Fredagsquizaksen 27.5.16

Vi sparker i gang helga med litt lokalpolitisk snadder, går over til historie og geografi, tar oss en flytende matbit og returnerer til politikken. Så runder vi det hele av med en kinofilm og litt nettjournalistikk.

God helg!

 

 1. Hvilke to Østfoldkommuner har funnet ut at det beste nok er å slå seg sammen – til tross for at kommunene ikke har felles grense?
 2. Hvem var det som forøvrig mente at Karthago bør ødelegges?
 3. Og i hvilket nåværende land lå oldtidsbyen Karthago?
 4. Hvilket Tine-produkt er det som for tiden markedsføres under slagordet «Mat å drikke»?
 5. Hvilket parti tilhørte den norsk-pakistanske politikeren Rubina Rana?
 6. Hva heter den kinoaktuelle Disney-filmen med Johnny Depp i en hovedrolle?
 7. I et tappert forsøk på å redde sin tapte troverdighet, lanserer Dagbladets nettsider i disse dager en ny revolusjonerende funksjon som skal sikre sannhetsgehalten i det de selv setter på trykk. Hva har de valgt å kalle denne funksjonen?

SVAR

 1. Hobøl og Askim
 2. Cato den eldre
 3. Tunisia
 4. Biola (frokostsmoothie)
 5. Arbeiderpartiet
 6. Alice through the looking glass
 7. Kildekritikk(!)

 

PS: Forrige uke kom Quizaksen regjeringen litt i forkjøpet, og foretok en tvangskommunesammenslåing. Kommunene Aukra, Aure, Averøy, Eide, Fræna, Giske, Gjemnes, Haram, Midtsund, Nesset, Norddal, Vanylven, Nesset og Hareid har nemlig 46 746 innbyggere. Hareid alene har derimot ikke mer enn 4674 innbyggere, og ligger foreløpig ikke blant topp 20 på kommunelista hva innbyggere angår. Quizaksen tar som vanlig ingen selvkritikk, men velger isteden å skylde på kombinasjonen framsynthet og svaret på spørsmål 7.