Luke 7

På sentrale deler av Østlandet er det i dag meldt ned i 65 minusgrader, og det er derfor på sin plass å unne seg noe varmt i begeret. Og hva er vel en bedre måte å gjøre det på nå for tida, enn å ta det digitalt.  Så la oss finne fram til App Store og bruke emojiene i en drøyt ti år gammel Wu-Tang Clan-inspirert app for ikke-permanent bilde- og videodeling og se hvilke muligheter vi har.

Hvilke varme drikker er det så vi har å velge mellom?

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

Rett svar innen én time (13.10) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

28 tanker om “Luke 7

 1. I dag skal vi til Snap Chat og av de varme drikkene der mener vi at det er disse man kan velge i mellom:
  🍼 Varm melk på tåteflaske
  🍶 Sake serveres helst varm
  🧉 Mate serveres varm
  🧋Bubble tea serveres helst varm
  ☕️ Kaffe serveres varm
  🫖🍵 Te serveres varm

 2. I den wu tang clan inspirerte appen snapchat får man disse emoijene opp når man søker varme drikker:
  🧉 Yerba mate
  ☕️ Kaffe
  🍶 Sake
  🫖 Te
  Reinsdyra drikker nok mest sake i disse tider da den er ett hint av nydelig når den serveres varm..

 3. Wu-tang-inspirerte Snapchat har ikke verdens beste utvalg av varme drikker, men Mate, grønn te(sannsynligvis av typen matcha) og uspesifisert ‘hot beverage’ har de ihvertfall. Tåteflasker skal vel holde 37C°, så vi påstår dette er lunkent og ikke ‘varmt’.

 4. Ghostface Chilla er festlig nok, men svak på utbudet av varme drikker. Kun kaffe og te tilbys. I tillegg finner man en sake-emoji, som kan nytes oppvarmet – eller ei.

 5. (Equipatien anfører: det er selvsagt saken som kan nytes oppvarmet – ikke sake-emojien)

 6. Her tror vi at vi skal frem til emojier som er mulige i snapchat. Om det er ulike emojier her enn resten av den sosiale medieverden vites ikke, men tenker svarene må være at man kan velge mellom kaffe, grønn te (muligens matcha?) og mate.

 7. I appen Snapchat, som har logo med navn Ghostface Chillah etter Wu-Tang Clan, finner vi ved å søke på varme drikker blant emojiene opp; ☕️(Kaffekopp) 🍵 (tekopp) 🫖 (tekanne) 🧉 (Mate-beholder) og 🍶(sake – som kan serveres varm) de to første ryker det av og de tre siste antas å ha varmt innhold. I tillegg finnes emojiene 🚰 (glass vann fra springen, varmtvann) 🍼(tåteflaske som ofte varmes) og 🥛 (glass melk – som noen liker varmt), så vi har valgt å legge ved disse i tillegg.

 8. I 65 minusgrader forsvinner varme drikker minst like raskt som meldingene i Snapchat. Dog kan det vel sies at varm sake ikke nødvendigvis er Svadamenes foretrukne drikk sånn til lunsj på en tirsdag. Da går vi heller for en stor hankeløs kopp med grønn te. Eller kanskje en litt mindre kopp med foretrukket innhold, ikke helt nøyaktig beskrevet i emojipedia, men som vi her velger å fylle med kaffe.

 9. Det er to varme drikker blant Snapchat-emojien, så varme at det ryker av dem: 🍵 og ☕️.

  (Strengt tatt heter kaffekopp-mojien «hot beverage» på fagspråket, men den viser åpenbart en kopp svarte kaffe).

  Det er flere andre drikkevare-emojier å velge blant. Både sake og mate kan serveres varm, men de må ikke. Hvorvidt de er varme eller kalde i dette tilfellet vites ikke. Vi kan faktisk ikke en gang vite om beholderne vi ser, er fulle eller tomme. Melken har garantert vært varm en gang, men det er usikkert om melkeflaske-emojien er det. Og hva tekannen egentlig inneholder, det vet ingen.

