Luke 10

Etter en stille og rolig torsdag som ikke voldte lagene for mye hodebry, er det på tide å få hjernen på banen igjen som opptakt til helga:

Han er vel ikke akkurat racketforsker selv, som man sier, men han satte nok likevel i sin tid en del flere enn gjennomsnittlig av dem i sving.

Og med nøkkeltallene 7, 13 og 170, og la oss legge til 62, skal vi frem til en hissigpropp som kanskje har latt seg temme av kjærlighet – hvem vet. For noen ganger er kanskje nettopp kjærlighet nok.

Hvem skal vi frem til i dag?

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

Rett svar innen én time (13.30) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

26 tanker om “Luke 10

 1. Tennisspilleren John McEnroe! Hissig type. 62 år. 170 uker som verdensener 13 singelturneringer og 7 titler mot rivalen Bjørn Borg. Han er gift med Patty Smyth (IKKE Patti Smith) som sang «Sometimes Love Just Ain’t Enough» med Don Henley. Men for John var det nok.

 2. I dag skal vi frem til racketkasteren og hissigproppen John McEnroe. Skeletor sier seg ferdig med dagens luke og skal nå sette pasienten i fokus igjen.

 3. Fju! Etter tidenes villspor i går er det godt å kunne svare John McEnroe i dag. Han er gift med Patty Smyth hvis mest spilte låt på Spotify er Sometimes Love Just Aint Enough.

 4. Patty Smyth (som for all del ikkje må forvekslast med Patti Smith) var ikkje like imponert over dei musikalske eigenskapane til ektemannen sin som den eminente trommeslagaren Lars Ulrich var. Ulrich skal ha uttalt at han har eit «natural instinct for music», medan Smyth meir nøkternt sa «In the future only one of us will be working away from home on a music tour and it ain’t gonna be you!»

  Mannen dei sa dette om var John Patrick McEnroe Jr., som nok var ein meir habil tennisspelar, om enn med noko tøyleslaust temperament. Han har no rukke å bli 62 år gamal, men før det har han sanka med seg 7 grand-slam-singles-troféar, 13 single-troféar i same sesong (1984) og å bli rangert som verdas beste tennisspelar i 170 veker.

  Vi tar oss i å lure på kva han kunne fått til med ein sprettball.

 5. En hissigpropp med korte hvite shorts i nostalgiens tegn er John McEnroe. Han er gift med sangeren Patty Smyth (som bl.a. er kjent for hiten Sometimes Love Just Ain’t Enough med Don Henley). 7 viser til antall grand slam-titler McEnroe vant, 13 til rekordhøye singlegevinster i én sesong, 170 til antall uker som toppranket, og 62 til nåværende alder?

 6. Her var det facts og tall luncherne kunne forholde seg til. Vi skal til tennis virtuosen / grinebiter’n John McEnroe. 62 år, 7 grand slam single, 13 i double, verdensener i 170 uker- og gift med musiker Patty Smyth

 7. I dag skal vi til John McEnroe.

  Den 62 år gamle Hissigproppen som er gift med Patty Smith.

  McEnroe vant 7 single Grand Slam titler, og satte i 1984 rekord ved å vinne 13 single turneringer på ett år. Han var til sammen ranket som verdens beste tennisspiller i 170 uker.

 8. I luke 10 skal vi til en herre kanskje ikke mest kjent fra House of Pain sin melodi Jump around:
  I’ll serve your ass like John McEnroe

  Vi skal til racketknuseren John McEnroe, altså.
  Jesus Quiztus hopper videre ut i fredagen:
  I’ve got more rhymes than the Bible’s got Psalms.

 9. For de av Svadamene som vokste opp med kun NRK tilgjengelig, så bestod barndommen av mye tennis. Den store helten var selvfølgelig Bjørn Borg. Den som imidlertid forhindret bestefar fra å sovne foran skjermen, var John McEnroe. Høydepunktet var selvfølgelig når både Borg og McEnroe var på banen samtidig – da fløy gnister og tennisracketer alle veier.
  John McEnroe var nummer en i verden i 170 uker, har 7 grand slam titler og vant 13 singleturneringer i sitt beste år i 1984. Han er nå 62 år, og har tilbrakt flere av de årene i et koselig lite hus med adresse 13 Tennis Court Road.

 10. Hverdagsens svarer denne gangen John McEnroe. Den hissige tennisspilleren på 62 år med 7 Grand Slam titler og som satt på tennistronen i 170 uker

 11. John Mcenroe, spilte med racket (tennis) er 62 år, var særdeles hissig. Han har 7 grand slam titler, 13 singles tournaments og hadde verdensrankingen i 170 uker. Hans kone er artist med hiten «Sometimes Love Just Ain’t Enough»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s