Fredagsquizaksen 16.9.16

Vi starter med et fødselsdagsspørsmål, før vi går videre til kino, ekteskap, romantikk(?) og gambling (som jo i og for seg er mye av det samme). Vi runder av med nyere forskning og dataspill, og ønsker til lykke med helga og det hele!

 1. Hvilken dato er den vanligste fødselsdagen i Norge? (altså faktisk fødselsdag – selv om den registrerte fødselsdagen tilfeldigvis er nøyaktig ni måneder før (eller tre etter, om du vil). Det kan tyde på at nordmenn liker å kose seg litt ekstra sånn i starten av ferien.
 2. Quizaksens sekretariat var på kino i sommer, og så den nye filmen om Lord John Clayton, apenes konge som er bedre kjent under sitt kallenavn. a) Hva er hans mest kjente kallenavn? b) Hvem spiller hovedrollen i denne filmen? c) Hvem var det som først skrev om denne skikkelsen
 3. På hvilken finger skal man etter tradisjonen bære gifteringen i Norge? – Høyre eller venstre hånd?
 4. Det er på tide med litt romantikk – eller ihvertfall tilsynelatende: Hvem er det som profilerer seg med slagordet «From Hønefoss With Love»
 5. Hva er alltid summen av øynene på to motstående sider av en ordinær terning?
 6. Da skal vi til dagens forskningsnytt: Hva bør man ifølge nyere forskning ha på seg om natta for å sove bedre, holde huden sunn, holde seg ung og slank og i tillegg for at kjønnsorganene skal ha det best mulig – hvilket for øvrig gjelder alle kjønn?
 7. Pokémon Go har vært en farsott i sommer, men ordet Pokémon er som kjent en forkortelse. Hva står det for?

 

SVAR

 1. 1. april
 2. a) Tarzan b) Alexander Skarsgård c) Edgar Rice Burroughs
 3. Høyre hånds ringfinger
 4. Leiv Vidar Pølsemakeri
 5. Sju
 6. Ingenting. Eller fødselsdagsdrakta om du vil.
 7. Pocket Monsters