Luke 13

Ikke veit jeg om han er god til å kommandere, men han var enormt forut for sin tid, da han beskrev det som i sin tid nok var ment som klønete, men som i dag mer betegner et svært populært innlegg i sosiale medier. Vi skal faktisk helt tilbake til starten på det glade 90-tall, og hadde jeg giddet å spørre vedkommende om en live-opptreden ville han helt sikkert slengt med en liten hilsning.

Hvem skal vi til?

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

Rett svar innen én time (13.10) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

19 tanker om “Luke 13

 1. Kommandør av st. Olavs orden Halvdan Sivertsen ga i 1991 ut sangen «ti tusen tommeltotta». Sangen er om klønehet, men beskriver det moderne konseptet «likes» på sosiale medier ganske tidlig.

 2. Kommandør Halvdan Sivertsen! Titusen tommeltotter er strait å få på SoMe. Fra plata Hilsen Halvdan.

 3. Ufattelig å bruke 1ms på å tenke norsk artist med kommandør rang. Men ytterligere 1,5 t å komme frem til Halvdan Sivertsen 😂 1991, Hilsen Halvdan, ti tusen tommeltotta må kunne sies å være svært populært

 4. Etter ett svalestup ned til femte plass så kommer vi med litt mindre selvtilitt til bordet med dagens svar.
  Skal vi til kommandør av st. Olav orden med både selbuvotter og overdrevent antall tommer med neglesprett ? usikker om alle 10 tusen er tomler opp men det går vi ut i fra at ikke er relevant….

  Halvdan Sivertsen er i hvertfall dagens forlag til svar fra Quizzefar og Reinsdyrene

 5. Å hei! Denne satt langt inne! Men dette må være Halvdan Sivertsen. Han er blitt Kommandør av St. Olavs orden (uten at det nødvendigvis sier noe om kommando-evnene hans), og tidlig på det glade nittitallet gav han ut landeplagen «Ti tusen tommeltotta», som etter dagens standard ville vært svært vellykket respons på et innlegg, feks på Facebook. Han har også gitt ut konsertplata «Hilsen Halvdan». Takk for i dag!

 6. Det er redusert aktivitet i stallen i dag grunnet planleggingsdag i rideklubben, men vi leier likevel en av hestene over målstreken. På ryggen til den denne hesten sitter en kar ved navn Jean-Luc Picard. Han insisterer på å bli brakt over mållinjen, så da får vi vel avgi denne karen som dagens svar.
  May you live long and prosper!

 7. I dag tror vi svaret må være Commander of the British Empire, Rowan Atkinson, og hans alter ego Mr. Bean, som sies å ha oppfunnet selfien allerede tidlig på nittitallet.

 8. I dag skal vi til ti tusen tommeltotta og Komandøren av St Olavsorden. «Hilsen Halfdan» Sivertsen.

 9. Etter å diskutert langt om lenge og lengre enn langt, har Jesus Quiztus kommet til at gud er helt nazi fordi han skal bestemme alt og sånn. JQ utløser dermed Godwin’s lov og svarer i mangel av bedre argumenter: mannen med det ironiske navnet Mike Godwin.

  JQ tar opp igjen diskusjonen videre med sekretariatet, skulle svaret vise seg å ikke stemme.

 10. I dag har Skeletor atter hatt hendene fulle med dette evinnelige pasientfokuset, og derav mindre tid til quizfokus. Ikke så farlig i grunnen, vi er fortsatt i stuss kl 23:30. Vi må velge ett av alle ørti alternativer som ikke passet 100 prosent med kriteriene, og går da for dette:
  Forfatter Neal Stephenson oppfant i 1992
  begrepet «metaverse» i sin science-fiction-bok «Snow Crash.» Denne beskriver en virtual reality-basert etterkommer av internett. I boken bruker menneskene digitale avatarer av seg selv for å utforske online-verdenen, ofte som en måte å rømme fra en dystopisk virkelighet. Nesten 3 tiår senere er dette i ferd med å bli virkelighet med Marc Zuckerbergs fremtidsvisjon Meta. Svaret blir derfor Neal Stephenson. Takk og godnatt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s