Adventsquizaksen 2021

Velkommen til den tolvte utgaven av førjulsstrias intellektuelle motbakkeløp:

Adventsquizaksen 2021!
Reglene er som følger:

 1. Man kan delta alene eller som lag, og man må melde seg på med lagnavn og beskrivelse av laget.
 2. Hver dag legges det ut et nytt spørsmål på et tidspunkt nærmere fastsatt etter algoritmer utarbeidet av Det internasjonale adventsquizforbundet – stort sett ved lunsjtider.
 3. Kun det første innleverte svaret fra hvert lag teller.
 4. Svarer man korrekt innen en time får man tre poeng.
 5. Svarer man korrekt innen midnatt får man to poeng.
 6. Svarer man delvis rett kan man få ett poeng.
 7. Alle hjelpemidler er tillatt, husk at i adventsquiz og kjærlighet er alt lov!
 8. Den som har flest poeng når vi teller opp 1.juledag (eller deromkring) går seirende ut, vinner heder og ære, og kan kalle seg adventsquizmester et helt år.
 9. OBS: Sutring og klaging på motstandere, medspillere, adventsquizsekretariatet eller personer og/eller institusjoner tilknyttet dette, reglement (inkludert spørsmål, vanskelighetsgrad, tidspunkter, klagebehandling, inhabilitet, sekretariatets lemfeldige omgang med og fremleggelse av juridiske betraktninger osv.), surmuling, egotripper og annen generell oppførsel som drar tankene hen mot avdankede nordamerikanske presidenter eller portugisiske fotballspillere, belønnes ikke nødvendigvis med poeng. Med bestikkelser stiller det seg naturligvis annerledes.
 10. Kun gode vibber tillatt.

For påmelding: Skriv lagnavn og en beskrivelse av laget og deres adventsquizaksen-historikk som kommentar på denne sida. Husk også å skrive hvilket lag dere utfordrer.

37 tanker om “Adventsquizaksen 2021

 1. Yes, we know it’s Quizmas time again – stiller igjen, for 6. gang. Vi er et utvidet familielag spredt rundt i Asker, Drammen, Førde, Bergen/Eidsvoll og Sandnes. Grugleder oss til nok en advent med stressa lunsjer, og sikter mot toppen i år. Så da blir det vel å utfordre Sprettballklubben, da! God quiz!

 2. Vi i rideklubben har grugledet oss til Adventsquizen siden januar, minnene om brent ribbe og ihjelstekte pepperkakemenn er nesten glemt, vi har oljet opp søkemotorene våre og stiller med fullt rideutstyr og satser på å galoppere helskinnet i mål 24 desember!
  Piker-88 saler opp og er klare for startskuddet i morgen🦄

 3. Quizluncher’ne har nok en gang varslet om udefinert utvidede lunchpauser, og Google ++ i/på maten og menyen. Hele bestikket kvesset, i lag med inntil videre godt adventshumør og ditto pågangsmot. Bring It On!! 😀👍

 4. Familien Hverdagsen samles atter. Faktisk for ellevte gang! Noen faller fra, nye kommer til og de fleste klamrer seg til sitt opphav. Vi tenker som vanlig at dette blir gøy og ser for oss en hyggelig advent. Men som i familier flest, fører høytid til mye stress, krangling og hat. Heldigvis er alt glemt når roa senker seg skikkelig. Vi går for seier, som vanlig ❤

 5. Lagnavn: Svikerane og den trofaste

  Består av 3 gretne, bitre gamle kæller som deltar for å gjøre romjula litt bedre.

 6. Dahls julebrus er klare for ny runde! Vi utfordrer oss selv til å sanke flere poeng enn i fjor og til å ikke gjøre Hellbillies-feil. Den svir enda. Dahls julebrus består av herr og fru Dahl.

 7. Vi er The Ladies. Holder det gående i år som i fjor og et par år før det. Vi bør nok først og fremst utfordre 2020 utgaven av oss selv. Vi er enige optimister og er klare for å besvare noen enkle nøtter innimellom sjakk, håndball, julebord og all annen vinteridrett.

