Luke 16

I dag er det en fellesnevner vi skal til, noe som skiller disse fra en god del av resten av film- og TV-bransjen, det er altså det særegne vi skal fram til i dagens luke. Og hva er det snakk om? Joda, det er en sci-fi-klassiker fra 1968, en skandinavisk klassiker fra ’57, en romantisk film noir fra ’42 og en førstefilm i en 2000-tallsserie som alle har dette til felles, og hvis vi i tillegg slenger på en om romvesener fra midten av 90-tallet og S01E03 (2002) i en overraskende populær serie så skulle bildet være komplett.

Hva er det snakk om?

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

Rett svar innen én time (13.20) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

24 tanker om “Luke 16

 1. Det ser ut til at både Kubrick, Bergman, Casablanca, Jeff Goldblum og tredje episode av The Wire var opptatt av/inneholder sjakkpartier, og da blir svaret vårt noe så enkelt, eller for så vidt vrient, som sjakk.

 2. Sprettballklubben spretter innom 2001: En romodyssé, Det syvende segl, Casablanca, X-Men, Independence Day og The Buys (en episode av The Wire) og legger merke til at vi har velta en hel haug sjakkbrikker på veien. Vi svarer derfor at det som skiller disse filmene fra en god del andre er at de har en scene der det spilles sjakk.

 3. Vi tar en sjanse på at fellesnevneren for disse er at titlene inneholder noe med sirkulær form. Det være seg planeten i Planet of the apes (1968), seglet i Det sjuende segl (1957), månen i Moontide (1942), ringen i Fellowship of Ring (2001), planeten Mars fra Mars Attacks! (1996) og smultringen fra Grannies doing doughnuts, episode 3 av Top Gear.

 4. Fellesnevneren vi skal frem til i dag, er at det i alle disse filmene og seriene spilles sjakk i minst en scene. I Casablanca, Det syvende segl, 2001 en romodysse, The Wire (S01E03), Independence day og Harry Potter – De vises stein.

  Svar; Sjakk.

 5. Vi satser på at fellesnevneren er at boka er basert på filmen/serien og ikke motsatt. Som jo er mer vanlig.

 6. Fellesnevneren du ville vi skulle finne i disse filmene er sjakk!
  Og med det tar pikene resten av dagen fri!

 7. Fellesnevneren vi skal til er sjakk. I både Casablanca (1942), Det syvende segl (1957), 2001: en romodyssé (1968), Harry Potter, Independence Day og i serien the Wire blir det spilt sjakk.

 8. Fellesnevneren er Sjakk.

  Det er litt av en reise vi skal innom her, der høydepunktene står i kø: Casablanca, The Seventh Seal, 2001 a Space Odyssey – og Harry Potter. Samt ID4. I alle disse filmene spiller sjakk ulike roller: som bilde på døden, som nøkkel, etc.

  Men, høydepunktet er nok likevel scenen hvor D’angelo i The Wire forklarer sjakkreglene ved å sammenligne med dynamikken i gjengmiljøet. En av de herligste scenene i det som kanskje er historiens beste TV-serie.

 9. Her skal vi til fire filmer og en episode i en tv-serie som ikke hadde lange nok manus til fylle tiden De har alle brukt denne ekstra tiden til få med litt sjakk.
  Går ut i fra at dette er quizaksens filmfavoritter av den grunn
  Fellesnevner: Sjakk

 10. Hva er felles for Casablanca (42), Det syvende segl (57), En romodyssé (68), Independence day (96), Harry Potter (2001) og vidunderlige The Wire (02) – jo brettspillet SJAKK. Svar avgitt fra Fam. Hverdagsen.

 11. I følgende filmer/serier er det sjakkscene. 2001: A space oddyssey. (1968) Seventh seal (1957). Casablanca (1942). x-men (2000-serie). independence day (1996). the wire s01e03 (2002).
  Så fellesnevneren blir sjakk!

 12. Nei, dette var vanskelig. Nå har vi lest om hundre nyinnspillinger og hørt oss gjennom obskure låter med strofer fra filmtitler. Misfits sin låt Mars Attacks var et artig gjenhør. Det blir likevel for søkt, slik det ofte er med rockelåter. Men planeter er runde, ringer er runde og smultringer er det. Er svaret noe så banalt som runde ting? Det kan noen i tilfelle skrive en veldig banal og enkel rockelåt om. Round, round, round, round I get around.

 13. Svadamene er så slitne av å finne fellesnevnere at vi har havnet i en mental indre reise hvor tid og sted er sammenflettet på en kaotisk måte, og hvor det som var, er like viktig som det som er…og håper dette er svaret. Noe det sikkert ikke er – men dette skjedde når vi prøvde å finne fellesnevnere mellom Ingmar Bergman og Stanley Kubrick. Sånn kan det gå…Vi håper på litt belønning for innsatsen – selv om resultatet ikke står helt i forhold…

 14. Neida, joda. 2001 En romodyssé? Nei, Planet of the Apes! Eller? Fakk! Sjuende seglet? Sikkert. Kanskje Ni Liv. Fakk! Casablanca? Casablanca. Independence Day, fordi Jeff Goldblum. X-men. Firefly? Den episoden med hun ifra Madmen. Iallfall om en ikke følger Joss Whedons rekkefølge.
  Fakk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s