Langfredagsquizaksen 10.4.20

Her kommer Quizaksens langfredagsquiz 10.4.20 fra klokka 20.00.

Da er vi straks klare for langfredagsquiz!

Spørsmåla kommer ett etter ett her, etterhvert som kvelden skrider fram. det blir to runder med ti spørsmål i hver runde.

Dere leverer svarene samlet etter hver runde. Svar legges som kommentar i denne posten.

Oppstart 20.00!

Meld på laget ditt i kommentarfeltet under.

GOD LANGFREDAG, OG VELKOMMEN TIL FREDAGSQUIZ

Opptil flere lag har allerede klart å melde seg på, og enda flere har varslet sin ankomst.

Vi antar at de fleste er klare, har kvesset skjermen (eller hva man gjør) og er klare for oppstart. Spørsmålene kommer ett for ett, svarene leveres samlet etter hver runde. De leveres som kommentar i feltet under.

Vi begynner lunt, med spørsmål 1:

 1. Hvilket kontinent er nå det eneste som foreløpig ikke har noen tilfeller av personer som har fått påvist koronasmitte?
 2. Hvilken historisk kvinne ble i sin tid frikjent av den katolske kirke for hekseri, kjetteri og trolldom, noe hun sikkert hadde satt pris på om det ikke var for at hun ble brent på bålet for hekseri, kjetteri og trolldom 25 år tidligere?

Ser ingen grunn til å dvele foreløpig, og vi stormer videre til neste spørsmål:

3. Hvem er det som ikke får pult, ifølge tittelen på en ny norsk serie som sendes med lansering av nye episoder på torsdager denne våren?

Før vi går til spørsmål 4 minner sekretariatet deltakerne om viktigheten av å opprettholde væskebalansen i påskevarmen. Det kan bli en lang kveld, så ikke mist fokus. Husk også musikk på anlegget!

4. Hvilken norsk arbeidsgiverforening har (i alle fall sånn navnemessig) tilsynelatende latt seg inspirere av forbryterkartellet som utgjør en hovedfiende for James Bond?

Det kommer inn et ønske til sekretariatet om å ikke ha bonusspørsmål i dag, hvordan stiller dere andre dere til den forespørselen?

Vi går uansett til neste spørsmål foreløpig, og formoder at man er moden for litt musikk (spill det gjerne på eget anlegg, om du orker):

5. Hvilken diva har beriket livet til musikkelskere i en årrekke, med låter som på norsk ville hete noe sånt som «Følelser», «Når du tror», «Ta på min kropp», «Helt» og «Mitt alt», og ikke mindre enn to julealbum, henholdsvis «God jul» og «God jul 2 deg»?

Da renner det inn svar angående bonusspørsmålet, noen som kommentarer, noe på messenger og sms. Mens jeg venter på fax og landpostbudet går vi til neste spørsmål, som omhandler noe det ble varslet om på arrangementssida tidligere i dag: Vi skal til det norske språket, til ord og uttrykk, og til 50-tallet.

6. Å bryne, bunte, smøre opp og male er alle uttrykk i en norsk slangordbok fra 50-tallet, og som alle betegner det samme verbet. Hvilket uttrykk ville vi brukt i dag for å beskrive samme handling?

Vi kjører på med ordinære spørsmål enn så lenge, og går til spørsmål 7:

7. Hvilken norsk politiker har vært både kommunalråd, varaordfører, ordfører, byrådsleder, stortingsrepresentant, forsvarsminister og helse- og omsorgsminister (ikke samtidig da, vettu)?

Den var vel såpass grei for de fleste at vi kan gå videre til en lunere nøtt, hvor det faktisk er mulig å få to poeng. Vi skal til forholdsvis moderne kommunikasjonsteknologi:

8. Når man skal opprette et arrangement på Facebook får man mulighet til å legge inn i hvilken kategori arrangementet er, slik at deltakere kan se hva de kan forvente seg. Hvilke to av følgende kategori er IKKE blant alternativene man som arrangør kan velge blant:

 1. Quiz
 2. Østkysthiphop
 3. Okseridning
 4. Syrejazz
 5. Etiopisk samtidsdans

Vi forlater denne/disse kategoriene og går videre til – eller kanskje heller tilbake til musikk. Denne gangen på vårt eget språk, og med en tekst som omhandler flere menneskelige egenskaper:

9. Hva slags type person er det Joachim Nielsen synger at man ikke under noen omstendighet bør sette sin lit til?

Da har vi allerede kommet til siste spørsmål i runde 1, og vi er straks modne for innlevering. Dere får noen minutter til å fullføre det som måtte mangle av svar, før vi starter opp rettinga. Men først spørsmål 10:

10. De såkalte rånerne i søndre Viken, de stolte sønner og døtre av det som tidligere het Østfold, har i en årrekke lagt turen til Strømstad på skjærtorsdag, for å spre god stemning og bidra til klassisk skandinavisk kulturutveksling. I år ble det naturligvis ikke noe av, så hvor tok de og en del andre rånere turen isteden i går?

