Fredagsquizaksen 23.9.16

Denne gangen starter vi med et pengespørsmål, før turen går videre til kino, bilskilt, hundeutstillinger og julekalendre. Så runder vi av mot helga med Paralympics og dykking. God helg!

 1. Hvilket naturfenomen (om det kan kalles det), som har vært og er svært viktig for Norge, blir tema for de nye sedlene som lanseres av Norges Bank i 2017?
 2. Hva heter den siste (det er i alle fall lov å håpe…) i rekka av filmer om Bridget Jones?
 3. I Sverige driver de som kjent med sitt, og her forleden kom det fram at de har lagt ned forbud mot nummerskiltet 3JOH22A, fordi det kan oppfattes som støtende. Hva er grunnen til at det kan oppfattes som støtende?
 4. Sekretariatet har prøvd å lese seg opp på hundeutstillinger de siste dagene, gud veit hvorfor. Men la oss først bare slå fast én ting: Hundefolk er glad i sløyfer! De bare elsker sløyfer. Det er gule, grønne, blå, rød, grå og nasjonalfarga, og det er best in show og best i klassen og beste i sitt kjønn og gud veit hva.

Men uansett:

a) Hva er best av rød og blå sløyfe?

b) Ranger rød, blå og gul sløyfe fra best til dårligst

c) Hvilken plassering får man om hunden får grå sløyfe?

 

 1. I hvilken klassisk julekalender møter vi den kruspersillefikserte lille skapningen Tøflus?
 2. Det har vært Paralympiske leker, og mange som etter år med slit og motgang har fått velfortjente triumfer og edelt metall.

Like velfortjent var imidlertid ikke det spanske lagets triumf i basketball for utviklingshemmede i Paralympics i Sydney i 2000.

De ble nemlig disket og fratatt gullet kort tid senere. Hvorfor?

 1. Til hvilket land hører dykkernes og snorklernes våte drøm «Great Barrier Reef»?

 

SVAR

 1. Havet
 2. «Bridget Jones’ Baby (Alle gode ting er tre)»
 3. Fordi det med litt kreativitet og et speil kan leses som ASSHOLE
 4. a) Rød er bedre enn blå  b) Rød – blå – gul  c) 0.plass faktisk. («0. premie: tildeles hunder som har diskvalifiserende anatomiske, typologiske feil eller utypisk gemytt (herunder aggressive hunder og hunder som biter.»)
 5. Jul i Skomakergata
 6. Store deler av laget var ikke utviklingshemmede i det hele tatt, men spilte utviklingshemmede utenfor banen.
 7. Australia