Fredagsquizaksen 11.3.16

Det viser seg at det ved en inkurie snek seg med et spørsmål fra uke 8 i forrige ukes fredagsquizaksen, hvilket er blitt behørig bemerket fra leserne. Sånn kan vi selvsagt ikke ha det. De skyldige har fått så hatten ikke lenger passer, og resten av staben i Quizaksen Corporation kan ikke vente seg noe påskegratiale i år (heller).

Når det er sagt, byr denne uka på syv flunkende nye spørsmål til glede for både erfarne og nye quizere. Svarene er imidlertid av samme, gamle standard.

Lykke til!

 

 1. Tirsdag denne uka var det den internasjonale kvinnedagen, og vi iler til med gratulasjoner. Men i hvilket tiår ble dagen markert første gang internasjonalt?
 2. 11. mars 2003 ble den internasjonale straffedomstolen opprettet. I hvilken by ligger den?
 3. Hvilken serbisk politiker og eks-statssjef døde på cella si i samme by nøyaktig tre år senere, visstnok av høyt blodtrykk?
 4. Hvilket norsk politisk parti kan markere sin niårsdag i dag, antagelig med brask og bram på plenen utafor Stortinget?
 5. Hva heter fargeklatten som nylig trua med noe så forferdelig som å legge opp som fotballspiller om ikke han fikk vilja si, men gikk tilbake på det da trusselen stort sett møtte likegyldige skudertrekk?
 6. Hvilken fet frukt er det nettstedet minmote.no anbefaler at man smører i ansiktet for å motvirke det faktum at man etter hvert ser akkurat så gammel ut som det man er?
 7. Hvilke to land befinner seg mellom Mosambik og Nigeria på en alfabetisk liste over land i Afrika (norsk skrivemåte)?

SVAR

 1. 1910-tallet (1910. Men allerede i 1909 som nasjonal kvinnedag i USA)
 2. Haag i Nederland
 3. Slobodan Milosevic
 4. Rødt
 5. John Arne Riise
 6. Avokado
 7. Namibia og Niger