 10. Vi prøver oss på kaffe, espresso, varm sjokolade, te og ellers andre mørke varme drikker. Også kalt «hot beverage».

 11. Te og kaffe (hot beverage), men kan vel også legge til babyflaske, kroppstemperert amming, samt sake som potensielle «varme» drikker…

 12. Nå har vi hatt eksistensielle diskusjoner om hva en «emoji» i Snapchat egentlig er. De som dukker opp under «emojiknappen» heter ofte «filter» eller «linser» og brukerne kan selv legge til egne varianter. Her finnes både kaffe og Varm sjokolade (hvor marshmallowsen får din egen munn, artig). Emoji er derimot et offisielt sett med tegn (selv om vi er i Snap) Her finner vi 🍵, ☕️ og 🫖 (grønn te, kaffe og te på kanne)

 13. I dag snakkes det om Snapchat og der finner vi en varm kaffekopp, en tekopp uten hank samt en tekanne, men også sake som kan nytes(?) varm. Så kaffe, te og sake.

 14. Skal til snap chat her, som har 2 rykende emojiens, som normalt er kaffe og te. Nå kan vel hot beverage også inkludere kakao , og skal man inkludere temperert i varm , nytes vel melk fra tåteflaske best slik. Og vi ser vekk fra glass som muligens kan inneholde toddy, Irish etc

 15. Drikkene man finner på snapchat er Mate, kaffe og Grønn Te / Matcha – da den siste er kjent som begge deler.

 16. På snapschat kan du få kaffe i ulike koppestørrelser, te og faktisk en hel kanne med te, suppe du kan drikke i deg rett fra koppen, kakao med krem og kjeksstang, eller en hastelagd Irish Coffee kan det faktisk være. Det er jo tross alt jæv(e)lig kaldt !

 17. Det er fire ulike emojier i Snapchat som illustrerer varme drikker. Navnet på disse emojiene som brukes i Apple er «Sake Bottle and Cup», «Maté», «Teapot» og «Hot Beverage». De varme drikkene er altså sake, mate, te og en «hot beverage». Den siste kan tolkes som både kaffe, espresso, varm sjokolade og te.

 18. I følge selve Skriften over hva som er hva innen emojis, Unicode Consortium
  (https://home.unicode.org), er det strengt talt kun to emojis som kan karakteriseres som å illustrere varm drikke. Den ene (U+2615) er generisk og heter kun «hot beverage», mens den andre (U+1F375) er «teacup without handle». Selv hvis man er enda strengere og kun isolert sett kun forholder seg til teksten «teacup without handle», altså kun kopp uten hank – gir «hot beverage» blancofullmakt.
  Dette betyr dermed alle tenkelige typer varm drikke, inkludert både vann og vin.

  Jesus Quiztus har dog en tendens til å overtenke og mistenker derfor at svaret kan være farget av at enkelte falske profeter på Internettet begrenser innholdet i U+2615 til kaffe, espresso, varm sjokolade og enda mer te, altså begrenset til 3 eller 4, avhengig om man anser espresso som en variant av kaffe eller andre quizjuridiske spissfindigheter.

 19. Vi satser her på whatsapp som har vært et hendig hjelpemiddel gjennom mange håpløse adventsspørsmål. Men kunne nok mang en gang trengt noe sterkere en kaffe og grønn te.

 20. Klarte ikke å skjønne annet enn at det er andre emoji på Snapchat enn Kaffe og te. Så la oss varme oss på kaffe og te

 21. Aristokattene tror vi skal til SnapChat i dagens oppgave, og symbolene for varm drikke er helt klart kaffe, som det ryker av, te på kanne, og også sake, som kan serveres både varm og kald. Grønn suppe anser vi ikke som drikke.

 22. Etter å ha investert et tosifret antall kroner på fullversjonen av Wu Tang Me og forgjeves lett etter en fungerende versjon av appen RZA’s World som ble lansert for ti år siden i dag, har Laksevåghalsene lært at logoen til Snapchat heter Ghostface Chillah.
  Dessverre er vi ikke veldig rutinerte på slike SoMe-apper, men har kommet fram til at det som teller som emojier i Snapchat kan tilby både varm sjokolade, kaffe, te og sake.

 23. Seint svar fra Levva Livet denne gangen, med hele laget merkelig opptatt med andre ting midt i arbeidstida…

  Vi er sikre på at app’en er Snapchat, med sin Ghostface-logo. Vi regner selvfølgelig videre med at det bevisst spørres spesifikt etter emojier i oppgaveteksten, og at det skal gjøres forskjell på stickers og emojier i besvarelsen. Holder man seg så til emojier er det kun grønn te og kaffe å velge mellom. Dog skal det vel sies at det kan virker som man har tre valg likevel – siden både grønn te og matcha er på menyen, men med samme emoji.

  Man kan altså velge mellom fermentert og vanlig grønn te (samme emoji) eller gå for en mer konvensjonell kopp med kaffe.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s