Fredagsquizaksen 4.11.16

Denne gangen skal vi til verdensrommet, til sommer-OL, til den internasjonale politikken, til arbeidslivet, til kommunepolitikken, til tegneserienes verden og til et av livet store mysterier. Sekretariatet ønsker lykke til, og avventer svar!

 

 1. Hva kalles en planet som ligger utenfor vårt eget solsystem?
 2. Vi var i forrige uke innom det faktum at navn som kjent er gratis. Men hva er det som gjorde Mie Lovise og Herman Aurelius kontroversielle i sommerens OL i Rio?
 3. Hvilket land med, over 100 millioner innbyggere, hadde mellom 2003 og 2011 en president som gikk under kallenavnet Lula?
 4. De var sju søsken, og han var familiens eneste gutt. Ikke veit jeg om det kan ha påvirka noe, men hva var det som gjorde den dominikanskfødte Oscar de la Renta berømt?
 5. 10 norske kommuner fikk tilbud om å være vertskommune for regjeringas storsatsing på såkalte Integreringsmottak. Kun én kommune takket nei, hvilken?
 6. Hvordan kan man som leser se forskjell på de tre nevøene til Donald Duck?
 7. I dette spørsmålet dreier det seg om den mangfoldige norske faunaen, og vi er ute etter majoriteten, ikke de sære unntakene. For hvor blir de følgende artene av når høsten/vinteren kommer?!:

a) Pinnsvin, b) Fiskemåker, c) Vakre, lettkledde piker, d) Brennmaneter

 

 

SVAR

 1. Exoplanet
 2. De er barna til Olaf Tufte, og han tok dem med seg opp på seierspodiet under medaljeseremonien, noe som tydeligvis strider mot IOC’s reglement
 3. Brasil
 4. Han var motedesigner, etter sigende spesielt berømt for sine kjoler.
 5. Moss
 6. De har ulik farge på lua
 7. a) Går i dvale, b) Trekker sørover (til Danmark), c) Det er jo ikke mulig å vite, d) De er ettårige, og stryker med i løpet av vinteren

 

2 tanker om “Fredagsquizaksen 4.11.16

Det er stengt for kommentarer.