Luke 9

I dag skal vi til noe av en gåte, nemlig til sjokoladen som har det kjente slagordet «Skapt for å deles». Problemet er nemlig at antallet biter i denne sjokoladen er et primtall. For å kunne dele denne rettferdig, bør man fortrinnsvis samle et dusin av sine nærmeste venner, og ta én bit hver. Eventuelt kan man dele den på et hvilken som helst annet antall og forberede seg på bråk, dette er noe alle veit som har barn, har hatt barn, har vært barn eller kjenner noen som kjenner noen som har vært barn. Det blir fort urettferdig. Så det beste er nok å dele den med tolv andre.

Nå for tida er det jo ikke engang lovlig å samle en så stor venneflokk, men sekretariatet tillater seg å tvile på at det skjer spesielt ofte også i en hverdag uten restriksjoner. Og ikke nok med det, sekretariatet tillater seg dertil å la dagens oppgave være:

Påvis sist gang 13 mennesker delte en slik sjokolade som det er snakk om i dagens luke!

NB! Husk restriksjoner!

 

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

Rett svar innen én time (13.10) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

28 tanker om “Luke 9

 1. Dette er helt klart et lurespørsmål, ingen deler den med 12 andre.
  Vi går for slagordet til Freia og Smil:

  «Skapt for å deles i 1955, spis alene siden den gang»

 2. Ikke helt sikker på om dette er fasit, men i denne reklamefilmen fra 2019 (eller tidligere, siden den er lastet opp på en ikke-Freia-kanal) deler en rekke mennesker flere Smil-pakker, én og én bit (dvs. restriksjonene er overholdt). Via ekstrapolasjon antar jeg at alle Smil-pakkene som blir vist i starten av reklamen blir delt på denne måten.

 3. Sprettballklubben siterer Dagbladet frå 11. oktober 2019:

  «Det var god stemning i sal 227 i Oslo tingrett i dag, før en intrikat juridisk krangel tok over.
  Jan Erik «Jannik» Iversen (62), som er tiltalt for forsøk på pengeutpressing mot Kjell Inge Røkke (60), var nemlig i godt humør, og delte blant annet ut en rull Smil-sjokolade til pressen.»

  Lengre enn det las vi ikkje, så vi får gå ut frå at den intrikate juridiske krangelen må ha handla om at det berre var pressebenken som fekk.

  PS: Vi vurderte òg å få ein lærar til å dele ut til elevane sine, sidan det framleis er fullt mogleg å samle fleire enn tolv i eit klasserom, men kom fram til at det ikkje var påviseleg for andre enn dei som var til stades da det skjedde.

 4. I følge reklamen ble SMIL skapt i 1955, for å deles. Den er imidlertid så god, at den stort sett har blitt spist alene helt siden den gang. Innimellom har SMIL hatt 11 biter, og vi antar at dette var tilfelle i 1955. Så svaret vårt er at den faktisk ALDRI har blitt delt av 13 mennesker. Enten på grunn av koronarestriksjoner, antallet biter i pakken i 1955, eller rett og slett fordi alle (siden 1955) er egoister og vil spise alle bitene selv.

 5. I dag velger Leskur Leikekarar å svare på et potensielt tvetydig spørsmål ved å ta produsentens slagord bokstavelig: «Skapt for å deles i 1955. Spist alene siden den gang.» Hvis det har blitt spist alene siden det har blitt skapt, så er svaret «aldri», uavhengig av årstall og antall biter. Så vi svarer «aldri» og velger å se vekk fra logiske brister som at vi strengt tatt kunne klart å fått svaret til å bli dagens dato.

 6. Nå ble vel smil skapt i 1955 og i følge pålitelige kilder, så har den vært spist alene siden den gang ! Så da blir det vanskelig å påvise noe annet. Svikarene og den trofaste har i hvert fall ingen planer om å dele med noen.

 7. Når 13 mennesker sist gang delte en Smil kan ikke påvises. Reklamen sier jo også at «skapt for å deles i 1955. Spist alene siden den gang». Så da er det vel så.

 8. Her skal vi til Smil-sjokoladen, og siden slagordet dens er «Skapt for å deles i 1955. Spist alene siden den gang.» er det faktisk sånn at det ikke går an å påvise en gang 13 mennesker delte denne sjokoladen.

 9. Sjokoladen er Freias Smil, som ble «skapt for å deles i 1955 – spist alene siden den gang», i følge reklamen. Altså er det den perfekte karantenesjokoladen – spist alene siden 1955.

 10. Reklamen fra 2008 påstår følgende om SMIL sjokolade: Skapt for å deles i 1955. Spist alene siden da. Altså 1955.

 11. Skulle man tilhøre det bittelille mindretallet som har en familie på 13 (i samme husstand), kan man jo dele en Smil helt på gamlemåten fortsatt. For alle oss andre var det lov for 13 personer å dele en Smil-pakke ved sosial sammenkomst i private hjem fram til siden midnatt natt til onsdag 28.oktober (bortsett fra der det fantes strengere lokale regler). Ellers kan en jo dele en Smil i et leid lokale eller i et lokale med næringsdrift, og organisere delingen som et lite koldtbord der en kan holde avstand. Men siden Smil er sjokoladen som har slagordet «Skapt for å deles i 1955. Spist alene siden den gang.» har den kanskje aldri blitt delt 🙂

