Luke 24

Han skreiv ikke om Cayman Island i en av sine mest kjente verker, men det kunne han muligens gjort. Særlig om han var i live nå, når den brukes nettopp på denne måten. Men det begynner å bli en stund siden han var blant oss. Han skrev heller ikke om en American Psycho, selv om han kanskje kunne gjort det også i et av sine andre kjente verker. Nasjonaliteten stemmer nemlig ikke. Var det et eller annet med Janus, spør du? Nei, heller ikke han. Men vi nærmer oss.

Hvem er det snakk om i dag?

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før fristen er ute.

NB: På luke 24 er det utvidet svarfrist: Rett svar innen én time (14.00) gir laget tre poeng, rett svar innen klokka 14.00 lørdag 25.12. gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

18 tanker om “Luke 24

 1. Å leite etter skatten på Sjørøvarøya er nok enklare enn å leite etter skatt på Caymanøyane. Da hjelper det å vere to, jamvel om Mr. Hyde kanskje har litt overdrivne metodar mot skattesnytarane med postboksadresse der. Vi sprett no i alle fall til Robert Louis Stevenson som svar, før vi sprett vidare til ribbe/pinnekjøt/kalkun/vegisterkaker/kva det måtte vere.

  Vi ønskjer sekretariatet og dei andre laga ein meeeeget velorganisert jul!

 2. I dag, på selveste, skal vi til den skotske forfatteren Robert Louis Stevenson som skrev om skatteparadiset på Sjørøverøya, den lettere ambivalente Dr. Jekyll og hans egenmanifesterte psycho-Skybert, Mr. Hyde.

  På vegne av
  Birthday-boy, Jesus Quiztus

 3. Idag går vi for Robert Louis Stevenson
  Forfatter av Treasure island og dr jekyll og mr hyde

  God hjul til quizaksen. Takker for en ikke like vanskelig adventsquizz som vanlig. Slapp å ringe nobel i år det er alltid ett pluss

 4. Vi føler oss ganske sikre på at julen skal ringes inn av Robert Louis Stevenson. Skotten som både skrev om den britiske psychoen Dr Jekyll og ei skatteparadisøy.

  Med avlevert svar, vil Levva Livet bare takke veldig inderlig for nok ei herlig adventsquiztid. Blir ikke jul uten!

 5. Vi svarer Robert Louise Stevenson og ønsker med dette en riktig god jul . ❤️- lig hilsen Familien Hverdagsen

 6. Med noe begrenset tid til rådighet går Svadamene i dag for første innfall. Cayman Island minner oss om Treasure Island. Pirater kommer i mange former og fasonger! Dr. Jekyl and Mr. Hyde linkes til Psycho, som da altså ikke er American Psycho. Dette bringer oss videre til filmen The Head of Janus fra 1920, som er basert på boka The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde.
  Vi mener altså at vi skal til den skotske (ikke amerikanske) forfatteren Robert Louis Stevenson som døde i 1894.

 7. Idag forstod vi spørsmålet 🙂 Og svaret må være Robert Louis Stevenson, hintet til Treasure Island/Skatten på sjørøverøya og Dr Jekyll and MR Hyde

 8. Vi skal til Robert Louis Stevenson som skrev om Treaure Island, øya der skatter ble gravd ned i jorda, og om psychoen og Januspersonligheten Dr Jekyl and Mr Hyde.

 9. Skeletor har ribbe og julepapir til oppover ørene og må skyte fra hofta i dag med Albert Camus. Takk for quizfølget og god jul til alle quizere 🙂

 10. Vi takker for en like frustrerende og fin advent i år som i fjor, og ønsker quizaksen og alle deltakere en riktig god jul sammen med Robert Louis Stevenson 🎄

 11. Vi ønsker alle en god romjul og godt nytt år.
  Takker for hodebry og bøyer oss i hatten for alle lag som klarer dette umulige. Har jeg og min makker lært en ting så er det at Google er en r#%$£….. søkemotor.
  Takk for laget, vi treffes aldri igjen.
  Vi avslutter årets quiz med et forslag på forfatter Robert Louis Stevenson.

 12. Vi går for Robert Louis Stevenson. Han har skrevet «Skatten på sjørøverøya» og «Dr Jekyll and Mr Hyde». I tillegg var filmen«The Head of Janus» fra 1920 visstnok løst basert på sistnevnte bok. Med det takker TuA for nok ei trivelig førjulstid og ønsker alle gledelig jul.

 13. Vi tror det er snakk om Robert Louis Stevenson – skotten som skrev om skatteparadiset ‘Skattøya’ («Treasure island») også kjent som «Skatten på sjørøverøya» og «Dr. Jekyll og Mr. Hyde» (som i likhet med den den romerske guden Janus (og forsåvidt også Patrick Bateman i American Psycho), er kjent for sine to ansikter). Takk for morsomme oppgaver! God jul og godt nytt år!

 14. Pikene rider innom for å takke for laget og ønsker alle en fortsatt god jul og et riktig godt nytt år🐴❤
  Vi ses out and about Lars, takk for nok en advent🎅

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s