Det var runde 1, folkens. Ta noen minutter på å konferere med laget, fullføre svararket og sende det inn, så retter vi straks. Innlevering innen 2055.

 

Sekretariatet minner om at det er lurt å skrive på lagnavn – eventuelt å være innlogga. Det har også kommet ønske om et par minutter utsatt frist, et ønske vi selvsagt etterkommer. I mellomtiden oppfordres deltakerne til å øve på litt etiopisk samtidsdans og østkysthiphop. Okseridning frarådes.

 

Da er vi klare for å rette folkens, og vi gjør det sånn at vi retter hverandre. Hvert lag retter laget som leverte etter en selv. De som leverte sist retter de som leverte først.

Her er svarene:

 1. Antarktis (obs – merk at dette var per tirsdag 7.4.)
 2. Jeanne d’Arc (Hun ble frikjent 7. juli 1456, men ble brent allerede 30. mai 1431)
 3. Sigurd
 4. Spekter (Spectre)
 5. Mariah Carey («Emotions», «When you believe», «Touch my body», «Hero» og «My all», og ikke minst «Merry Christmas» og «Merry Christmas II you»)
 6. Å jule opp eller banke noen
 7. Anne-Grete Strøm-Erichsen
 8. Quiz og etiopisk samtidsdans. Men både kongolesisk rumba og moderne voksenpop er til gjengjeld egne kategorier
 9. En fyllik (I låta «Aldri stol på en fyllik» nnn)
 10. Lillestrøm – Norges Strømstad.

Legg inn lagnavn og poengsum på de dere retter i kommentarfeltet.

 

Da har vi resultatlista etter runde 1 klar:

Optimism Opus: 10

Team Antonsen: 9

Stavern: 8

Røde Auger: 8

Quizted Sister: 8

Quizlia: 8

Puzzlemasters: 8

Prompalur: 7

Quizlybears: 7

Mountainplace: 6

Hermanos Augustis: 6

 

Eventuelle klager/rettelser og andre henvendelser kan tas nå, før vi straks starter opp runde 2. Husk å fylle glasset også mens du har pause.

Da har Puzzlemasters fått 8 (som de skal ha) og rykka litt høyere opp på tabellen. Alle er venner og vel forlikt, og vi starter runde 2.

 

11. Hva er det Ola Halvorsen mener man skal late som man lager til hele familien som en del av det nå så livsviktige vaske-henda-ritualet?

Vi fortsetter til neste spørsmål, og kan ikke være dårligere enn i forrige uke, da vi hadde spørsmål om Elsedirektoratet – inkludert nummeret hennes:

12. Hvilken norsk idrettsutøver lanserte for noen år siden sitt eget klesmerke, og ba i den forbindelse misfornøyde kunder om å ringe ham personlig, på telefonnummer 47977370?

Da har angjeldende telefonnummer gått varmt, og vi går videre til neste spørsmål.

13. Ok, her er saken: Klokka er 0945 og du kaster et blikk på din gode, gammeldagse analoge klokke som du har hengende på veggen. Det du ikke veit er at en luring har bytta om på den lange og korte viseren. Hvilket klokkeslett viser klokka?

Det er vel bokstavelig talt på tide å forlate den nøtta der og gå litt videre. Det er atter en gang musikk det skal dreie seg om, denne gangen skal vi til et band:

14. Hvilket nordamerikansk sørstatsband ga ut sitt første studioalbum i 1983, sitt foreløpig siste i 2011, og har blitt aktualisert den siste tida for en låt de ga ut i 1987?

 

I spørsmål 15 er det mulig å få inntil tre poeng. Vi skal til film, og dere får se tre legendariske filmscener gjenskapt i lego-versjon. Oppgaven er selvsagt å skrive hvilke filmer de respektive scenene er fra:

15.

