Luke 19

Jeanette og Fredrik har vært ute og dykka, det er det bare én av dem som har gjort før. Hun er ellers mest vant med vindrikking, tvilsomme herrehistorier og enda mer tvilsom bakst. Han er derimot definitivt i sitt rette element.

Men hva er det han tilbyr henne som setter henne helt ut?

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

Rett svar innen én time (13.10) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

24 tanker om “Luke 19

 1. Jezuzquiztuz synes denne var litt på kanten, men mye kan fikses med et par Ave Mariaer. Jeanette blir noe satt ut når hun får tilbud om langslangen til Fredrik.
  Langslangen der altså…

 2. Jeanette blir litt satt ut da Fredrik forklarer at dersom ho går tom for gass under dykking, kan ho komme til han og få langslangen hans.

 3. Jeanette pleier vanligvis ikke å hengi seg hverken til sportslige eller altruistiske aktiviteter, men hva gjør man ikke for kjekke karer i dykkerdrakt. Dermed havner Jeanette på litt dypt vann, mens hun gjør en innsats for TV-aksjonen. Sånn til daglig så er det vel andre som blir satt ut av Jeanette, men når Fredrik tilbyr henne langslangen, så blir jaggu Jeanette litt satt ut hun også.

 4. Fredrik tilbyr «Jeanette» langslangen sin!!! Hvem blir vel ikke satt ut av sånt, lurer vi på.

 5. Fredrik og Jeanette dykker sammen for å finne plast i forbindelse med TV-aksjonen til NRK. Når Fredrik instruerer henne de ulike symbolene Jeanette skal bruke når hun dykker sier Fredrik at Jeanette skal få «langslangen sin» dersom hun går tom for luft. Dette tolker Jeanette selvfølgelig som noe annet, og hun blir helt satt ut. Svar er altså: Fredrik tilbyr langslangen sin.

 6. Jeanette (aka Robert Stoltenberg) har vært med Fredrik Myhre og dykket etter plast i forbindelse med årets tv-aksjon. Under seansen tilbyr Fredrik Myhre henne langslangen sin, hvilket vipper Jeanette en smule av pinnen. Så i dag svarer Skeletor enkelt og greit «langslangen» 😏

 7. Skal til en av Robert Stoltenbergs mange alter ego her, frisinnede Jeanette på dykketur under TV aksjonen 2020. Som , merkelig nok, blir lsatt ut når dykker-Fredrik tilbyr henne «Langslangen» sin

 8. Når ‘a Jeanett (Robert Stoltenberg) forbereder seg på plast-dykketur med Fredrik Myhre fra WWF i forbindelse med TV-aksjonen 2020, tilbyr han henne «langslangen» sin. Hvis hun skulle komme til å gå tom for oksygen vel å merke.

 9. Fredrik Myhre fra Moss og WWF er ute å dykker etter plast med Robert stoltenberg figur Jeanette. Under instruksjon får hun beskjed om nødprosedyre ved tom luft. Fredrik sier da at hun da vil få langslangen hans.. her misforstår hun hva langslangen er og bryter ut: skal jeg få langslangen din ?..håhåhå her snakker vi!

 10. Langslangen.

  Så vidt vi forstår, skal vi her fram til Robert Stoltenbergs karakter Jeanette, som i forbindelse med TV-aksjonen dykket etter plast med en dykker kalt Fredrik. Jeanette er på sitt mest perplekse når Fredrik forklarer at dersom hun ikke får luft fra sin egen tank, skal han gi henne langslangen sin. Siden blir Jeanette mer opptatt av både vin og sexleketøy, men dette har hun glede av på eget initiativ.

 11. Fredrik Myhre i WWF er ute og dykkar etter havplast saman med Jeanette Freiholt (Robert Stoltenberg), men ho misforstår nok intensjonen når han tilbyr henne langslanga si.

 12. Jeanette ble helt satt ut da Fredrik fortalte henne at hvis hun går tom for gass under vann, må hun gi ham et signal. – Da må du komme til meg og få langslangen min. Da blir Jeanette helt i ekstase. – Oi, oi, her snakker vi!

 13. Jeanette og Fredrik skal dykke etter plast..
  Han sier.. hvis du går tom for luft så må du komme til meg så skal du få langslangen min….noe som i Jeanett sin verden betyr noe ganske annet

 14. Klage på poenggivning luke 7:

  Da klagen sendt pr epost 8. desember ikke ser ut til å ha kommet sekretariatet i hende, velger vi å i tillegg legge den inn her.

  NSB

  ….

  Det er to drikker som beviselig er varme blant emojiene: «hot beverage» og «tea». Det vet vi siden det vi kan se væsken og det bokstavelig talt ryker av den. NSB mener at vi derfor skal ha full score (3 poeng). Ytterligere begrunnelse følger.

  Slik lød spørsmålet: Hvilke varme drikker er det så vi har å velge mellom?

  Spørsmålet lød ikke slik: Hvilke drikker som kan være varme, er det vi har å velge mellom?

  Mate-emojien viser et beger. Vi vet ikke at det faktisk er mate inni, og vi kan heller ikke vite om maten er varm eller kald. Mate kan som kjent serveres på begge måter.

  Det samme er tilfellet med sake-emojien. For det første viser den en flaske, ikke selve saken. Vi kan heller ikke vite om eventuelt innhold er varmt eller kaldt, siden sake blir servert på begge måter.

  Subsidiært, hvis det er slik at quizmaster insisterer på at man må ha alle fire, må også en femte også være med: Tåteflasken/melkeflasken. Melk kan serveres kald, og som regel blir den jo det. Men akkurat fra tåteflaske serveres den omtrent utelukkende i oppvarmet tilstand. Hvis mate og sake teller, gir det ikke mening at tåteflasken ikke teller da denne minst like ofte serveres varm.

  … Og også da bør NSB ha 3 poeng, siden vi er innom både hot beverage, tea, mate, sake og melkeflaske i det utvidede svaret vårt. Vi har dermed vist at vi forsto spørsmålet.

  Vi vil som et siste poeng påpeke at poenggivningen denne runden kan fremstå noe vilkårlig. Farfars bar har fått full score, selv om de inkluderte melkeglass+honning i svaret sitt. Klikken har fått full score, selv om de inkluderte både varmt vann fra springen, tåteflaske og et glass melk i svaret sitt.

  En tredje mulighet er at ingen lag har helt riktig svar denne gangen: Faktisk spør quizmaster om varm drikke fra beger, i alle fall går det an å også tolke spørsmålet dit hen. Og det er bare tre varme drikker blant emojiene som er i beger: sake, te og mate… for kaffen serveres i en kopp (den har hank), og den varme melken i en tåteflaske.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s