 12. Som alle vet er ikke sjokolade endel av et reinsdyrs diett så her er vi ikke på hjemmebane..

  Smil er til for å deles men i disse tider får man spise hele sjæl mye lettere enn å dele. Kan informere om satetter 37 minutters løpetur har du forbrent faenskapet..
  I 2022 når igjen kan dele en smil kliner jeg til å kjøper en 2pk så løses dele problemet helt greit

 13. Denne fallgruven av en luke hentyder i stor grad at dette dreier seg om Freia/Mondelez rull med karamellfylt skokolade, også kalt Smil. Den har etter sigende manifestert seg i enten 11 eller 13 biter, og i følge Freias reklame «skapt for å deles siden 1955 – spist alene siden den gang», noe Jesus Quiztus betviler.

  På spørsmål om når en slik sjokolade sist ble delt av 13 personer, finnes lite av empirisk viten, med mindre man tar saken i egne og 12 andres hender. Da med unntak av en YouTube video lagt ut av Live Olsen Bones, datert 28. oktober 2011.
  Denne finner man her:
  https://youtu.be/kXMg1bgV4CM

  Men det er dog ikke ensbetydende med at dette ikke har funnet sted etter nevnte dato. Dermed må man ty til å løse eller ramle ned i luken via logisk ressonnement, med en touch av ren spekulasjon..

  Med restriksjonene i minne, vil det eneste logisk påviselige svaret være:
  «Før restriksjonene trådte i kraft».

  Subsidiært #1:
  I tidsrommet mellom restriksjonene trådte i kraft og skrivende øyeblikk, men da iført munnbind, hansker og omhyggelig bespritet utvortes og innvortes.

  Subsidiært #2:
  På Fiskebasaren i slutten av november, 2020

  Juridisk Avdeling for Helgardering,
  På vegne av Jesus Quiztus

 14. Ørehavnas kvissforening svarer: Sjokoladen Smil ble skapt for å deles i 1955, men den er spist alene siden. Det går selvfølgelig ikke an å påvise at 13 mennesker deler en smil! Om noen prøver seg med et bilde/film med 13 mennesker (kl. 23.59?) som inntar hver sin smilbit for å være sist ute med å påvise dette, så bryter de alt som er av koronaregler. Dessuten kan ikke delingen av 13 biter smil verifiseres kun ved et bilde eller en filmsnutt. Det tryggeste er å spise alle bitene selv, etter en grundig håndvask i 2020. Svaret blir dermed at det ikke går an å påvise dette, og at eventuelle forsøk bør straffes knallhardt av Quizmaster og Bent Høie.

 15. Familien Hverdagsen svarer:
  En i familien (Hverdagsen) var en tur innom Fiskebasaren i Moss denne uka. Der fantes det bare et dusin triste folk – et lokalt korps var det faktisk – som drakk Munkholm. Det kunne virke som om de ikke helt hadde fått med seg at det var en pandemi på gang, da de nektet både munnbind og å holde meteren. Men Smil ville de ha, og de ble glade når vårt muntre familiemedlem dukket opp med den gyldne rullen. Han delte raust en bit til hver og tok den siste selv, og vipps stod stemningen i taket! Bildebevis er forsøkt vedlagt, men vil ikke legge seg i kommentarfeltet. Sekreteriatet kan ta kontakt med undertegnede hvis de ønsker bilde tilsendt i andre kanaler.

 16. Svaret er i 1955. Som de «sier» i reklamefilmen
  «Skapt for å deles i 1955. Spist alene siden den gang.»

 17. Siden korona-restriksjonene ble innført så er det innlysende at ingen har delt en slik sjokolade etter 27. oktober 2020 kl. 23:59

 18. Både Center og SMIL har 13 biter og er skapt for å deles. Vi regner med at sekretariatet ikke er allestedsnærværende og dermed umulig kan vite når det var siste gang noen fant på å gjøre noe slikt, restriksjoner eller ikke. Vi antar derfor det må være noe annet det spørres om, som vi ikke helt har forstått. Vi påstår altså at ingen med sikkerhet kan si om dette var sist gang. Men igjen, her er det nok noe vi ikke ser, som antakeligvis gjør at vårt svar faller på sin egen urimelighet. Det tar vi med et SMIL!

 19. Nei. Ikke tale om. Ingen har noengang delt en smil på 13 personer.
  Om det har forekommet på en reklame, så er det sikkert filmtriks.
  Og, i dag er det kun mormonere eller andre store familier som har muligheten til å iscenesette dette innenfor smitteverns- reglementet.
  Så, vi sier dristig: nei, dette er umulig på påvise, og tilroper oss retten til å klage om noe sier noe annet.

 20. Svadamene hadde en slags plan om å dele en smil på 13 mennesker og dokumentere dette selv. Dessverre kjenner vi ikke så mange mennesker (i allefall ikke som lar seg oppdrive på så kort varsel midt i en pandemi), og dette ble en fullstendig umulig oppgave. Vi kan ikke dele Smil med vilt fremmede i disse pandemitider. Derfor tar vi en råsjans på at ett av de andre lagene har gjort det vi tenkte å gjøre, og at sist gang 13 mennesker delte en Smil var i dag, og at det blir behørig dokumentert i dette kommentarfeltet. We rest our cases.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s