 

Vi skal holde oss litt i samme gata i neste spørsmål, vi skal nemlig til et veldig beslektet medium, riktignok ikke fra det store lerretet, men de noe litt mindre fjernsynsskjermer i de tusen hjem. Vi skal til en TV-serie:

16. Hva heter TV-serien fra 2015 om en historisk person som blant annet ble kjent for å tilby både venner og fiender valget mellom to grunnstoff?

Vi forlater film og serier en stakket stund, og går over på annen underholdning. Vi skal til noe som i alle fall en del av oss betegner som toppidrett. Hva de andre kaller det våger vi ikke å tenke på akkurat nå, men vi skal ihvertfall til:

Sjakk!

17. Etter flere forsøk på å vinne den største hjemlige turneringa vant endelig Magnus Carlsen sin første turneringsseier i Norway Chess i 2016. Hvordan kommenterte han seieren sin?

A) «Jeg var helt konge gjennom hele uka»

B) «Det var en veldig svart/hvit turnering for meg»

C) «Jeg følte meg litt matt underveis»

D) «Nå gleder jeg meg bare til å finne meg en dronning»

 

Jaja, nok om det, vi haster (?) oss videre til neste spørsmål, og skal over på et mer dagsaktuelt tema.

18. Det var verken de onde tvillingene Covidix og Coronix eller den gale vitenskapsmannen Pandemix som tok livet av ham, men derimot et gammeldags hjerteinfarkt kombinert med langt framskreden alderdom. Hva heter den 92 årige franskmannen som døde i mars i år, snaue 43 år etter sin venn og forretningspartner?

Vi koster på oss litt mer musikk, og har nok en gang kommet til noe som tåler å høres på. Så la naboen skjelve, spill den på 11:

19. Hva er det som ikke er støyforurensning, men gir deg en lang vei til toppen om du vil drive med, ifølge et kjent, australsk musikkensemble?

Skulle man sett! Vi har klart å komme oss helt til siste spørsmål i runde 2, og også kveldens siste. Også nå tar vi oss noen minutter til å dvele litt ved egen besvarelse før innlevering. Men først: Spørsmål 20!

20. Da skal vi til dagens forskningsnytt: Hva bør man ifølge nyere forskning ha på seg om natta for å sove bedre, holde huden sunn, holde seg ung og slank og i tillegg for at kjønnsorganene skal ha det best mulig (og dette gjelder da alle kjønn)?

 

Det har kommet inn ønske om å få formulert spørsmål 19 på en bedre måte, men der må nesten sekretariatet få si at å tolke spørsmålet er en del av oppgaven. Vi kan selvsagt ønske lykke til, og så får vi se om noen har mer hell med seg enn det Quizlybears ser ut til å ha på akkurat den.

Innleveringsfrist 22.20.

Da formoder vi at alle skal levere har levert…

Vi kjører samme retteprinsipp som i runde 1, denne gangen får vi det til!

Svara kommer her, folkens:

 1. Guacamole
 2. Olaf Tufte (nummeret er 47977370, hvis noen vil prøve)
 3. Den viser ca. 0849 (litt slingringsmonn her, folkens)
 4. R.E.M. (og låta er «It’s the end of the world as we know it (and I feel fine)»)
 5. A: Pulp Fiction, B: E.T., C: Historien om Pi
 6. Narcos (om Pablo Escobar, som ga de han møtte på sin vei valget mellom sølv og bly, altså enten å la seg kjøpe eller å bli skutt)
 7. B
 8. Albert Uderzo (skaperen av Asterix)
 9. Rock and Roll (AC/DC har låtene «Rock and Roll ain’t noise pollution» og It’s a long way to the top (if you wanna rock’n roll)»)
 10. Ingenting (Fødselsdagsdrakta om du vil. Gjør altså som Marilyn Monroe – bruk kun Chanel no. 5!)

Oppmerksomme quizere har lagt merke til at det ikke ble noen bonusspørsmål denne gangen, det er tross alt forskjell på hurtigheten på nett og så videre, så spørsmålene kommer ikke opp samtidig. Det inngikk derfor ikke som del av den ordinære quizen. Men etter forespørsel blir det en liten bonus-bonanza etter at resultatene er lansert, for de som ønsker. Stay tuned!

