, og dermed ikke fikk svart i tide, går vi for en tidlig, og forhåpentligvis ikke forhastet, beslutning i dagens luke.
  Martin Kellerman Ga i 2008 ut en bok som oppsummerer 10 års utgivelser av «Roky», en sjarmerende hund av uviss rase.
  Vi satser på at dette er svaret sekreteriatet vil ha, altså: Martin Kellerman.

 5. NSBs regionkontor i Brussel støtter opp under små og store utenlandsturer, og er dessuten fan av tegnede figurer, både på to og fire ben. Denne gangen går turen rett over grensa, til søta bror. Selv om denne broren kanskje ikke er så søt. Uansett – i dag skal vi til Martin Kellermann og hans selvbiografiske Rocky. God karantene!

 6. Det sies at ungdommen er bortkastet på de unge. Ihvertfall er det påstand fra de eldre. Om tegneseriefiguren Rocky på noe tidspunkt reflekterte over akkurat dette klarer ikke Svadamene å huske (hukommelsen er ikke som den engang var). Men det som er sikkert er at den selvbiografiske forfatteren vil ha såpass mange minneverdige historier om sine unge år, at perioden neppe ville bli sett på som bortkastet. Dog kanskje litt i slitsomste laget. Forfatteren bak den selvbiografiske serien er nå 46 år og dermed betydelig eldre enn Rocky, men neppe helt i mimremodus enda. Men når den tiden kommer, så er det jo bare å slå opp i boka hvis hukommelsen svikter. Forfatteren vi skal frem til er svenske Martin Kellerman.

 7. Svaret denne gangen lå ikke i boksamlingen til far, men i samlingen som startet livet sitt på ungdomsrommet. Vi skal til Martin Kellerman, med Rocky – 10 år med Martin Kellerman, en biografi som forteller om en tid før korona, en tid når leikekarer kunne både feste, reise og forelske seg

 8. Familien Hverdagsen startet alt for seint med Kaffe og Baileys ! Faen også. Men selvfølgelig er det sjølvaste Christopher Nielsen vi skal fram til i dag. Dommedagen er ganske nær nå, mens vi venter !!!

 9. Ørehavnas kvisskorps sier: Det MÅ være Rocky jubileumsbok fra 2008 av Martin Kellerman. Rocky hadde nok et ekstra tøft hundeliv mellom 1988 og 2008!

 10. Det må være Rockys hundeliv vi snakker om her, eller Martin Kelleman sitt egentlig da, som er forfatteren som markerte jubileum i 2008.

 11. Rocky 10 år av Martin Kellermann

  Dette er en jubileumsbok som gir et gjensyn med tidligere utgitte Rocky striper publisert i perioden 1998-2008, blant annet: Den første New York-turen, puppene til Emilies lillesøster, lillebror på psykiatrisk, kjøring på tvers av USA, kurtiseringen av Maia, bruddet med Maia, skitur i Alpene, livet i Barcelona med mer. Boka inneholder i tillegg en tekst der serieskaperen forteller om oppveksten sin, samt tekster der ti kulturskribenter forteller om sitt forhold til Rocky.

 12. Dur&Moll tror dette hundelivet er svensk, nærmere bestemt Martin Kellermans, og at boken det refereres til er Rocky 10 år

 13. Quizzimmilis velger å gå for tyskeren Rainer Langhans og hans «K1 – The picture book of the commune»

 14. Igjen er vi skikkelig på bærtur og må bare gjette noe, for å ha et navn i spill. Prisen for vår ignoranse må derfor betales av Annie Ernaux og hennes Les Années.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s