Luke 1

Hei og velkommen til årets adventsquizaksen, førjulsstrias intellektuelle motbakkeløp!

Vi starter årets Adventsquizaksen med et tematisk sett nærliggende tema, selv om de fleste muligens skulle ønske vi nå hadde fått dette litt på avstand:

I starten av mars fikk Erna første vaksinedose, og andre dose fikk hun i april. I mellomtida var hun underlagt et slags portforbud.

Spørsmålet er: Hva slags vaksine er det snakk om? Og ja da, for de som måtte være i tvil: Vi skal til Bergen!

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett over midnatt, og ditt svar blir ikke synlig for andre før fasit er lagt ut.

NB! Regel for dagen: Rett svar innen klokka 18.00 gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

Fra og med i morgen må man svare korrekt innen en time etter at spørsmålet er lagt ut for å få tre poeng – og følg med: spørsmålet kommer ved lunsjtider.

31 tanker om “Luke 1

 1. Pingvinen Erna var flink og tok vaksinen mot fugleinfluensa i mars 2021, mens blant annet Fru Svart og Hermine postet frenetisk på Pingubook om overgrep i form av innestenging i telt og nedtapping av plaskedam, brudd på grunnlov og 5G-chipping.

  Tjohopp! Fugleinfluensavaksinen Gallimune, der, altså!

 2. I dag skal vi til pingvinen Erna som i mars/april fikk første og andre dose mot fugleinfluensa.

 3. Vaksinen det er snakk om er gallimune-vaksine mot fugleinfluensa.

  Erna måtte bo i telt i perioden mellom første og andre dose, skjermet for eventuelle sekreter og fjerne slektninger fra oven.

 4. Hverdagsens svarer at vi her skal inn i fugleriket og til vaksinasjon av de søte pingvinene som lever sine liv i Akvariet i Bergen. En av dem har fått navn etter tidligere Statsminister Erna, og den stakkars fuglen måtte i karantene etter å ha fått Gallimunevaksine mot fugleinfluensa

 5. Vi skal så absolutt til Bergen. Nærmere bestemt Akvariet i Bergen. Torsdag 4. mars i år fikk pingvinen Erna og 28 andre pingviner første dose av fugleinfluensavaksinen. Et stikk rett i brystet, huttetu! Etterpå måtte pingvinene sitte i et telt med portforbud for å hindre smitte til tamme fugler.

 6. Det er snakk om vaksine mot fugleinfluensa. Den het Gallimune.

  Ergo, Erna er nå gallimmun mot fugleinfluensa.

 7. Her er det snakk om vaksinen mot fugleinfluensa. Pingvinene på akvariet i Bergen, deriblant pingvinen Erna, fikk vaksine mot fugleinfluensa 4. mars 2021, og fikk andre stikk en måned senere. Mattilsynet innførte et portforbud for å hindre videre smitte av fugleinfluensa.

 8. Ikke overraskende gikk tankene hos alle Svadamene umiddelbart til korona og vår tidligere statsminister. Det var likevel noe som skurret med tanke på dette portforbudet. Tvilen ble ikke mindre da det ble bekreftet at statsminister-Erna fikk sin første vaksinedose i slutten av April. Kunne det være en annen Erna det var snakk om? Kunne det være en annen vaksine?
  Etter utallige forsøk på å få søkemotoren til å innse at det finnes både andre Ernaer og andre vaksiner (lettere sagt enn gjort!), så slo flaksen til hos den ene Svadamen.

  Bergen har nemlig ikke bare statsminister-Erna, de har også pingvin-Erna. Og pingvin-Erna fikk første dose med fugleinfluensavaksine i begynnelsen av Mars. Det gjorde forøvrig også de andre 28 bøylepingvinene hos akvariet i Bergen. Frem til dose 2 i slutten av April ble alle 29 pingvinene pålagt portforbud av mattilsynet, og karantenetiden ble gjennomført i telt. For spesielt interesserte kan det også nevnes at vaksinen som ble gitt var Gallimune.

 9. Quizzefar og Reinsdyrene satser på fugleinfluensa i Bergen akvarie….
  4. mars 2021 kl. 13:28 Vaksinert mot fugleinfluensa: De 29 pingvinene på Akvariet i Bergen ble i dag vaksinert mot fugleinfluensa.
  I fjor høst spredte fuglesykdommen seg i Europa, og kom til Norge i november.

  Mattilsynet har innført «portforbud» for å hindre smitte til tamme fugler, og pingvinene er derfor nå i et telt slik at andre fugler ikke skal komme inn, og potensielt utsette pingvinene for smittefare.

  En av pingvinene som i dag fikk et stikk i brystet er Erna, oppkalt etter statsministeren som i sin tid hadde sommerjobb på Akvariet. Andre dose blir gitt neste måned

 10. Pip, pip! Her skal vi frem til vaksine mot fugleinfluensa. Som Erna, (og sikkert Pingu) og de andre ikke-flybare fuglene i Akvariet i Bergen fikk rett i brystkassa i mars/april -21.

 11. Vi skal til Bergen og Akvariet, der Erna og de andre 28 pingvinene fikk fugleinfluensavaksine.

 12. Pingvinen Erna, bosatt på akvariet i Bergen, fikk sin første vaksinedose mot fugleinfluensa 3.mars noe som medførte portforbud i 30 dager.

 13. Årets første luke og vi innrømmer at vi holdt på å la oss finte, men neida!
  Det er altså snakk om vaksine mot fugleinfluensa, og denne fikk pingvinen Erna første dose av i mars og med dose to på planen i april. Pingvinen Erna holder til på Akvariet i Bergen sammen med 28 andre pingviner☺

 14. Kambokanonene starter sterkt og klinker til med svar før klokken 18. Erna Solberg var under etterforskning for å ha spist for mye sushi denne perioden, og hadde selvfølgelig ikke tid til vaksine. Men en annen som kanskje også liker rå fisk er Pingvinen Erna i Akvariet i Bergen! Hun fikk Gallimune-vaksine som plaster på vingen for at hun har vært stengt inne i et telt.
  Men hun får i hvert fall ikke fugleinfluensa.

  Svar: Gallimune-vaksine

 15. Vi skal vel til Akvariet idag, og en underskattet kulinarisk lekkerbisken : Pingviner! Nærmere bestemt bøylepingvinen Erna. Som fikk sitt første skudd med vaksine mot fugleinfluensa i mars, av type Gallimune

 16. Her må det være snakk om vaksine for fugleinfluensa som første dose og vaksine for corona som dose to.
  I hvert fall fikk pingvinen Erna en slik vaksine i mars.

 17. Gallimune, mot fugleinfluensa, til pingvinen Erna ved akvariet i Bergen i begynnelsen av mars.

 18. Ååå hoi! Det var jammen flaks fjorårets adventsquiz lærte oss at disse oppgavene må leses nøye og leses igjen. Og at hvis noe er for lett til å være sant, så er det faktisk ljug.

  I luke 1 skal vi til Akvariet i Bergen hvor pingvinen Erna og hennes 28 kollegaer i våres fikk vaksine mot fugleinfluensa. For å unngå smittespredning til andre fugler ble «kompani Erna» holdt innestengt i et eget telt. Et slags portforbud som minnet litt om en ufrivillig sushifest på Geilo med alt for mange deltakere. Fugleinnfluensavaksine der altså. Nesten under radaren.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s