Luke 23

Én dansk forfatter, én stortingsrepresentant, én avdød norsk, og én avdød britisk forfatter, én like avdød (i den grad denslags gradbøyes) svensk poet, én journaliststudent, én journalist og forfatter med pakistanske røtter, samt et par andre høyst levende forfattere og både norske og svenske streker.

Hva slags høytid gir dette?

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

Rett svar innen én time (13.45) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

20 tanker om “Luke 23

 1. Forlaget Manifest gjentar fjorårets suksess og kommer for andre gang med juleheftet Rød jul, som blir svaret på dagens luke.

  Sprettballklubben på sin side gjentar fjorårssuksessen med å pynte treet i grevens tid (dvs. rett før grevinnen skal innta sitt fødselsdagsmåltid) og å snuble litt færre enn elleve ganger i tigerskinnet.

 2. Det hodet er fullt av renner munnen over med, så vi svarer Jul. Dette er ikke pga datoen i dag, men inspirert av den svenske poeten Bjørn Julén og stortingsrepresentant Jul Tore Kittelsrud fra Fremskrittspartiet

 3. I dagens luke skal vi til høytiden jul, bl.a. skrevet om av den danske forfatteren Suzanne Brøgger, den avdøde poeten Karin Boye, den avdøde britiske forfatteren Charles Dickens og den avdøde norske forfatteren Alf Prøysen. Videre har stortingsrepresentant Abid Raja opptrådt som Nissen i NRK-programmet Maskorama, og forfatter og journalist Kadafi Zaman har ledet Juleaksjonen på TV2. Han har i sin tid også vært journaliststudent. Til slutt må nevnes norske og svenske «streker» signert Kjell Aukrust og Carl Larsson, som begge har avbildet julen på ulike måter.

 4. Nei vettu, det gir oss høytiden jul!
  Og mens vi er inne på det; Pikene i rideklubben benytter samtidig anledningen til å ønske alle en riktig så god jul❤🦄

 5. Vi satser på julefeiring. Teorien bak forslaget er vag, søkt og altfor omfattende til å publiseres. Vi har egentlig rett og slett ikke peiling.

 6. Med reinsdyr foret på gjæret eple skrenser quizzefars slede innom en hel haug med høytider av de store og av de små men hvilken quizaksen sikter til er vanskelig å forstå. Tiden er knapp og hjernen er tom hva slags høytid fabler han om?
  Vi gjetter herved quizaksens favoritt høytid 1.mai

 7. Svadamene er igrunn litt opptatt med handling, baking, rødvinsdrikking, vasking, gavepakking, panikkrydding og annet som hører lille julaften til. Så uten tid eller mulighet til å google oss frem til svaret, så måtte vi stole på de små grå – som jo forklarer ganske godt hvorfor svaret kommer sånn rett før tolv. Hvis det er riktig svar da – hjernen er for øyeblikket fylt av mer logistikk enn logikk. Men vi prøver oss på at høytiden rett og slett er Pride Week. Det er både røde, blå og gule streker i flagget. Noman Mabushir, Oscar Wilde og vår egen kjære Freddy Øvstegård passer fint inn i noen av hintene som gis i oppgaven. Vi går ut i fra at vi ikke trenger å ramse opp alle – for da må vi google – og det har vi altså ikke tid til.

 8. Stor munnfull for en halvmett luncher dette. Via en perifer rød tråd, satser vi grøtsleiva på Sankthans / Jonsok/ Midsommar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s