Luke 9

Tull om tall, eller harde fakta om du vil, det kan man velge selv, det handler i dag i alle fall om et sted der det verken i overført betydning eller dobbel forstand er vindstille. Skal vi se: Hvis du vet utgangstallet, og trekker fra 48 og 28 så sitter du fortsatt igjen med mer enn halvparten. Trekker du fra 13 til skal du se at det er motsatt, og du sitter da igjen med 36, 21, 16 fordelt på to og 6 fordelt på 2, i tillegg til en ørliten rest, og da er vi over på det som er oppgaven.

Hva er denne resten, ikke oppgitt i tall, men i bokstaver?

Svaret sender du som kommentar på denne sida innen klokka 23.59. Fasiten kommer rett etterpå, og ditt svar blir ikke synlig for andre før over midnatt.

Rett svar innen én time (13.00) gir laget tre poeng, rett svar innen midnatt gir to poeng. Delvis rett svar kan gi ett.

23 tanker om “Luke 9

 1. Irene Ojala – Pasientfokus sin eneste stortingsrepresentant. De andre partiene sine representanter gjengis som de andre tallene i oppgaven.

 2. Det seiast at det bles på toppane, og på toppen av noregskartet, i Alta, er dei ikkje ein gong samde om kva fylke dei vil høyre til. Derimot er dei samde om at dei vil ha sjukehus, og på den måten fekk det vesle partiet Pasientfokus vind i segla i valkampen. Når du har trekt frå dei 168 andre stortingsrepresentantane som høyrer til andre parti, er den vesle resten partiet Pasientfokus. Kva dei meiner om vindkraft er derimot litt uklart for sprettballklubben.

 3. Uten å si så mye om vår formening angående gjeldende vindstyrke, så er Svadamene helt sikre på at vi i dag skal til Stortinget med sine 169 representanter. Etter å ha trukket fra både mindretallsregjering, støttespillere, opposisjon og kranglefanter sitter vi igjen med en liten rest på 1. Eller Pasientfokus om vi skal følge oppgavens instruks og gi svaret i bokstaver.

 4. Det blåser stadig politiske vinder på Stortinget. Pikene galopperer derfor inn med svaret utjevningsmandat.

 5. Etter intense timer kom vi endelig fram til at den ørlille resten heter Irene Ojala og representerer Pasientfokus på Stortinget.

 6. I dag skal vi til Toten.
  Den lille resten er 20, eller 2×10, som skrevet med bokstaver blir to-ten.
  Når det blåser 20 m/s er det friskt. Helt opp i sterk kuling faktisk. Det vil sikkert være en fordel med mye 20m/s om det blir fart i vindkraftplanene på Totenåsen igjen. De har ligget brakk i 10 år, men er blåst liv i nå i 2021.
  Etter mye eder og balle leverer familien Hverdagen dette svaret og skal holde resten av kvelden fri for ordkløveri og tankejammer.

 7. I dag skal vi til Toten.
  Den lille resten er 20, eller 2×10, som skrevet med bokstaver blir to-ten.
  Når det blåser 20 m/s er det friskt. Helt opp i sterk kuling faktisk. Det vil sikkert være en fordel med mye 20m/s om det blir fart i vindkraftplanene på Totenåsen igjen. De har ligget brakk i 10 år, men er blåst liv i nå i 2021.
  Etter mye eder og balle leverer familien Hverdagen dette svaret og skal holde resten av kvelden fri for ordkløveri og tankejammer.

 8. Jesus Quiztus kjenner sittSstorting og dets representanter, den lille resten med kun en representant er Pasientfokus.

 9. Vi skal til Stortinget, hvor denne resten – ikke oppgitt i tall, men i bokstaver, er Pasientfokus.
  Phju – det var godt 😅

 10. Det både blåser og snør om dagen. Men det er flere steder det stormer, for eksempel på Stortinget. For det er dit vi skal i dag. Der sitter det 169 representanter, og det er dette tallet som er utgangstallet vårt. Partifordelingen er som følger:

  Ap 48
  H 36
  Sp 28
  Frp 21
  Sv 13
  Rødt 8
  V 8
  Mdg 3
  Krf 3
  Pasientfokus 1

  Ap (48) og Sp (28) er i mindretallsregjering (tilsammen 76), og det er flertall i opposisjon (tilsammen 93)

  Ap og Sp prøvde å få med seg Sv (13), og da hadde det blitt mer enn halvparten (motsatt) – altså flertallsregjering (48+28=89)

  Så har vi 16 fordelt på 2 (Rødt og Venstre) og 6 fordelt på 2 (Mdg og Krf)

  Da sitter vi igjen med en ørliten rest, én ensom representant fra Pasientfokus. Så Skeletors svar i dag er PASIENTFOKUS. Noe som passer bra, for ettersom Skeletor har base på Kalnes, har vi alltid pasienten i fokus!

 11. Hva kaller vi det når Quizaksen sitter i quizcave og pønsker ut oppgaver? The patient fuck-us. Betimelig nok likner det på svaret Equipatien forsøker seg på; Pasientfokus.

 12. Det stormer rundt Stortinget. Her sitter det 169 representanter. Trekker man fra 48 (Ap) og 28 (Sp) sitter man igjen med 92, som er over halvparten. Trekker man fra 13 (SV) kommer man under halvparten av 169. Da sitter man igjen med 36 (H), 21 (FrP), 16 fordelt på Venstre og Rødt, og 6 fordelt på KrF og MdG. Resten blir 1, men skrevet i bokstaver er resten Pasientfokus (PF).

 13. Pasientfokus! PF! Eller «Irene Ojala», som jo også er bokstaver. Hun er eneste representant fra partiet Pasientfokus som kjemper for nytt akuttsykehus i Alta. Utgangstallet er 169, som er antallet representanter på Stortinget, og de andre tallene i oppgaven er antallet representanter i de ulike partigruppene.

 14. Vi tar turen til den forblåste øyen Fuerteventura. Bokstavene får tall etter rekkefølgen i alfabetet og vi får summen 176. Minus 48 og 28 får vi 100, minus 13 til kommer vi til 87 som er rett under halvparten. Videre tar vi summen av 36, 21, 8 og 3 og får 68. Differansen fra 87 er 19. Eller S. Eller AI siden ærede quizvert ville ha svaret i bokstaver i flertall.

 15. Idag gikk quizzefars slede frem på en meie og en jekk og ender opp på det svaret ingen gidder å øyne noe tid, nemlig pasientfokus. Det har ihvertfall ikke noe med vind å gjøre… 😵‍💫

  Svaret er den lille rest i form av pasienfokus sin ene mandat på stortinget

 16. Etter mye fysisk smerte og tull, ender Levva Livet opp et sted vi gjerne skulle dratt tilbake til uansett. Vi vil i dag til Nord Irland.

  Stedet er på ingen måter vindstille, verken i overført betydning eller i dobbelt forstand eller rent faktisk eller politisk. Nord Irland omtales i vind-kretser (og flere andre kretser, må man vel anta) samtidig også ofte som NI. Og ni er svaret på det mest tullete tall-knøvleriet vi har vært utsatt for på lenge.

  Vi gleder oss til morgendagen.

 17. Denne resten er mandatet til partiet Pasientfokus som fikk hele 1 mandat på Stortinget ved årets valg

 18. På linje med Carlsen ‘s kalkuleringer på brettet detta. Vi lander på 131, altså entreen- synonymt med vindfang

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s