Luke 7

I dagens luke skal vi over på de blåblodige.

Her til lands er vi jo vant til å ha det ganske så enkelt, også når det gjelder pugging av de rojale rekker. Riktignok holder de seg med den litt kronglete H.K.H. og H.M. som prefiks, for ikke å snakke om den anakronistiske tiltaleformen De Kongelige Høyheter som forkortes(?) DD.KK.HH., intet mindre. Likevel byr verken Haakon, Olav, Harald, Sonja eller Mette Marit på de store utfordringer, og med litt flaks blir forkortelsene til et akronym det faktisk er mulig å huske. Men som kjent er det typisk norsk å være Gro, det er slett ikke like enkelt overalt i verden.

For hvilken regent har eller hadde initialene MMFCALMRGGFdAEdBOSeS-C-G?

 

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

Rett svar innen én time (12.45) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

32 tanker om “Luke 7

 1. Manuel II
  Manuel Maria Filipe Carlos Amélio Luís Miguel Rafael Gabriel Gonzaga Francisco de Assis Eugénio de Bragança Orleães Sabóia e Saxe-Coburgo-Gotha

  Den satser vi på er grei skuring så får reinsdyra gulrot til kvelds

 2. Manuel er ikkje frå Barcelona denne gongen, men frå Bragança Orleans Savoia og Sachsen-Coburg-Gotha. Det fulle namnet til kong Manuel den andre av Portugal er Manõel II Maria Filipe Carlos Amélio Luís Miguel Rafael Gabriel Gonzaga Xavier Francisco de Assis Eugénio de Bragança Orleães Sabóia e Saxe-Coburgo-Gotha.

 3. Leskur Leikekarar tror at svaret i dag er Manuel Maria Filipe Carlos Amélio Luís Miguel Rafael Gabriel Gonzaga Xavier Francisco de Assis Eugénio de Saxe-Coburgo-Gota e Bragança, selv om sekretariatet prøvde å finte oss ut ved å bruke kortformen av navnet, ikke det fullstendige MMFCALMRGGXFdAEdBOSeS-C-G. Vi lurer også på om Manuel Maria Filipe Carlos Amélio Luís Miguel Rafael Gabriel Gonzaga Xavier Francisco de Assis Eugénio de Saxe-Coburgo-Gota e Bragança noengang møtte den kjente tyske komponisten Johann Gambolputty de von Ausfern-schplenden-schlitter-crasscrenbon-fried-digger-dingle-dangle-dongle-dungle-burstein-von-knacker-thrasher-apple-banger-horowitz-ticolensic-grander-knotty-spelltinkle-grandlich-grumblemeyer-spelterwasser-kurstlich-himbleeisen-bahnwagen-gutenabend-bitte-ein-nürnburger-bratwustle-gerspurten-mitzweimache-luber-hundsfut-gumberaber-shönendanker-kalbsfleisch-mittler-aucher von Hautkopft of Ulm.

 4. Manuel Maria Filipe Carlos Amélio Luís Miguel Rafael Gabriel Gonzaga Francisco de Assis Eugénio de Saxe-Coburgo-Gota e Bragança

 5. Eller bare Manuel II av Portugal
  (Manuel Maria Filipe Carlos Amélio Luís Miguel Rafael Gabriel Gonzaga Francisco de Assis Eugénio de Saxe-Coburgo-Gota e Bragança)

 6. Manuel II av Portugal (og Algarve) (Manuel Maria Filipe Carlos Amélio Luís Miguel Rafael Gabriel Gonzaga Francisco de Assis Eugénio de Saxe-Coburgo-Gota e Bragança )

 7. Endelig et enkelt spørsmål for oss som er interessert i Portugisiske konger mellom 1908-1910; vi snakker her om (trekk pusten godt) Manuel Maria Filipe Carlos Amélio Luís Miguel Rafael Gabriel Gonzaga Francisco de Assis Eugénio de Bragança Orleães Sabóia e Saxe-Coburgo-Gotha eller Manuel II blant venner.