 

Vi har en resultatliste! Det ble endringer i teten i runde 2, og det viser seg at Team Antonsen stikker av med seieren denne gangen, etter en meget god sluttspurt! All ære også til Optimism Opus også bare poenet bak. Applaus og klapp på skuldra til alle deltakere, for god innsats og god steming! Husk å hente deg en premie i nærmeste kjøleskap!

 

Tabellen:

Team Antonsen: 9 + 11 = 20

Optimism Opus: 10 + 9 = 19

Stavern: 8 + 10 = 18

Quizted Sister: 8 + 10 = 18

Røde Auger: 8 + 9 = 17

Puzzlemasters: 8 + 8 = 16

Quizlybears: 7 + 8 = 15

Hermanos Augustos: 6 + 8 = 14

Prompalur: 7 + 7 = 14

Mountainplace: 6 + 7 = 13

Quizlia: 8

 

Har du hatt en hyggelig kveld, og lyst på flere tilsvarende?

Vipps en quizmaster (91779187) og tips en venn!

 

Og som nevnt: Straks noen bonusspørsmål for de som ønsker!

—-

All right! RUNDE TRE

Her er reglene: Spørsmålene kommer kjapt, dere må svare kjapt – send svar etter hvert spørsmål. Ett poeng per rett svar, ett ekstra poeng til den som svarer rett først.

 1. Hvilket grunnstoff er det som gjør legeringen amalgam helseskadelig å fylle jekslene med?
 2. Hvor mange øl går det på en ordinær kasse i Norge?
 3. Hvilken skuespiller har gått den lange veien fra å sjekke damer i «Friends» på 90-tallet til å kjøre biler i «Top Gear» på 2010-tallet?
 4. Åra var tydeligvis lengre før. Eller kortere. Eller hvordan det nå blir. Uansett: Hvor lenge varte Hundreårskrigen?
 5. Fleip eller fakta: I Danmark bruker man begrepet Blåmandag om mandagen etter et bryllup?

Svara så langt: Kvikksølv, 24, Matt LeBlanc, 116 år, Fleip (det brukes om mandagen etter konfirmasjonen)

Stillinga etter fem spørsmål:

Team Antonsen: 7

Stavern: 5

Puzzlemasters: 5

Prompalur: 4

Optimus Opus: 4

 

Klare for fem kjappe til?

6. Hva slags produkter produserer selskapet Redken?

7. På hvilken TV-kanal går The Graham Norton Show?

8. Hva heter oppslagsboka til Ole, Dole og Doffen der absolutt all informasjon om absolutt alt står, litt som en pålitelig utgave av dagens Wikipedia?

9. I hvilken by har NATO sitt hovedkvarter?

10. Hvilket legendarisk band opptrådde på Pingvin Club i Oslo onsdag(!) 20. juli 1977?

 

Oioioi! Etter ti spørsmål har vi et nytt lag i tet! Med nesten full pott på spørsmål 6-10 gikk Optimus Opus forbi Team Antonsen.

Stillinga etter ti spørsmål:

Optimus Opus: 13

Team Antonsen: 12

Stavern: 10

Prompalur: 10

Puzzlemasters: 8

 

Da er det klart for de siste fem, folkens!

11. Hva slags brennevin er «Norwegian Ambassador»?

12. Hvor mange dager brukte Gud på å skape Jorden og det som fyller den, i følge Bibelen?

13. Hvor lenge har man vært gift når man feirer stålbryllup?

14. Hvor mye er tre dusin?

Siste spørsmål for i kveld, folkens:

15. Hvilken farge er det på flagget som viser at en strand i Norge oppfyller visse kriterier er kåret til å være blant de beste i landet?

 

De siste spørsmålene var tydeligvis litt tøffere (eller de bare kom seinere på kvelden). Uansett var svarene: Vodka, 6 dager, 11 år, 36 og blå.

Den endelige stillinga etter femten spørsmål blir derfor:

Prompalur: 17

Optimus Opus: 15

Team Antonsen: 12

Stavern: 11

Puzzlemasters: 10

 

Gratulerer til Prompalur med seier (og godt nett?)! Sterk innsats og god utholdenhet brakte dem gull i lynrunden. Hipp hipp hipp!

Premien hentes i nærmeste kjøleskap, kos dere!

Det var alt fra Quizaksens langfredagsstue!

Fortsatt god kveld, folkens!

Med litt flaks ses vi neste uke, og husk:

Har du hatt en hyggelig kveld: Vipps en quizmaster (91779187) og tips en venn!

127 tanker om “Langfredagsquizaksen 10.4.20

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s