Fredagsquizaksen 18.3.16

    SVAR
1 Raymond Johansen og hans rødgrønne venner tar det viktigste først, og har bestemt seg(?) for å legge navneendringa av styringsformen i Oslo kommune på is. Hvilket omstridt begrep er det de ønsker å innføre? 1)      Byregjering
2 Det nærmer seg påske, og i år er den ekstra tidlig. Men hva er regelen for når påska er? 2)      Påskedag er første søndag etter første fullmåne etter vårjevndøgn. (Ikke verre!)
3 Åse Kleveland har fødselsdag i dag. Hvor gammel blir hun? 3)      Hun fyller 67 og er dermed folkepensjonist. Vi gratulerer!
4 En julidag i fjor satte en bergenser seg på sin nyinnkjøpte gressklippertraktor for å harve over plenen sin. Det gikk forholdsvis greit i 50 meter, før hans 2,53 i promille kan ha medvirket til at han kjørte ned en helling, veltet og kuttet opp seg selv. Men er det forbudt å kjøre gressklipper i fylla? 4)      Ja, Bergen Tingrett dømte denne uka mannen til 18 dager betinget fengsel og 25000,- i bot.
5 Hvilken plass er det Sergej Karjakin, Peter Svidler, Anish Giri, Veselin Topalov og fire andre i disse dager kjemper om? 5)      Plassen som Magnus Carlsens utfordrer i sjakk-VM i høst.
6 Hvilke to land kommer mellom Bangladesh og Mexico på en oversikt over verdens stater rangert etter folketall? 6)      Russland (142 millioner, 9.plass) og Japan (126 millioner, 10.plass)
7 Den vesle øya Aruba har nasjonaldag i dag, og hele verden feirer med dem. Men i hvilket hav ligger øya? 7)      I Det karibiske hav