 8. Vi er litt usikre på hva som søkes her, da vi finner en person som passer med bokstavene. Men samtidig finnes det flere steder hvor dette ikke stemmer. Men vi går for Manuel II av Portugal.

 9. Manuel Maria Filipe Carlos Amélio Luís Miguel Rafael Gabriel Gonzaga Xavier Francisco de Assis Eugénio de Saxe-Coburgo-Gota e Bragança

 10. Manuel Maria Filipe Carlos Amélio Luís Miguel Rafael Gabriel Gonzaga Francisco de Assis Eugénio de Bragança Orleães Sabóia e Saxe-Coburgo-Gotha

 11. Jesus Quiztus har den fordelen av å ha en omniscient, om enn uendelig gammel og ganske surrete far til hjelp. Derfor kan følgende proklameres:

  «Manuel Maria Filipe Carlos Amélio Luís Miguel Rafael Gabriel Gonzaga Xavier Francisco de Assis Eugénio de Saxe-Coburgo-Gota e Bragança» (eller Manuel II, blant kjentfolk) siste kongen av Portugal var den stolte bærer av disse initialene.

 12. Idag skal vi til det som vel ble den siste kongen av Portugal og Algarve, kong Manuel II. Eller for å si det på en annen måte:
  Manuel Maria Filipe Carlos Amélio Luís Miguel Rafael Gabriel Gonzaga Francisco de Assis Eugénio de Bragança Orleães Sabóia e Saxe-Coburgo-Gotha

 13. Manuel Two for å si det på trumpsk. Eller Manuel den andre av Portugal.

  Aka Manuel Maria Filipe Carlos Amélio Luís Miguel Rafael Gabriel Gonzaga Francisco de Assis Eugénio de Bragança Orleães Sabóia e Saxe-Coburgo-Gotha

 14. Quiz(lang)luncherne er på sett og vis glad for at dagens lunchpause dro ut, og ikke svaret måtte avgis på andpusten tid- da hadde det kort & godt blitt Manuel II av Portugal. Men når tiden da strekker godt til : Manuel Maria Filipe Carlos Amélio Luís Miguel Rafael Gabriel Gonzaga Francisco de Assis Eugénio de Bragança Orleães Sabóia e Saxe-Coburgo-Gotha.
  Her kan man trygt si kjært barn har mange navn..

 15. Dette var sannelig ikke enkelt. Svadamene har lest i Flettfrids bok (som ikke akkurat er normert bokmål), besøkt verdensutstillingen i London i 1851 og sjekket hva Hans Majestet er på en rekke språk. Det var da den ene Svadamen fikk en lysende ide! Det kongelige hoff har garantert svaret på dette! Vi sendte en formell e-post i tre eksemplarer og fikk svar ganske fort. Kunne det være snakk om Kong Manuel II av Portugal, kanskje? Etter ytterligere undersøkelser fant vi ut at det kunne det, jammen. Hans fulle navn var nemlig Manuel Maria Filipe Carlos Amélio Luís Miguel Rafael Gabriel Gonzaga Francisco de Assis Eugénio de Bragança Orleães Sabóia e Saxe-Coburgo-Gotha. Det skal godt gjøres å finne en annen regent med samme initialer, så nå føler vi oss ganske skråsikre på at vi har rett. Hans regjeringstid var kort, fra 1908 til 1910 og han ble Portugals siste konge.

 16. Dagens regent er Manuel II av Portugal, eller Manuel Maria Filipe Carlos Amélio Luís Miguel Rafael Gabriel Gonzaga Francisco de Assis Eugénio de Saxe-Coburgo-Gota e Bragança, som han het, da.

 17. Ørehavna kvisskorps har etter mye tanke- og goglevirksomhet kommet frem med følgende svar: Manuel II av Portugal
  Manuel Maria Filipe Carlos Amélio Luís Miguel Rafael Gabriel Gonzaga Francisco de Assis Eugénio de Bragança Orleães Sabóia e Saxe-Coburgo-Gotha. Makan til oppgave!

