Fredagsquizaksen 21.10.16

I dag starter vi med en pensjonist, går videre til to jyplinger, beveger oss over i markedsføringens verden før vi prøver oss på en assosiasjonslek. Vi sveiper innom sex og (ikke lenger) samliv, før vi runder av med sport og sitater.

Lykke til!

 1. Hun har vært kommunalråd, varaordfører, ordfører og byrådsleder i Bergen, og forsvarsminister og helse- og omsorgsminister i Norge. I dag blir hun folkepensjonist, vi gratulerer! Men hvem er det vi snakker om?
 2. Marcus og Martinus er noen ordentlige storsjarmører. I sommer avslørte de hva som er deres beste sjekketriks, og det viser seg at det er en ordentlig dårlig sjekkereplikk, som går på engelsk og inneholder ordet Google. Hvilken sjekkestrofe er det de bruker?
 3. Hva er navnet på den velkjente logoen til sportsprodusenten Nike?
 4. Hva er fellesnevneren for Bruce Springsteen, naziuniformer og bergensk avfall?
 5. Hvilket par kom i høst med den noe pompøse uttalelsen: «Vi avslutter ekteskapet, men fortsetter sammen i foreldreskapet»? Spør man sekretariatet kunne det kanskje være på tide å ta den helt ut, og komme ut av skapet (men vi registrerer jo at det er færre og færre som spør oss).
 6. Justeres poengene opp eller ned dersom en pil treffer streken mellom to felt i den olympiske grenen bueskyting?
 7. Hvilken amerikansk forfatter, som levde fra 1835 til 1910, kom med utsagnet «Of all the things I’ve lost, I miss my mind the most»?

 

SVAR

 1. Anne-Grete Strøm-Erichsen
 2. «Are you Google? Because you’re everything I’m searching for.»
 3. Svoosh
 4. BOSS (Springsteens kallenavn er The Boss, Hugo Boss designa tyskernes uniformer og søppel på bergensk heter rett og slett boss)
 5. Ari Behn og Märtha Louise
 6. Opp (ligger den for eksempel mellom 8 og 9, blir resultatet 9)
 7. Mark Twain