 8. Jesus Quiztus melder sin ankomst. Foreløpig ingen Sprettballer å se her. Og det synes vi er deilig.

 9. Vi har sett oss nødt til å gjøre noen små endringer når det gjelder lag og navn, men den optimistiske og noe naive tilnærminga til spørsmålene er nok mye den samme her nede på Grimsrødjordet. Vi gleder oss veldig! Og gruer oss litt.

 10. Norsk Sprettballklubb (NSB) stiller i år igjen. Framleis jobbar ganske mange av oss i offentleg sektor, så alle kan vere trygge på at skattepengane deira kjem til nytte. Her er både Viken (Hvilken?) fylkeskommune, fleire variasjonar over staten og eit privat-reiseselskap-tidlegare-kjent-som-eit-offentleg-togselskap. Sprettballklubben er faktisk så internasjonalt orienterte at vi til og med har eit kontor i Brussel (fram til Sprettxit, i alle fall) og eit i New Delhi (!) og snart eit kontor på Stortinget! God advent!

 11. Den lett hedenske trøndergjengen fra Levva Livet er i år komplementert med et knippe smørblide sørlendinger fra de kristneste strøk. Vi gleder oss til en adventstid hvor normale arbeidsoppgaver må vike for jakten på ære og muligens også bestenotering med en plass inne blant topp 15.

 12. Skeletor melder seg på. Første runde med adventsquiz var i fjor, så vår største utfordrer er oss selv og fjorårets poengsum. Skeletor består av ymse utvalg fra røntgenavdeling Sykehuset Østfold.

 13. Overstadig Teige Bruseth består i år som i fjor av Teige og Bruseth. Teige er nok kjent for å være noe mer overstadig enn sin bedre halvdel, Bruseth.. Vi klinka til med delt åttendeplass i fjor, det var gøy! Av damene fra felleskapet kjent som Snus&Søm ser det ut til at bare Fru Dahl er med foreløpig, så vi får vel utfordre julebrusen vi da.

 14. Desember kom atter en gang noe overraskende på de tre Svadamene, men satser på vi likevel er tidsnok til å hive oss med fra start!

 15. Bistandsbyråkratane i Do They Know it’s Quizmas gjenoppstår! Sidan sist (2017) har vi flytta frå Oslo til vestlandets perle Førde og bytta ut 80 prosent av quizlaget. Vi har vel klart å hevde oss greit før – klarer vi å måle oss med tidlegare prestasjonar? Tida vil vite.

 16. Enkelte faller ikke for presset om eksamen og julestri. Vi har ei heller dårlig selvtillit på vår spisskompetanse når det kommer til spørsmålstolkning. I år blir det topp 7

 17. Kontrabeskjed: Dobbeltkommunikasjon internt i organisasjonen. Do They Know it’s Quizmas stiller saman med Yes, we know it’s quizmas-time again i år!

 18. Herr og Fru Laksevåghalsene er i henholdsvis permisjon og ny jobb på kveldstid, og stiller fra første runde for første gang! Satser på å toppe fjoråret og vel så det!

  Vi utfordrer vel NSB da, om vi må, bare for å velge et vilkårlig lag.

 19. Vi gjør som Pippi: «det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert». Litt uten optimismen, men vi hiver oss på. Lager blir bestående av de innen familien som tilfeldigvis har tid.

 20. Raue Weekend er noe sene i avtrekkeren, men melder seg herved (forhåpentligvis på rett sted) til dyst!

 21. Luke 11
  Quizluncherne går i dag for at svaret er IKEA sitt samarbeid med Happn der de har laget en «Monteringsveileder» for å hindre at samboerskap sprekker pga møbelmontering.

 22. Hverdagsens kan ikke skjønne annet enn at byen vi skal til i dag er Rio de Janeiro. Oppkalt etter en elv som ikke eksisterer. Den største fotballbyen (med det mest kjente stadionet), den nest største byen i Brasil og den tredje største byen i Sør-Amerika. Statuen over byen sørger for at det spirituelle blir ivaretatt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s