 18. Familien Hverdagsen er ganske god på lange og litt eksotiske navn. I dag skulle vi til Portugal og deres siste konge – Manuel Maria Filipe Carlos Amélio Luís Miguel Rafael Gabriel Gonzaga Francisco de Assis Eugénio de Bragança Orleães Sabóia e Saxe-Coburgo-Gotha.

 19. Familien har jobba så hardt i dag, og er redde for at svaret ikke kom inn, så derfor kommer det mest sannsynlig to ganger fra oss i dag 🙂 Vi gir aldri!!!!

  Manuel II av Portugal!
  Manuel Maria Filipe Carlos Amélio Luís Miguel Rafael Gabriel Gonzaga Francisco de Assis Eugénio de Bragança Orleães Sabóia e Saxe-Coburgo-Gotha

  VIVA Hverdagsen ❤

 20. Herfra meldes om en dag og kveld med total overdose av kongelige titler, meritter og utmerkelser! Eneste lyspunkt er at bokstavkombinasjonen GG, muligens Grace of God har medført et gledelig gjensyn med rockekongene i Hellacopters. Dessverre er det også like før vi setter på no gammal Saxon, (vi lurer nemlig på om S-C-G kan være forkortelsen fra fyrstehuset Sachen-Coburg-Gotha) , så nå kaster vi inn håndkleet og håper på tre mindre frustrerende timer fram til midnatt. Regenten KAN være selveste Dronning Victoria, men er mest sannsynlig en annen.

 21. Equipatien har ikke den fiseringeste anelse, men i mangel på noe bedre, slenger vi ut en vill gjetning, en rekke navn og titler i tilfeldig rekkefølge: Manuel II Maria Filipe Carlos Amélio Luís Miguel Rafael Gabriel Gonzaga Francisco de Assis Eugénio de Bragança Orleães Saboia e Saxe-Coburgo-Gota.

 22. Skeletor tror det er tanta til spanskekongen, Margarita María de la Victoria Esperanza Jacoba Felicidad Perpetua y Todos los Santos de Borbón y Borbón-Dos Sicilias

 23. Kongehuset saxe coburg gotha, S-C-G innholder mye fine folk. Dronning Elisabeth 2 er den siste britiske tronarvingen fra dette kongehuset. Hun har jo ca 1000 titler og er regnet for ca 100 land så derfor er hun nok også eier av denne rekken med initialer

 24. Dahls julebrus har brukt mye tid på nettet i dag, hvor vi har lest oss gul og blå på europeiske kongehus. Vi er fortsatt ikke sikre på hvem som skjuler seg bak initialene, men vi går for at det kan være Marie Charlotte, keiserinne i Mexico. Hun hører i alle fall til Saxe-Coburg-Gothe-familien, som vi er ganske sikre på at regenten vi skal fram til gjør.

 25. De Raue takker for muligheten til å bruke en halv mandag på å tråle europeiske kongerekker, og tilegne oss en mengde kunnskap vi forhåpentligvis ikke vil ha bruk for noensinne.
  Vi har uansett, etter mange tårer og fortvilelsens sukk, endt opp med at den blåblodige personen vi skal frem til i dag er herren med det korte navnet Manuel Maria Filipe Carlos Amélio Luís Miguel Rafael Gabriel Gonzaga Francisco de Assis Eugénio de Bragança Orleães Sabóia e Saxe-Coburgo-Gotha.

 26. Tipper villt på Juan Carlos av Spania. Mest på grunn av de små d-ene inni der…

  Vi holder på å miste motet og håper på noe lettere spørsmål utover neste uke 🙂

 27. A momentary analprolapse of reason er svimle og øre av alle koko navn og titler i de kongelige sfærer. Vi har dog ikke kommet frem til noe svar som vi har trua på, men svarer Prins Albert av Saxe-Coburg-Gotha for skams skyld.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s