Fredagsquizaksen 14.10.16

Vi starter opp med en skikkelse som faktisk er aktuell til tross for at han gikk ut av tiden for snart en mannsalder siden. Vi går videre til den kjente kategorien frukt og helse, før vi svinger innom fjernsynsparketten, tar et blikk på norsk idrett, tester geografikunnskapene og spør om litt gatekunst. Til slutt unner vi oss et matematisk krumspring, før vi tar helga med god samvittighet.

Lykke til!

 

 1. «El Padrino», «El Patrón», «El Senor», «El Magico», «El Zar de la Cocaina»

Kjært barn har mange navn. Men hva var fødenavnet på mannen som bar alle disse kallenavnene, og som døde i desember 1993? Fornavn og etternavn

 1. Hvilken fet frukt er det nettstedet minmote.no anbefaler at man smører i ansiktet for å motvirke det faktum at man etter hvert ser akkurat så gammel ut som det man er?
 2. Hvem var programledere for de to første sesongene av «Skal vi danse», som gikk på TV2 i 2006 og 2007?
 3. Det går jo så som så med norsk idrett om dagen, så vi får vende blikket litt bakover: Hvilken nordmann fikk med seg en gullmedalje fra sommer-OL i Seoul i 1988, til tross for at han brøt?
 4. Hvilke to land befinner seg mellom Mosambik og Nigeria på en alfabetisk liste over land i Afrika (norsk skrivemåte)?
 5. Han har ukjent identitet, men kommer fra Bristol i England og regnes som verdens største Street art-artist. Hva er kunstnernavnet?
 6. Vi runder av med litt matematikk: Christopher løper Tirsdagsløpet fire ganger. Han mangler da 132 meter på å ha løpt en mil. Hvor langt er Tirsdagsløpet?

 

SVAR

 1. Pablo Escobar
 2. Avokado
 3. Guri Solberg og Tommy Steine
 4. Jon Rønningen (som tok gull i bryting)
 5. Namibia og Niger
 6. Banksy
 7. 2467 meter