Luke 14

I dag skal vi ikke til en hovedstad, men likevel en nokså kjent verdensby. Naturfenomenet den har fått navnet sitt fra eksisterer rett og slett ikke, selv om naturen den omgir seg med i seg selv er fantastisk. Og reint spirituelt må den også kunne sies å være godt ivaretatt. Til alt overmål har den i en annen verdensdel en slags navnesøsterby som heller ikke er hovedstad, ikke minst fordi den tilhører en region som ikke er selvstendig. Uansett: Byen vi skal til sies å være størst på noe, nest størst på noe annet og tredje størst på i og for seg det samme som den er nest størst på, i en større skala.

Hvilken by?

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

Rett svar innen én time (12.50) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

24 tanker om “Luke 14

 1. Vi tipper byen vi skal frem til er Los Angeles, hvor engler er det ikke-eksisterende naturfenomenet. En slags navnesøster finner vi i Russland: Arkhangelsk. Los Angeles er USAs største by i utstrekning, nest største by i folketall, og tredje høyest folketall i Nord-Amerika.

 2. Sprettballklubben tar i dag turen til Rio de Janeiro, byen ved januar-elva, som slettes ikke finnes. Likevel er både denne vakreste byen og delstaten den ligger i, oppkalt etter denne imaginære elva. Byen er Brasils nest største by, delstaten er tredjestørst, men mottar likevel flest turister av alle byer på den sørlige halvkule. I alle fall utenom pandemien.

 3. I dag drister Svadamene seg til å svare Rio de Janeiro. Navnet har byen fått fra den ikke eksisterende Januarelva. Rio er den nest største byen i Brasil og tredje største i Sør-Amerika. De er størst på karneval, og 5 dager i februar hvert år (nesten) fylles gatene med millioner av festende og dansende mennesker.
  Denne navnesøsterbyen er vi litt usikre på, men velger å nevne at Belfast, som ikke er hovedstaden i Nord-Irland, er oppkalt etter elven Farset. I motsetning til Januarelven har denne elven eksistert, men siden den nå går i rør under Belfast anser vi statusen som eksisterende elv som tilbaketrukket.

 4. Rio de Janeiro fikk navnet sitt fra en elv som rett og slett ikke eksisterer. Den er spirituelt godt ivaretatt av Jesus-statuen på fjellet, og er ikke hovedstaden i Brasil. Men her er vi på tynn is. Elv eller ikke.

 5. Ble jobbing på overtid i dag også for reinsdyrene men heldigvis bare 50 %
  Ser ut som det er Rio de janeiro vi skal til i dag.

  Quizzefar

 6. Vi går for byen oppkalt etter en elv ingen av navnefedrene gadd å sjekke om eksisterte; Rio de Janeiro.

 7. Verdens største karneval, nest størst i folketall i Brazil og tredje størst i folketall i Sør-Amerika. Med navn etter en elv, som viste seg å egentlig være en bukta, og sånn sett aldri har eksistert. Kristusstatuen står for spiritualismen, og har god utsikt til Sukkertoppen, strendene og resten av den flotte naturen som omgir byen! Navnesøsterbyen derimot var verre å knekke, men står mellom Bilbao og Genova, Bilbao er oppkalt etter elvemunningen og er naturlig regionshovedstad som gjerne blir selvstendig, mens Genova har navn fra Janus/Januar, som byen vi skal frem til.

  Vårt svar; Rio de Janeiro

 8. Byen vi skal til i dag er Rio de Janeiro. Det betyr januarelva, da oppdagerne trodde de fant en elvemunning. Det viste seg at det ikke var en elvemunning, derfor finnes naturfenomenet ikke. Byen er størst på karneval, nest størst i Brasil og tredje størst i Sør-Amerika. Spirituelt er byen godt ivaretatt av Kristusstatuen.

 9. Skeletor sliter litt i motvind om dagen, men vi er ikke sånne som gir opp. I dag prøver vi oss på Rio de Janeiro. Den har sitt navn Rio etter en elv som ikke finnes, er godt spirituelt påpasset av 30-meters Jesus, har verdens største karneval, er nest største by i Brasil og tredje største by i Sør-Amerika. Ja, så får vi se da.. om vi er like på villspor som conquistadorene.

 10. Hverdagsens kan ikke skjønne annet enn at byen vi skal til i dag er Rio de Janeiro. Oppkalt etter en elv som ikke eksisterer. Den største fotballbyen (med det mest kjente stadionet), den nest største byen i Brasil og den tredje største by i Sør-Amerika. Statuen over byen sørger for at det spirituelle blir ivaretatt.

 11. Djiiisøz kveztus er møkklei googling I dag, så vi går rett på sak. Svaret er Rio de Janeiro. Det er bare å spørre! Kan alt om den byen nå.

 12. Seint svar igjen fra Levva Livet. Hvis dette nå blir feil blir vi iltre…

  Vi skal til Rio de Janeiro. Byen med navn etter ei elv som ikke finnes. Med Jesus og verdens største urbane skog i bakgrunnen.
  – ikke hovedstad, men både nummer to (by) og tre (fylke) i antall folk.

  Så var det søstera… vi er ganske (u)sikre på at det er Jerusalem. Al Quds. City of God, som man kaller Rio…

  Men uansett: Rio de Janeiro

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s