Luke 6

I dagens luke skal vi holde oss til tematikken fra i går, men forlate vårt søsterland og vende tilbake til vårt eget. Vi skal til en av våre egne mest populære forfattere i sjangeren, til noenogfemtiåringen som startet i et nokså sært spor, med parodier på Ånden som går, band og siamesiske tvillinger, før stikkord som buss, fotball, damer og bar ble essensielle ingredienser i en både nasjonal og internasjonal kjempesuksess.

Det er imidlertid ikke navn på forfatter vi er på jakt etter i dag, sekretariatet er nemlig i det onomatopoetiske hjørnet, og vil ha svar på hva som forseggår i det fiktive universet som er omtalt, til lydordregla «Wapp! Ding! Papp! Ding! Wapp!»

Lykke til!

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

Rett svar innen én time (13.15) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

34 tanker om “Luke 6

 1. Jo, nå skarru høre. Her scorer Jokke sjælmål. Hans peneste noensinne, lyder Pondi ord, mens han selv modererer det til kun å være ett av de ti beste.

 2. Vi skal til Frode Øverli/Pondus, og lydordregla refererer til et av Jokkes peneste selvmål: Skudd (WAPP!) som treffer stanga (DING!), så går ballen i hodet på keeper (PAPP!) og opp i tverrliggeren (DING!) før keeper brassesparker ballen i mål (WAPP!).

 3. Undertegnede har nok ikke gjort like pene selvmål, men det er ikke langt unna. Svaret på dagens quiz kommer i form av en stripe fra Pontus, og et vakkert mål som etter flere tilfeldigheter ender opp som et brassespark-selvmål. Jeg blir dog nysgjerrige på hvordan de øvrige 9 målene var i den nevnte topp 10 listen.

 4. Leskur Leikerarar har knapt satt våre ben i en offsideregel, men oldboys, det kan vi. Denne gangen skal vi til et særdeles vakkert ben-stang-hode-stang-ben oldboysfotballbrassesparkselvmål fra Jokke.

 5. Jesus Quiztus kan sin Pondus og i nummer 4 fra herrens år 2020 «hører» vi Wapp! Ding! Papp! Ding! Når Jokke skårer et av sine topp ti selvmål.

 6. Vi skal til Pondusuniverset der Pondus ikke takler motspillere, wapp, tapper Pondus øl i glass, ding, mens Jokke smeller metallplater i disken, papp, og kassaapparatene i baren og platesjappa sier ding, og Eddie «legger ned» enda en dame i baren, wapp.

 7. Svadamene konkluderte umiddelbart med at dette ikke kunne være andre enn Frode Øverli og Pondus. Veien derfra til svaret var noe mer kronglete. Omtrent like kronglete som et av Jokkes peneste selvmål. I hvert fall topp 10 i følge han selv. Svaret på dagens spørsmål er altså selvmål.

 8. Dette er lyden av Jokkes ti flotteste selvmålene, en hyllest til alle med dårlig øye-hånd koordinasjon. Vi setter pris på kombinasjonen tegnet kunst og den mest grunnleggende menneskelige aktiviteten – spretting av ball. Hilsen Norsk Sprettballklubb

 9. Endelig. Vi har brukt søndagen på gamle gjensyn med Elze, Günther, naboene, aketurer, Harolds golfkriser – og så var det selvsagt Jokkes aller peneste selvmål som var svaret. I hvert fall blant hans topp ti. Pondus er best.

 10. Wapp!- skudd, Ding! – i stanga, Papp! – i pappen/øyet (Jokkes papp), Ding! – tverrliggern og Wapp! – nydelig brasse! og i MÅÅÅÅÅÅL. Bare i feil mål da. Det vi akkurat fikk beskrevet er et av Keeperen Jokkes Topp ti peneste selvmål. (Fra Frode Øverlis Pondus)

 11. Jokke scorer ett av sine mange selvmål, og hevder i diskusjonen med Pondus senere at det i hvert fall er på topp ti lista hans.

 12. Nok en hard i sleden reinsdyrene slepes etter de siste timene og quizzemor er ute etter skjermtidsrestriksjoner..
  uansett… idag skulle vi til en pondusstripe hvor jokke skårer trolig sitt peneste selvmål han selv mente ihvertfall det var topp ti….
  Ballen gikk fra motspiller til stolpe til jokkes papp til tverrligger og ned til jokkes fot før den på brassevis får nettkjenning

 13. Hjemmelaget Gløgg tenker vi skal til Pondus og til fotball. De lydhermende ordene, Wapp! Ding! Papp! Ding! Wapp! beskriver kontakt med ball.

 14. Etter nitid studie av Pondus mener vi det som beskrives må være lyden av at det spilles Playstation. Eventuelt mer spesifikt at Ivar (og Hugo) spiller Playstation.

 15. Korsgatafarerne tror dette handler om Frode Øverlienog Pondus og at det som foregår i det fiktive universet er superhelten Tanga-Tronds krumspring av ymse slag.

 16. Ørehavnas kvisskorps: Her skal vi til Pondus og Jokkes særdeles dårlige forsøk på å være keeper. Ballen går både i stenger, tverrliggeren og i Jokke selv før ballen havner i nettet.

 17. Dur&Moll mener dette er lydbilde som følger Ivar og Hugo, Pondus bussjåførkollegaer, når de spiller tv-spill, i rå søken etter gnomens amulett.

 18. Idag skal vi til Pondus sitt univervers. Det er nok fotball som spilles når denne lydregla dukker opp

 19. Denne nydelig onomatopoesien får vi servert stort sett hver gang Pondus, Jokke eller noen på deres nivå bedriver fotball.

 20. Vi tror vi skal til Frode Øverlis Pondus, men hva som foregår til den lydordregla er vi ørlite usikker på. Vårt beste forsøk er at dette dreiser seg om å se tippekampen, også kjent som plingeparty. For hvert kampresutat som kommer på skjermen, plinger det (Ding!), og det åpnes en øl.

 21. Denne gangen tror vi at vi skal til Frode Øverli sitt univers. Hva regla henviser til har vi ikke peiling på, men satser på at siden det antakelig er Pondus det refereres til, handler det derfor om harde taklinger og røde kort.

 22. Hm… Prøvde å svare, men litt usikker på om den gikk gjennom. Så: Vi tror vi skal til Frode Øverlis Pondus og plingeparty, altså å se tippekampen og åpen en øl hver gang det plinger inn et kampresultat.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s