Høstens første Fredagsquizaksen!

I dag åpner vi med litt stand up, fortsetter med hekseri og går videre til statistikk. Vi runder av med taxi, TV, mote og politikk. Eller er det hele bare en fleip? Tja, si det. God helg ihvertfall!

 

 1. Hva heter standup-komikeren og spaltisten som i 2004 ga et løft til den norske offentlige debatten, og som i sommer fylte 40 år?
 2. Hva het kvinnen som ble frikjent for hekseri den 7. juli 1456, noe hun sikkert hadde satt pris på om det ikke var for at hun ble brent på bålet for hekseri 25 år tidligere?
 3. Statistisk sett: Lønner det seg å starte eller være nummer to i en straffesparkkonkurranse i et VM-sluttspill i fotball for herrer – eller er det hipp som happ?

 

 1. Hva koster en taxitur i Norge i gjennomsnitt per kilometer? +/-5%
 2. Hva heter dokusåpeserien om Gunn Berit, Väinö, Thore-Erik og deres venner og likesinnede som har satt seg som mål å renvaske sørstatsflagget og en hel haug med annet søppel som de forsøker å gjenbruke?
 3. Hvilket motehus står bak veska Alexa, oppkalt etter den britiske trendsetteren Alexa Chung?
 4. I USA er det en regel som sier at dersom det kommer inn 25 000 underskrifter for en sak må Presidenten ta det opp til behandling.

Men er det fleip eller fakta at Obama ble satt på prøve da det kom inn 34 000 underskrifter for ønsket om å bygge en Death Star for å stimulere økonomien?

 

SVAR

 1. Shabana Rehman Gaarder
 2. Jeanne d’Arc
 3. Det lønner seg å starte (sjansene er ca. 60/40)
 4. 29 kroner (vi godkjenner 27,50 – 30,50)
 5. Norske Rednecks
 6. Mulberry
 7. Joda, Washington Post melder at det er fakta. Forslaget ble for øvrig avvist, blant annet fordi USA «ikke støtter å sprenge planeter».